Delican; "Bayramlar;  ilahi anahtardır"

Delican; "Bayramlar; ilahi anahtardır"

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican Kurban Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Delican; tüm İzmirli hemşerilerinin, Türk Milletinin ve tüm İslam aleminin bayramını kutladığı mesajında teröre karşı mücadelede kararlılık vurgusu yaparak;  şunları kaydetti; "Diliyorum ki bu bayram; ocaklara ateş düşüren, kanla beslenen bölücülerin; onları masum insanların üzerine salan akbabaların tezgahlarının sonu için vesile olur. Bugün İzmir'i de vuran bu şer odaklarına karşı kararlılıkla ayakta durma, mücadele etme, sağduyu ile birliğimizi korumaya ihtiyacımız vardır.

 

İnsani ve ahlaki değerlerden nasibini almamış, masum insanları kurban edecek kadar canileşen, bu vatanı bölmek, teslim almak için zalimin taşeronu olacak kadar zavallılaşanların  sonunu getirmek için ihtiyacımız olan güç; haktan yana ve hürriyetten yana,  vatanımız için çarpan yüreklerimizdedir. Ve bayramlar, bu gücü en çok hissettiğimiz, birbirimize kenetlendiğimiz önemli günlerdir. Kaldı ki; bu millet, hayrı ve şerri, haklıyı ve haksızı, dostunu ve düşmanını ayırt ederek nice badireler atlatmış, yüzünü geleceğe dönerek nice tarihi adımı atmaya muktedir olmuş; cesur ve izzetli bir millettir. 


Bayramlardır ki,  Allah'ın;  bir insanın bir insanı yaratandan ötürü sevmesi gerektiğinin; huzur ve güvenin sevgiyle, saygıyla beslendiğinde ne büyük bir nimet olduğunun göstergesidir. Varsılın, zalimin, güçlünün aynaya bakma günü; yoksulun, mazlumun Allah'a sığınma günleridir. Aşık Veysel'in; "Ne var ise sende bende, Aynı varlık her bedende, Yarın mezara girende, Sen toksun da ben aç mıyım?" sözlerinin bu dünya ve ahretteki karşılığı ile yüzleşme günleridir. Helalin hesabı, haramın azabı olduğunu hatırlama günleridir. 


Kınalı kuzum dediği evladını;  cepheye,  bu vatana kurban diye gönderen anaların; evladıyla birlikte şanlı bayrağımızı ala boyayan yiğit babaların yüzü suyu hürmetine; birlik ve beraberliğimize sahip çıktığımızı göstermenin en anlamlı olacağı günlerdir bayramlar. 


Hamdolsun ki; tüm insanlığa böyle ilahi bir fırsatı sunan  bir Kurban Bayramını daha karşıladık. Temennilerimiz, bu günlerin anlam ve önemine binaen yine tüm insanlık içindir. Ailemizden başlayarak, komşumuzla; aynı ortak geçmiş ve hayalleri paylaştığımız kardeşlerimizin acılarını hissetmek ve dayanışmak için; elimizdeki değerlerin kıymetini bilmek için bir bayrama daha erişmiş olmanın huzurunu duymalı ve gereğini yapmalıyız. 


Temenni ediyorum ki; bu bayram da, anaların gözündeki yaşın dindiği, dünyanın neresinde olursa olsun mazlumun feryadının duyulduğu, yüreklere ateşlerin düşmediği; tüm insanlığın huzur ve güvene kavuştuğu ve memleketimizin ve milli birliğimizin güçlenerek yol aldığı gelecek güzel günlerin vesilesi olur. Bu duygu ve düşüncelerle; İzmirli hemşerilerimin, milletimizin ve tüm İslam aleminin Mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Kesilen kurbanların makbul olmasını, hacca giden kardeşlerimizin ibadetlerinin kabulünü temenni ediyorum. Allah; yolumuzu açık etsin; milletimizin birlik ve beraberliğini;  ülkemiz ve devletimizin kudretini daim etsin..."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.