Dario Moreno'yu anmanın ardından

Dario Moreno'yu anmanın ardından

Abdulkadir Hazman yazdı...

Hava muhalefeti nedeniyle birkaç gün gecikmeyle de olsa Dario Moreno’yu büyük bir kalabalık ve coşkuyla bu senede andık. Bu anmaların simgesi haline gelmiş olan Sancar Maruflu’nun rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı anmaya sevgili oğlu Cevat Ziya Maruflu babasının yokluğunu aratmadı. Konak Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen bu gecede gerek Konak Belediyesi çalışanlarının gerekse Cevat Ziya Maruflu’nun fedakârca çalışmaları her türlü takdire değer.

ab1.jpg

Her sene daha büyük bir coşkuyla şenlik havasında kutlanan bu anmaya Dario Moreno sevenleri, Nostalji Güzelyalı, Tarihi Asansör ve Karataşlılar gurubu ile Eski Karataşlılar gurubu gibi sivil inisiyatifler her sene olduğu gibi bu senede büyük oranda katılım sağladılar. Yüzlerce insanın katıldığı anma Dario Moreno şarkıları eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Bu sayede sokakta bulunan esnafında tam anlamıyla yüzü güldü denebilir.

ab2.jpg

Bizler bu sene Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un seçilmesiyle bu anmanın tarihi ve kültürel değerlerinin daha yukarı çekileceğini düşünüyorduk. Bu anma ve Konak ilçesinde ki çalışmaları ve sorunlarıyla ilgili eleştirilerimizi şimdilik saklı tutuyoruz çünkü yıllardır ihmal edilen Konak ilçesini ayağa kaldırmak kolay değil. Henüz sekiz aylık bir dönemde hem kadrolaşma hem de ilçenin temel sorunları konusunda yapılan çalışmaların sonuçlanmadığını tahmin etmek de hiç de zor değil. 

 

ab3.jpg

Her sene olduğu gibi Daro Moreno şarkıları ile coşup dans eden ve eğlenen insanlara boyoz- yumurta, lokma ve sübye ikramı yapıldı. Belediyenin dağıttığı yeni yıl takvimlerini Dario Moreno fotoğraflarının süslemesi hayli güzeldi. Fakat daha önemlisi Başkan Abdül Batur’un konuşmasından anladık ki önümüzde ki yıllarda Dario Moreno adına yapılan bu anmalar da Tarihi ve Kültürel değerler daha çok ön planda olacak. Ayrıca başkan sivil kitle örgütlerinin bu etkinlikte daha aktif yer almasını sağlayacak adımları atacağını ifade etmesi gelecek için umutlarımızı artırdı. Dario Moreno’nun sanatçı kişiliğinin yanı sıra Karataş bölgesinde birlikte yaşamış olan Yahudi, Rum, Ermeni ve Müslümanların kültürlerinin harmanlandığı paneller, sergiler vb. Çalışmalarla daha etkin ve yapıcı olacağını düşünüyoruz. Ayrıca umarım gelecek de ki anmalarda Karataşlı olan Ayhan Işık, Ferdi Özbeğen ve daha niceleri bu etkinlik kapsamında anılır.

ab4.jpg

Başkan Abdül Batur konuşmasın da atıl vaziyette olan ‘’Karataş Dario Moreno Kültür Merkezini’’ 7-24 çalışacak kütüphaneye dönüştüreceklerini bu konuda Milli Kütüphanesi ile ortaklaşa çalışacaklarını ifade etmesi semtimiz için sevindirici bir müjdeydi. Biz Abdül Batur başkanın ne kadar vefalı biri olduğunu biliyoruz, bunun için de Çaka Beyin büstünün Karataş’a getirilmesi, İzak Algazi’nin ve Ayhan Işık’ın adının bir sokak ya da parka verilmesi konusunda da atılacak adımları kendisinden duymak istiyoruz. Fotoğraflar için Esat Erçetingöz’e Teşekkür ederiz. 

ab5.jpg                                                                            

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum