''Değişen Dünyada Gazetecilik'' Raflarda

''Değişen Dünyada Gazetecilik'' Raflarda

Kitabın editörlüğünü Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülgün Erdoğan Tosun yaptı.

Kaan Gülcan-Emre Göçer-Selman Karadeniz / İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğretim üyelerinin gazetecilik ile ilgili makalelerini bir araya getiren “Değişen Dünyada Gazetecilik” isimli kitap raflarda yerini aldı.

Kitabın editörlüğünü İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülgün Erdoğan Tosun yaptı.

Kitap, gazetecilik mesleğinin geleceğine ilişkin senaryoları, sosyal medya araçlarının habercilik açısından sunduğu yeni imkanları, web 3.0 etkisinin gazetecilik pratikleri üzerindeki olası sonuçlarını, online gazetecilik ve internet dergilerinin tasarımının değişen yüzünü, yeni medya ortamlarında habercilik ve etik ilişkisini, değişen rekabet ortamının yazılı basın işletmeleri üzerindeki etkilerini, barış gazeteciliği, yurttaş gazeteciliği, bilim gazeteciliği ve sivil toplum medyası pratiklerini içeriyor.

GAZETECİ İLE GAZETE ARASINDAKİ İLİŞKİ  DEĞİŞTİ

Prof. Dr. Tosun’ un kaleme aldığı önsözde; televizyon ve gazetelerin izleyici ve okuyucu kitlelerinin azalması, cep telefonu ve tablet gibi mobil cihazların yükselişine dikkat çekiliyor. Gazeteci ile gazete arasındaki ilişkinin de değiştiğine değinerek gazetecilik mesleğinin geleceğinin büyük bir merak ve tartışma konusu olduğu üzerinde duruluyor. Ayrıca içindekiler kısmında değişen dünyada gazetecilik, gazetecilik mesleğine yeni bir imkan olarak yeni/sosyal medya ortamları, Türkiye’de yeni medya üzerine  bir değerlendirme; gazetecilik, haber ve etik konuları ön plana çıkıyor.

Haberin ve gazetecilik mesleğinin dönüşen doğasını ve imkânlarını anlamak üzere kaleme alınan bu kitap, gazetecilik alanında akademik ve pratik alanda çalışanların sorularına yanıt verecek.

Kitap, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü kurucu hocası Prof. Dr. Nazif Akçalı’ya adandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum