Davutoğlu Taşerondan Kamuya Geçişte Esasların Belirlendiğini Açıkladı

Davutoğlu Taşerondan Kamuya Geçişte Esasların Belirlendiğini Açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada taşerondan kamuya geçişlerde esasın belirlendiğini söyledi. Davutoğlu konuşmasında Kılıçdaroğlu'nu da eleştirdi.

AK Parti'nin Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu taşeronda çalışan 720 bin işçinin kamuya alınması konusunda esasların belirlendiğini açıkladı.

Davutoğlu dün Bakanlar Kurulu'nda taşeron işçilerin kamuya alınması konusunda esasların belirlendiğini söyleyerek, 720 bin taşeronda çalışan işçinin kamuya nasıl geçirileceğini açıkladı. Yeterli kriterlere sahip işçilerin kamuya geçişinin 1 Kasım'dan önce tamamlanacağını belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, kamuya geçen taşeron çalışanlarının kıdem tazminatları, yıllık izinleri gibi haklarının devlet güvencesinde olacağının altını çizdi.

Grup konuşmasında ayrıca bir çok noktaya da parmak basan Başbakan, kimsenin AK Parti'yi basın üzerinden dizayn etmeye çalışmamasını söyleyerek, sonuna kadar partiyi savunmaya devam edeceklerini ifade etti. AK Parti'nin anonim bir ruh olduğunu söyleyen Davutoğlu, bulundukları makamın milletin emaneti olduğunu unutmadıklarını söyleyerek, üstü kapalı şekilde Kemal Kılıçdaroğlu'nu kast ederek birileri hakaret ile uğraşırken kendilerinin işlerine baktıklarını ifade etti

Kilis'e atılan bombalar kirli planın parçaları dedi

Türkiye'nin terör belasından kurtulana kadar mücadelelerinin devam edeceğini söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu,  Kilis'e atılan bombaları kirli bir planın parçası olarak gördüğünü ifade etti. Suriye tarafından atılan roketler yüzünden zarar gören esnafın zararlarını gidereceklerini söyleyen Davutoğlu, Kilis için ilave askeri önlemler alındığını ifade ederek bunların; ilave sağlık elemanı ve zırhlı ambülans olduğu şeklinde konuştu.

 

Başbakan ayrıca terör ve destekçilerin hak ettikleri cevabı alacaklarını söyleyerek, uluslararası toplumun sınavını doğru veremediğini belirtti.

"Kılıçdaroğlu'nun Başbakan olmaya niyeti yok"

 

 

23 Nisan'da çocuklarla bir araya geldiğini hatırlatan Başbakan, bir çocuğa ne olmak istediğini sorduğunu aktararak, çocuğun Başbakan olmak istediğini söylediğini aktardı. Bir başka çocuğun kendisinin yanına gelerek Başbakan olmak için en çok hangi derse çalışması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, yine bir başka çocuğun da abisinin Başbakan olacağını kendisinin ise Cumhurbaşkanı olmak istediğini aktardı. Çocukların Başbakan olmak istediğini ancak Kemal Kılıçdaroğlu'nun istemediğini ifade eden Davutoğlu, "Allah bu çocukların yüzündeki tebessümü hiç eksik etmesin." şeklinde konuştu.

 

Pazartesi günü AB ve Türkiye yetkilileri görüşecek

Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinin hızlanması için Haziran ayı içerisinde 30'unca faslın açılacağını açıklayan Başbakan, Pazartesi günü Türkiye ve Avrupa Birliği yetkilileri arasından Gümrük Birliği Anlaşması görüşmeleri olacağını belirterek, vize muafiyetinin şartları konusunda büyük ilerleme kaydettiklerini söyledi. Başbakan ayrıca konuyla ilgili olarak konunun taahhütleri olduğunu belirterek mutlaka gerçekleştirileceğini söyledi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.