Değişim mi? Kıyım mı? İtiraf mı?

Değişim mi? Kıyım mı? İtiraf mı?

Ali Eyce yazdı; Değişim mi? Kıyım mı? İtiraf mı?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nden dün gece çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediye Başkan adaylarının isimleri, Ankara’dan İzmir’in gecesine bomba gibi düştü.

Kimin nereden aday olduğunu es geçin, kimin neden aday gösterildiği İzmir’de ciddi şekilde tartışılır duruma geldi.

Daha önce de söylemiştik, bu kadar geciken açıklamanın, bu kadar aday adaylığını açıklayan insanların ve bu kadar aday adayıyla birlikte adaymış gibi dolaşan insanların, ne çıkarsa çıksın tartışmaya, kırılmaya, küsmeye müsait olacağını.

Nitekim oldu da!

Ancak siyasi uzmanların bilemediği, siyasi kulislerin konuşmadığı tek şey vardı; o da dün gece gerçekleşince, Ankara’dan İzmir’e düşen bomba parça tesirli bomba olmaktan çıktı, yıktı geçti.

CHP’nin elinde bulundurduğu 26 belediye başkanından sadece 3’ünün yerinde aday gösterilmesine karar vermesi, diğer 23 belediye başkanıyla devam etmeme yönünde karar vermesi, ilçe belediye başkanlıklarına aday olarak gösterilenlerin ise, ilçede isimleri bilinmeyen, ilçelerinde tanınmayan, ilçelerinde oturmayan isimlerden tercih edilmesi yıkımın biraz da dozunu yükseltti diyebiliriz.

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun PM toplantısından saatler önce CHP Genel Merkezi’ni terk etmesi de bu etkinin çok büyük yıkımlara neden olacağının bir işareti gibiydi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gazetecilerin gece yarısı sorusuna, ‘Değişim nerede diyenler İzmir’e baksın’ sözleri herkese şok etkisi yaptı.

‘CHP değişimi sadece İzmir’de mi, CHP’nin en güçlü olduğu yerde mi yapmaya gerek duydu? sorusu ise akıllardan çıkan ilk cevap oldu.

Dün gece çıkan sonuç, bugün konuşulanlar ve yarın olacaklar ne olacak derseniz bu net olarak belli!

Oyun kartları, yeni oyun kurucular tarafından, yeni başkan adayları tarafından yeniden karılacak.

Bu kartlardan şanlı olanı çeken CHP’liler, seçimleri kazanmak için sahalara çıkacak, bu kartlardan çıkanı beğenmeyen ise değişimin kıyım olduğunu savunarak çalışmayacak.

Bu siyasetin içinde olanlar adına çıkan sonuç.

Bir de İzmirli seçmenler adına ve özellikle CHP’li seçmenler adına çıkan bir sonuç var.

O da, bu kadar belediye başkanı görevine devam etmediğine göre, İzmir’de belediyelerle ilgili söylenen şikâyetler, CHP Genel Merkezi tarafından da doğru olarak mı kabul edilmiş oldu.

Kısacası dün gece CHP’den çıkan listeye dair cevap bekleyen üç soru çıktı.

Değişim mi?

Kıyım mı?

İtiraf mı?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.