Darbede Gülen'in Parmağı Olduğuna Dair 5 İşaret

Darbede Gülen'in Parmağı Olduğuna Dair 5 İşaret

Fethullah Gülen'in ABD'den isteneceği sırada istenilen kanıtlar hazırlandı. İşte o 5 madde

Fethullah Gülen'e bağlı TSK'ya sızmış PDY'li teröristlerin darbe girişiminin ardından Gülen'in ABD'den Türkiye'ye iadesi isteniyor. Gülen'in iadesini sağlayacak dosyanın hazırlanmasına başlanıldı. 

İşte dosya içerisinde yer alan o maddeler:

1- Aranan Fethullahçı polisler darbeci askerlerle beraber yakalandı

Gezi Eylemleri döneminde İstanbul'da yoldan geçenleri gözaltına aldırmaya çalışan Fethullahçı emniyet müdürü tank içerisinden çıkmıştı. O polis hakkında arama kararı vardı ve cemaatle ilişkisi kesinleşmişti. İsmi Mithat Aynacı olan o aranan emniyet müdürünün üzerinde kamuflaj vardı ve darbe başarıya ulaşsaydı ismi İstanbul Emniyet Müdürü olarak geçiyordu.

Darbe gecesi talimat alarak Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne giden ve askerlerle beraber olan iki emniyet müdürü polis tarafından yakalandıktan sonra içlerinden biri Gülen'e sempatisi olduğunu ve meslekten men edildikten sonra Gülen'in örgütünün kendisine ayda 4 bin 500 lira maaş gönderdiğini açıkladı. Aynı polis memuru Fethullah Gülen'in kendilerine talimat vererek herkesin eski görev yerine gitmesi talimatı verdiğini ve darbe girişiminin Fethullah Gülen'in talimatı olmadan gerçekleştirilemeyeceğini söyledi.


2- Hulusi Akar'ın yaverinin ifadesi

Genelkurmay'da üst düzey komutanları derdest ederek etkisiz hale getiren  Hulusi Akar'ın yaveri Levent Türkkan yakalandıktan sonra kendisinden sorumlu bir "abi" olduğunu söyleyerek, fakir bir ailenin çocuğuyken cemaatten abilerle tanıştığını ve askeri liseye girerken kendisine sınav sorularının verildiğini söyledi. Türkkan ayrıca kendisinden sorumlu "abisinin" verdiği dinleme cihazını zamanın Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in odasına yerleştirdiğini ifade etti.

3- 10 yıl cemaate hizmet etmiş

Darbeci olarak tutuklanan Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır cemaat ile ilgili itirafta bulunarak 10 yıl boyunca cemaate hizmet ettiğini ancak 2007 yılından sonra (Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarının ardından) cemaat ile ilişkilerini askıya aldığını öne sürdü.

4- MİT tırlarını ifşa eden general de atama listesinde

Darbecilerin başarılı olmaları durumunda tek tek atamalarını gerçekleştirecekleri komutanlarını belirledikleri listede yer alan isimlerden birinin de tır davasından tutuklu alınan bir general olduğu ortaya çıktı. Tuğgeneral Hamza Celepoğlu darbe girişimi başarılı olsaydı Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Başkanlığı görevine getirilecekti. Celepoğlu hakkında hazırlanan iddianamede paralelciler ile beraber hareket ettiği belirtiliyor.

5- En önemli kanıt durumunda olan madde Akar'a yapılan teklif

Darbecilerin Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı derdest ederek etkisiz hale getirmesinin ardından, Akar'a Fethullah Gülen ile konuşturma teklifi yaptıkları ortaya çıktı. Bu olay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fransız televizyon kanalı France 24'e yaptığı açıklama esnasında anlattı. Darbeciler Akar'a istediği takdirde Fethullah Gülen ile görüştürebileceklerini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.