Davutoğlu'nu Gözaltına Almaya Kalkmışlar

Davutoğlu'nu Gözaltına Almaya Kalkmışlar

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli Kurmay Yüzbaşı Özkan Özgenç'in verdiği ifade şok etti.

Darbe girişimi günü 18.00'da Tugay Komutanı olan Tuğgeneral Mehmet Nail'in toplantı düzenlediğini ve bu toplantı esnasında akşam Genelkurmay Başkanlığı'ndan emir geleceğini ve sıkı yönetim ilan edileceğini söylediğini ifade etti.

Özgenç'in verdiği ifadede IŞİD saldırısı olma ihtimali nedeniyle tedbir aldıklarını söyleyerek, bir kısım personelin mesaisi bitmesine rağmen ayrılmamasını istediklerini söyledi. Sıkı yönetimden Tuğgeneral sayesinde haberi olduğunu söyleyen Özgenç hepsinin şok olduğunu söyleyerek hava kararmak üzereyken gelen emirle beraber birliklerin bir kısmının askeriyeden zırhlı araçlarla çıkarıldığını söyledi.

Hakkında gözaltı kararı verilenler kimler?

Tugay komutanının kendisine emir vererek bir gözaltı listesini eline tutuşturduğunu söyleyen Özgenç eline verilen kağıtta yazan isimleri şu şekilde açıkladı:

 "Kâğıtta isimler ve adresler yazıyordu. ‘Bu isim ve adreste yazılan kişileri gözaltına alacaksın' dedi. Ben isimlere baktığımda eski Başbakanlarımızdan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtuluş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu ve medya mensubu Fatih Saraç'ın isimleri ile adresleri yazılıydı. Ben bu isimleri görünce şok oldum. Kendisine o an bir şey söyleyemedim. Ancak bu emri yerine getirmemeye karar verdim. Tuğgeneral benden şüphelenmesin diye mecburen 3 askeri araçla kışla dışına çıkıp yaklaşık 25 dakika içerisinde tugaya geri döndüm. Bu sırada saat 22.00 sularıydı. Ben tugaya döndüğümde Başbakan'ımız açıklama yapıyordu. Paralel devlet yapılanmasına mensup bir kısım asker kişilerin kalkışma yaptığından bahsediyordu. Ben de tugay komutanımın yanına giderek listeyi kendisine iade ettim. Bu emri yerine getiremeyeceğimi ve darbeye teşebbüs faaliyeti içerisinde bulunamayacağımı söyledim."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.