Debbağ 'Tarih ve Kültür Üzerine Bornova Sohbetleri'nde konuşuldu

Debbağ 'Tarih ve Kültür Üzerine Bornova Sohbetleri'nde konuşuldu

Bornova Belediyesi ve Bornova Kültür Adası iş birliğinde her ayın ilk cumartesi günü gerçekleşen 'Tarih ve Kültür Üzerine Bornova Sohbetleri' sürüyor.

MEDYA EGE - Bornova Kültür Adası'nın Bornova Belediyesi işbirliğiyle yaptığı 'Tarih ve Kültür Üzerine Bornova Sohbetleri' devam ediyor. Her ayın ilk cumartesi günü yapılan toplantıların bu haftaki konuğu Abdülkadir Hazman oldu.

Yazar Abdulkadir Hazman'ın geçtiğimiz haftalarda yeni kitabı Debbağ, raflarda yerini almıştı. Bornova Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Tarih ve Kültür Üzerine Bornova Sohbetleri etkinliğine yoğun katılım gerçekleşirken Hazman'ın yeni kitabı Debbağ üzerine konuşuldu.

2-001.jpg

Hazman, yeni kitabında, bir dönem İzmir’in tabakhaneler bölgesi olarak bilinen Yeşildere’de deri kesim işin de çalışan Yunus dedesinin anlattıklarını yazdığı sarı yapraklı defteri ile yola çıkarak Bizi Türkiye ve İzmir işçi sınıfı tarihine götürüyor. Osmanlı'da Yeniçeri isyanlarından ilk işçi eylemlerine taşırken, yolculuğuna Cumhuriyet dönemi sendikalaşma mücadelesi ile devam ediyor. Yunus, doğduğu, büyüdüğü ve bir parçası olduğu İzmir şehrin deki işçi sınıfı tarihini öğrenmek ve öğretmek için de yoğun çaba sarf ediyor. Yunus, hem çalıştığı tabakhanedeki işçi arkadaşlarını hem de yaşadığı mahalledeki komşularını lirik bir dille defterine yamayı ihmal etmiyor.

Yazar Abdulkadir Hazman akıcı anlatımıyla tarihin sıkıcı ve karanlık sayfalarını güneş gibi aydınlatıp eserini bir solukta okumamızı sağlıyor.

1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.