Dayakçı kocaya "boz ayı" cezası

Dayakçı kocaya "boz ayı" cezası

Ankara Asliye Ceza Mahkemesi, karısını döven kocaya çok ilginç ceza verdi.

 

Ankara Asliye Ceza Mahkemesi, karısını döven kocaya çok ilginç ceza verdi. Hakim, kocaya ‘Boz ayılar bir sığırı tek darbede öldürecek güçtedir. Ama bu güçlerini eşlerine karşı kullanmazlar’ yazılı el ilanı dağıtmasına karar verdi.

Ankara Asliye Ceza Mahkemesi’nde koca A.T., eşi M.T’yi dövdüğü iddiasıyla hakkında dava açıldı.  Hakkındaki suçlamalarla ilgili savunma yapan koca A.T.’nin savunmasını dinleyen hakim, davanın sonunda verdiği cezayı 5 yıl denetim altında tutulmasına karar verdi.

Hakim,  kocanın bu beş yıllık denetim içinde, ‘Boz ayılar bir sığını tek darbede öldürecek güçtedir. Ama bu güçlerini eşlerine karşı kullanmazlar’ yazılı el ilanını, ikamet ettiği ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sokakta vatandaşlara dağıtmasını istedi. Hakim ayrıca dayakçı kocaya, bulunduğu belediyenin göstereceği uygun yere 15 adet çam fidanı dikmesini ve 6 ay süreyle bakımlarını yapmasını istedi.

‘Boz ayılar bir sığını tek darbede öldürecek güçtedir. Ama bu güçlerini eşlerine karşı kullanmazlar’ ilanını ve çam ağacı dikmesini istediği sanığın denetimli cezasını yeterli bulmayan hakim, dayakçı koca A.T.’nin 1 yıl boyunca, haftada bir gün eşini yemeğe götürmek suretiyle bu cezasının tamamlamış olacağını karar verdi.

Hakim, dayakçı kocaya verdiği cezaları yazdıktırtan sonra 6 ay boyunca yerine getip getirilmediğini denetlemesini bulunduğu ilçedeki emniyet müdürlüğü tarafından yapılmasını için de talimat yazdı. Hakim, kocaya verdiği denetim cezaları, el ilanı, ağaç dikme, ağaç bakımı ve yemeklerin yerine getirilmemesi halinde, ceza durumunun yeniden değerlendirileceğini de kararın sonuna yazdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.