Darbeye karşı başkaldırı halkımızı kenetlendirdi

Darbeye karşı başkaldırı halkımızı kenetlendirdi

Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yıldönümü Güzelbahçe’de coşkulu törenlerle kutlandı. Şehir stadyumundaki törenlerde günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.

Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Garnizon Komutanı Albay Kazım Ökten halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Kaymakam Kulözü, törende yaptığı konuşmada, FETÖ terör örgütünün darbe girişimini cumhuriyete ve demokrasiye  inanan halkın iradesinin engellediğini  belirterek şunları söyledi:
“93. yılını kutladığımız cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolun başlangıcında  milletimizin ‘kayıtsız şartsız bağımsız yeni bir Türk devleti’ kurmak üzere ‘ya istiklal ya ölüm’ ilkesi ile başlattığı milli mücadele ve kurtuluş savaşımız yer almaktadır. Türk milleti, cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır. Cumhuriyetin temel hedefi, görevini yerine getiren, haklarını kullanabilen, özgüveni gelişmiş, üretken bireyleri topluma kazandırmak olmuştur. Demokratik kültürün gelişimi ile birlikte, halkın kendi iradesine sahip çıkma bilincinin düzeyi de yükselmiştir. Bunun son örneği 15 Temmuz gecesi yaşadığımız hain darbe girişiminde vatandaşlarımızın canı pahasına gösterdiği tepkilerdir. 15 Temmuz günü Türk Silahlı Kuvvetler içine sızmış hain FETÖ örgütü mensuplarının cebir ve şiddet yoluyla Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik bir darbe girişimi yaşanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın vatandaşları milli iradeye sahip çıkmaya davet  etmesi üzerine bu girişim hedefine ulaşmadan püskürtülmüştür. Bu darbeye karşı direnişte bütün vatandaşlarımızın  ortak tepkisi ile anayasal düzene ve demokrasiye bağlı TSK mensupları ve emniyet teşkilatı kritik bir rol oynamıştır. Darbeye karşı gösterilen başkaldırı  ülkemizde toplumsal kenetlenmeyi de ortaya çıkarmıştır. Demokrasi ve özgürlüklere sahip çıkarken canlarını  feda eden şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifa diliyor, ülkemizi bölmek isteyen hain terör örgütlerine karşı; birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu bu günlerde hepimizin ortak değeri olan cumhuriyetimizin 93. yılını kutluyorum.”
Cumhuriyet konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlerin ödüllendirildiği, halk dansları gösterilerinin yapıldığı tören, resmi geçit ile sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.