Delege Bile Olamayan Başkan Selvitopu!

Delege Bile Olamayan Başkan Selvitopu!

Ali Eyce yazdı; Delege Bile Olamayan Başkan Selvitopu!

Cumhuriyet Halk Partisi, İzmir’de ilçe kongrelerini hızla devam ettiriyor ve gayet de demokratik bir ortamda gerçekleştiriyor.

CHP örgütünün tabanı, seçimlerde özgürce oylarını kullanıp, CHP’de değişimi kendi iradeleriyle, kendi oylarıyla gerçekleştirmeye çalışıyor.

Hafta sonu Karabağlar ’da CHP kongresi vardı.

İlçe başkanlığı kongresinde mevcut İlçe Başkanı Bülent Sözüpek ve Emel Tangobay'ın yarışında seçimin kazananı Sözüpek oldu.

Sözüpek’in listesinde olan yöneticilerde önümüzdeki yerel seçimler öncesi CHP’nin çalışmalarını yürütecek olan kişiler oldular.

Buraya kadar her şey gayet doğal, gayet normal, gayet sonuçlu, gayet seçimli, gayet net.

Kafaları karıştıran, siyaseten sorgulanan ise Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun ilçe kongresinde CHP tabanından yeterli oyu alamayarak İl Delegesi seçilememesi oldu.

Bunun anlamı da Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçe kongreleri yapıldıktan sonra yapılacak olan İl Kongresi’nde söz sahibi olamayacak, oy sahibi olamayacak, yetki sahibi olamayacak.

Bu sonuca baktığınızda Karabağlar’da iki dönemdir olmayan, olamayan, olduramayan şeyin CHP’nin tabanında farkında olduğunu söylemek yanlış olmasa gerek.

Karabağlar’da 10 yıldır belediye başkanlığı yapan Selvitopu’nun zaman zaman duyması, farkına varması ve düşünmesi için yazılarımızla uyardığımız anlar oldu.

Karabağlar’da yaşayan vatandaşların haklı tepkilerini dile getirdiğimiz yazılarımızdan çıkarılacak sonuç, ‘Gazeteciler niye beni yazıyor?’ değil, ‘Vatandaş ne istiyor?’ olmalıydı.

Öyle olsaydı Başkan Selvitopu, ilçe kongresinde kendi partisinin tabanından yeterli oyu alıp, il delegesi olup, CHP’nin değişim değil de, yenilenme sürecinde oy sahibi olabilirdi.

Bu saatten sonra Başkan Selvitopu’nun alacağı ders bir tane kaldı.

Önümüzdeki yerel seçimlerde aday adayı olmamak, aday olmamak, CHP’nin, örgütün düşüncesinin önünü açmak.

Aksi durumun nasıl bir sonuç getireceğini tahmin etmek için medyum olmaya gerek yok.

Umarım CHP’de bu yenilenme, bu söz sahibinin kim olacağı kararının sonuçları da tüm Karabağlar’ın faydasına olur.

Çünkü Karabağlar İlçesi’nde yaşayan bir insan olarak net olarak diyorum ki; Karabağlarlılar, ilçelerinden değişmeyen, gelişmeyen 15 yılın hesabını çok ağır sorar.

Faturayı da sandığın içine atar!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.