Delta varyantında belirtiler dört semptom etrafında dönüyor

Delta varyantında belirtiler dört semptom etrafında dönüyor

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) delta varyantının etkisi ve bulaşıcılığı hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

Salgında 4. dalga yoğunluğunu artırırken delta varyantı üzerine araştırmalar da gündeme geliyor. CDC bu hafta yaptığı açıklamasında delta varyantıyla ilgili bilgiler paylaştı.

CDC Direktörü, Delta varyantının bilinen en bulaşıcı solunum yolu hastalıklarından biri olduğunu söyledi. Direktör, "Delta varyantı, daha önce dolaşan suşlardan daha agresif ve çok daha bulaşıcıdır" ifadesini kullandı. Walensky basın toplantısındaki demecinde, “20 yıllık kariyerimde gördüğüm en bulaşıcı solunum yolu virüslerinden biri” dedi.

302104-814x458.png

ABD'deki vakaların yüzde 83'ünü oluşturuyor

Sözcü'nün aktardığına göre, hastanelerin bazı bölgelerde doluluk oranına ulaştığına dikkat çeken Walensky, “Vakaların tekrar artması ve hastanelerin kapasitelerinin bazı bölgelerde dolmasıyla salgında bir başka önemli andayız, tek bir ulus olarak bir araya gelmemiz gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Delta varyantı, ABD’de hızla yayılıyor. ABD’deki vakaların yüzde 83’ünden fazlası Delta varyantından kaynaklanıyor.

Belirtiler dört semptom etrafında dönüyor

Özellikle genç yaştaki insanlarda ağır bir soğuk algınlığı belirtisi veren delta varyantı, covid-19 başlangıcında görülen öksürük, ateş, koku ve tat kaybı gibi belirtilerden çok, baş ağrısı, burun akıntısı, hapşırma ve boğaz ağrısıyla birlikte görülüyor.

Bu dört ana semptom etrafında gelişen belirtiler aşı olanlarda daha hafif seyrederken, henüz aşı olmayanlarda ağır bir soğuk algınlığına dönüşüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.