DEÇET'den “Minik Kalpler Üşümesin” projesi

DEÇET'den “Minik Kalpler Üşümesin” projesi

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Etkinlikleri Topluluğu DEÇET “Minik Kalpler Üşümesin” projesinin ikincisinde Türkiye genelinden aldıkları destekle 56 ihtiyaç sahibi çocuğu sevindirdi.

DEÇET’in geçen yıl başlattığı “Minik Kalpler Üşümesin” projesi bu yıl da anlamlı hedefini tamamladı.  2017 yılı Aralık ayında  başlatılan proje ile Konak Belediyesi’nin belirlediği ihtiyaç sahibi 45 ailenin çocuğuna atkı, bere, oyuncak ve kitap bağışı yapılırken bu yıl da yine bağışlanan eşyalarla 56 minik kalbe ulaşıldı. DEÇET başkanı DEÜ Tıp Fakültesi Dönem 3 öğrencisi Cemile Nur Alkan sosyal medya aracılığı ile tüm İzmir ve çevresine ulaştıklarını belirterek geçen yıl başlattıkları bu projenin kendilerine pek çok şey kazandırdığını söyledi. Alkan projeyle ilgili tüm üniversitelerdeki öğrencilere çağrıda bulunarak şunları söyledi:

“DEÇET olarak bu yıl Minik Kalpler Üşümesin projesinin ikincisini büyük bir heyecanla gerçekleştirdik. Türkiye genelinden beklentimizin üzerinde destek gördük. Bizi destekleyen herkese çok teşekkür ederiz, iyi ki varsınız. Konak Belediyesi’nden öğrendiğimiz ihtiyaç sahibi aileleri bizzat ziyaret ederek gelen yardımları ulaştırdık. DEÇET olarak Türkiye’nin dört bir yanından topladığımız kışlık kıyafet yardımlarımızı ailelere ulaştırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yalnızca biz değil, belki de daha önce hiç atkı, bere, eldiveni olmamış miniklerimiz de çok mutlu oldu. Sayenizde 56 minik kalbi ısıttık, yüzlerindeki sıcacık gülümseme olduk. Ne yazık ki İzmir’de gittiğimiz ailelerin dışında zor durumda olan bir sürü çocuk var. Elimizden geldiği kadarıyla bütün çocuklara ulaşmaya çalışıyoruz. Fakat neticede biz Dokuz Eylül Tıp Fakültesi bünyesinde bir öğrenci topluluğuyuz. Bu yüzden bütün çocuklara ulaşmamız çok zor. Topluluk olarak tek temennimiz Türkiye genelindeki üniversite topluluklarında bu veya buna benzer sosyal sorumluluk projelerinin çoğaltılmasıdır. DEÇET olarak “Minik Kalpler Üşümesin” projesinde temel gayemiz ulaştığımız çocuk sayısını her geçen gün daha da arttırmaktır. Bu yüzden üniversite topluluklarından bir isteğimiz var gelin bu amaç doğrultusunda birlik olalım. Çocukların baharında birer çiçek olalım” dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.