De Tasarım'dan Eğitim Atölyesi

De Tasarım'dan Eğitim Atölyesi

Konak Göztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile De Tasarım A.Ş. arasında Grafik - Moda Tasarım alanında eğitsel, sosyal ve ekonomik gereksinimlerin güçlendirilmesi amacıyla Okul- Sanayi İşbirliği İstanbul Modeli protokolüne imzalar atıldı.

Konak Göztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile De Tasarım A.Ş. arasında Grafik - Moda Tasarım alanında eğitsel, sosyal ve ekonomik gereksinimlerin güçlendirilmesi, nitelikli eleman gücünü yeni teknik ve yöntemlere dayalı olarak yetiştirmek üzere Okul- Sanayi İşbirliği İstanbul Modeli protokolüne imzalar atıldı.

Bu protokolün ilk adımı olarak De Tasarım A.Ş ye yapılan gezide öğrenciler sektör yetkilileri ile buluştu. Meslek lisesi öğrencileri üretimi, tekstil sektörünü ve profesyonel iş hayatını yakından gözlemleyerek, çalışma koşullarını yerinde görme fırsatı yakaladı. Hem Moda Tasarımı öğrencilerine hem de Grafik Tasarım öğrencilerine seminer verildi.

845845848.jpg

De Tasarım A.Ş. Baskı Müdürü Şenol Akyol şöyle konuştu: ‘’Öğrenciler serigrafi baskı, empirme baskı, heart transfer baskı, film ile kalıp pozlama aşaması ve baskı kalıbı hazırlama deneyimini büyük bir heyecanla uyguladılar. Grafik tasarım alanında gördükleri teorik eğitimi De Tasarım tekstil firmamızın Baskı bölümünde uygulama fırsatı buldular.

Üretimin ilk aşamasından son aşamasına kadar fabrika gezdirildi ve tanıtıldı. Öğle yemeği ardından öğrencilere De Tasarım üretimi çanta ve okuma kitabı hediye edildi. De Tasarım A.Ş. İnsan Kaynakları Yöneticisi Gamze Özbursalı, ‘’Güzel bir projeye imza attıklarını Okul-İşbirliği projesinin ilk adımının tamamlandığını, program kapsamında 10, 11 ve 12. Sınıfı başarı ile tamamlamış öğrencilerin mesleki beceri ve ilgisi göz önüne alınarak atölye çalışmalarına dahil edileceğini ve buradaki başarısının istihdam çerçevesinde göz önüne alınacağını söyledi. Bu amaca hizmetle Okul ile işbirliği halinde De Tasarım Anonim Şirketi Eğitim Atölyesi kurularak deneyim paylaşımı ve istihdam odaklı işbirliğine devam edilecektir.

54541514.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.