Davutoğlu AKM'yi Değerlendirmek Lazım Dedi

Davutoğlu AKM'yi Değerlendirmek Lazım Dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldığı bir toplantıda AKM'ye dair ne olacağı sorusuna "İdeolojik görüş ayrılıklarına bakarak değerlendirmemek lazım. İstanbul'un güzel bir meydana ihtiyacı var." cevabını verdi.

Kültürel Kalkınma Programı Toplantısı'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Taksim'de bulunan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ile ilgili konuştu. AKM'yi değerlendirmek gerektiğini söyleyen Başbakan, kültür merkezinin büyük bir sanat merkezi yapılmasının konuşulması gerektiğini söyledi.

Katıldığı toplantıda AKM ile ilgisi gelen soruyan cevap veren Davutoğlu, Atatürk Kültür Merkezi'nin değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek, Gezi Eylemleri'ne atıf yaparak 2013'te yaşanılan olaylara bakarak da ifade ettiğini söyledi. Davutoğlu binanın ideolojik görüş ayrılıklarına bakarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi.

Kültürel Kalkınma Programı Toplantısı'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu bir gazetecinin Taksim'de bulunan Atatürk Kültür Merkezi'nin ne zaman bitirileceğini sorması üzerine, İstanbul'un sadece Türkiye'nin en büyük mirası olmadığını söyleyerek tüm dünyanın mirası olduğunu söyledi. İstanbul'daki tarihi dokuya hiçbir şekilde halel getirilmeyeceğini söyleyen Başbakan, ara ara gündeme gelen ve İstanbul'un silüetini bozan dikey mimarinin olmaması için her türlü yasal düzenlemeyi yapmaya kararlı olduklarını söyledi.

 

AKM'nin değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Ahmet Davutoğlu, üstü kapalı şekilde Gezi Eylemleri'nden bahsederek, "AKM'yi değerlendirmek lazım. Taksim Meydanı üzerinde 2013'te yaşadığımız olaylara bakarak da ifade ediyorum. İdeolojik görüş ayrılıklarına bakarak değerlendirmemek lazım. İstanbul'un güzel bir meydana ihtiyacı var." şeklinde konuştu. Taksim ve civarında bahsettiği meydanı görmenin mümkün olmadığını söyleyen Davutoğlu, kent bilinciyle buna bakacaklarını söyleyerek AKM'de hem statik hem de hukuki sorunlar yaşandığını dile getirdi.

Kültür merkezinin yerine İstanbul'un ihtiyaç duyduğu büyük bir sanat merkezi inşa edilmesinin konuşulması gerektiğini dile getiren Davutoğlu, yeni kutuplaşmalara sebep olunmadan hep beraber değerlendirilmesi çağrısında bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 600 kişi istihdam edecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu Kültür ve Turizm bakanlığı tarafından 600 kişiye istihdam açılacağını belirterek, açılan 600 kişilik kadronun 200'ünün kütüphaneci, 100'ünün sanat tarihi bölümü mezunu, 100'ünün arkeolog olacağını söyleyerek geriye kalan 200 kişinin ise kültür varlıklarının restorasyonu ile uğraşacak mimar, mühendis, şehir plancısı ve kağıt restoratörü olacağının altını çizdi.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.