Darbecilere Karşı Ejderler Kullanıldı

Darbecilere Karşı Ejderler Kullanıldı

Darbe girişiminin olduğu gece askeri araçlara göre askerin zırhlı araçlarına karşı zırhlı Ejder araçları kullanıldı.

Ankara'da F-16'ların alçak uçuş yapmasının ardından Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda darbe girişimine dair toplantı yapılarak askerin zırhlı araçlarına karşı ne kullanılabileceği tartışıldı. Askeri zırhlı araç ve tanklara karşı kullanılabilecek alternatifler konuşulurken, Nurol tarafından üretilen ve doğuda terör örgütü PKK'ya karşı kullanılacak olan Ejder zırhlı araçları gündeme geldi. 

Daha önce 50 adeti teslim edilmiş olan Ejderlerin kalan 10 tanesi test aşamalarının ardından teslim edilecekti. Nurol firması ile kurulan irtibatın ardından araçların harekete hazır olduğu öğrenildi ve araçlar özel harekat polisleri tarafından teslim alındı. Gölbaşı'nda mevzilendirilmesine karar verilen zırhlı araçların yola çıkmasının ardından Gölbaşı'nın bombalandığı bilgisinin gelmesi üzerine karartma uygulayan araçlar sessizce Ankara içerisinde belirli bölgelere mevzilendi. 

Halk asker zannetti

Askeri kamuflaja boyanan araçları askeri araç içindekileri ise asker zanneden halk araçların önünü keserek hareket etmelerini engellemeye çalıştı. Ejder araçlarının asker ve polis tarafından bilinmiyor oluşu hareket etmesini kolaylaştıran unsur oldu. Halkın araçların etrafında toplanmasıyla beraber bir helikopterin Ejder'i askeri araç zannetmesiyle halka ateş açmasının önüne geçildi.

Polis logosu yapıştırıldı.

Halkın asker sanmaması için 16 temmuz sabahı araçlara polis logosu yapıştırıldı. Jandarma Genel Komutanlığı'nda olan darbeciler de bu araçlarla teslim alındı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.