Darbecilerin Verdiği Emir Belgeleri Ortaya Çıktı

Darbecilerin Verdiği Emir Belgeleri Ortaya Çıktı

Genelkurmay Başkanlığı'nı ele geçiren darbecilerin, Genelkurmay Başkanlık sistemi üzerinden yandaş subaylara gönderdiği emir belgeleri ortaya çıktı

Darbeciler tarafından Genelkurmay Başkanlığı'nın ele geçirilmesinin ardından yandaş birliklere gönderilen darbe çağrısı mesajları ortaya çıktı. Kurmay Albay Cemil Turhan ve Yurtta Sulh isimli darbeci konseyin başkanı Tuğgeneral Mehmet Partikoç imzalı olan bildiride çarpıcı notlar yer alıyor.

3 sayfa 20 madde

Birliklere gönderilen darbe çağrısının 3 sayfa tuttuğu ve 20 madde içerdiği ortaya çıktı. Belgede yer alan içerikte Sıkıyönetim Mahkemeleri'nde görevli personelden Ankara ve İstanbul'da asayiş ve takviye planı yanı sıra atamalarda yer alacak isimlere de yer veriliyor.

Darbe talimatında amaç açıklamışlar

Darbenin amacını da bu sözde emir belgesinde açıklayan darbeciler, "Uluslararası organizasyonlar ve toplum ile küresel barış, huzurun temini için daha güçlü bir ilişki ve işbirliğini kurmak." şeklinde ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

Polis sıkı yönetim komutanlığı emrine alındı

Emir belgelerinde polisin sıkı yönetim komutanlığının emrine alındığı belirtilirken, işler umduğu gibi gitmeyen darbeciler izlenecek yola dair şu ifadeleri verdi; "Tüm polis teşkilatı Sıkıyönetim komutanları emrine alınmıştır. Vazifenin yerine getirilmesinde kusurlu davrananlar hakkında gereken adli ve idari işlemler sıkıyönetim komutanlıklarınca yapılacaktır. Asayiş ve emniyet temini maksadıyla sıkıyönetim komutanları, il-ilçe belediyeleri, emniyet müdürlükleri yakın işbirliği ve koordinasyon içinde çalışacaktır. Bu kapsamda vatandaşların da desteğinin sağlanması için gerekli tedbirler alınacaktır. Yurtta Sulh Konseyi tarafından yürürlüğe konacak tüm talimat ve bildiriler Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinden duyurularak resmi olarak tebliğ edilecektir."

Öte yandan darbeciler başarılı olup darbeyi gerçekleştirmiş olsalardı hükümetin bşaında olan tüm siyasetçiler tutuklanarak askerler tarafından yargılanıp hapis cezasına çarptırılacaktı.

18 stajyer askeri hakim atamışlar

Sıkıyönetim mahkemelerinin kurulmasına kadar kararların da yer aldığı emir belgelerinde İstanbul, İzmir, Ankara, Eskişehir, Van, Şırnak, Diyarbakır ve Gaziantep gibi illerde sıkıyönetim mahkemeleri kurulması talimatı verilmiş ve 18 stajyer askeri hakim bu mahkemelere atanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.