Dekorasyon Editörü Yüzde Yüz Doğal Mum Üretti

Dekorasyon Editörü Yüzde Yüz Doğal Mum Üretti

Dekorasyon editörü muma duyduğu merak sayesinde yüzde yüz mumu soya yağıyla üretti.

Dekorasyon editörü Selmin Ünver Eser, mumlara olan merakının peşinden giderek %100 doğal mumu soya yağıyla tasarladığı ürünlerle yakaladı. Minel Muse İstanbul, doğallıkla inovasyonun kucaklaştığı bir mum markası olarak İstanbul’un ardından Ege’ye açılmaya hazırlanıyor.

Ham maddesi soy wax olup içeriğinde parafin, stearin, sentetik esans ve boya gibi kimyasal içerikli herhangi bir hammadde barındırmayan, tamamen el yapımı Minel Muse mumlarının yaratıcısı Selmin Ünver Eser, yurt dışında bilinen ama Türkiye’de yeni yeni duyulan ‘soy candle’ kavramını, ortaya çıkardığı ürünlerle hayata geçiriyor.

Uzun yıllar dekorasyon dergiciliği alanında kalem oynatan Eser, mis kokulu bir girişimcilik örneği sergiledi.

Bakırın el yapımı mumlarla buluştuğu Minel Muse markası, hayallerinin peşinden giden bir girişimcinin ellerinden çıkan reçete ile yaşam alanlarında yerini almaya başladı.

Dört Mevsim Koleksiyonu

İstanbul’un ardından Ege pazarına da açılma hazırlığında olan Minel Muse, mum ve mum aksesuarları ile beğeni topladı. Mumun dekoratif bir öğe olmaktan daha fazla anlama sahip olduğunu ve insan sağlığına iyi gelen bir ürüne dönüşebileceğini söyleyen Selmin Eser, mum söndürücü eşliğinde sunulan   özel tasarım mumlarının 40 saat sağlıklı koku deneyimi sağladığını belirtti.

Sağlıksız Malzeme Seçimine Son

Mum alanında doğal hammaddelerin Amerika ve İngiltere gibi lokasyonlarda sıklıkla tercih edildiğini ancak Türkiye’de hala mum konusunda sağlıksız, kimyasal içeren malzeme seçimlerine yer verildiğini belirten Girişimci Eser, ülkemizde palmiye ve soya yağı gibi son derece doğal materyaller ile tanışma konusunda hayli geç kalındığını da ifade etti.


Selmin Eser, “Özel formülünün içeriğinde yer alan soya yağı ile hayat bulan ve yurt dışında kabul gören ‘soy candle’ kavramını kültürümüze özgü nüanslar ve bitkisel notalarla hayata geçiren Minel Muse, tamamen elde dökümü mumları ile fabrikasyon üretimin mekanikliğinden de uzak ve sağlığa zararlı olmayan bir marka profili çizmektedir” dedi. 

Ege Hazırlığı


Minel Muse mum ve mum aksesuarlarına şu an için İstanbul’daki belli alışveriş merkezlerinden, Galata’da yer alan bir mağazadan ve internet satış sitesinden ulaşılabildiğini söyleyen Selmin Eser, satış ağı her geçen gün genişleyen Minel Muse sağlıklı mumlarının yanı sıra artizan mum aksesuarları ile de çok yakında Egeli dekorasyon sevenlerle buluşmaya hazırlandıklarının altını çizdi.


Minel Muse mumları; dört mevsime özgü notaların harmanlanmasıyla geliştirilen Christmas Blend, Autumn Leaves, Flower Power ve Lime Blossom koleksiyonlarını içeriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.