Demirci'de doğa harikası kayın ağaçları

Demirci'de doğa harikası kayın ağaçları

Kayın ağacını görmek , incelemek isteyen Manisalı ve İzmirliler başta olmak üzere, Ege Bölgesi'nde yaşayanlar artık Karadeniz'e kadar gitmelerine gerek yok.

Ağırlıklı olarak , Karadeniz Bölgesin'de görülen bir ağaç türü olan Kayın ağacını görmek , incelemek isteyen  Manisalı ve İzmirliler  başta  olmak üzere,  Ege Bölgesi'nde yaşayanlar  artık   Karadeniz'e kadar gitmelerine gerek yok.  Manisa'nın Demirci  ilçesi ormanlarında Gürgenocağı  Mevkiinde   koruma altına alınmış kayın ağaçları var. Ortalama 100 yaşlarında olan kayınlar  konuyla ilgili olan kısıtlı sayıda doğa sever, araştırmacı ve öğrenciler tarafından ziyaret ediliyor

Geçtiğimiz günlerde  incelemelerde bulunmak üzere Demirci ilçesine gelen İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal , 65 Bin Hektarlık  Demirci Ormanlarının hem  İzmir Orman Bölge Müdürlüğü hem de ülkemiz ormanları  için çok önemli bir değer olduğunu söyledi.  Coğrafi konumu ve iklim özelliklerinin Karaçam, Meşe ve Fıstıkçamı gibi  ağaç ve bitki örtüsü  türlerine de yansıdığını belirten Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal;  ağırlıklı olarak Doğu Karadeniz'de ve  Trakya'da  yayılış gösteren 40 metre boya kadar ulaşan , düzgün silindirik gövdesi, sonbaharda kırmızıya çalan yaprakları ve doğadaki yabani hayvanlara besin kaynağı meyveleri ile özel bir ağaç türü olan Kayın ağacının da Ege Bölgesinde sadece bu yörede olmasının da kendileri için şans olduğunu belirtti.

Özellikle ormancılık mesleğine yeni başlayan mühendis, orman muhafaza memuru gibi çalışanlarının , doğa bilimleri özellikle de ağaç türleri  ile ilgili araştırma yapan bilim insanlarının, öğrencilerin ,ve doğa fotoğrafçılığı , belgesel yapanların mutlaka Demirci ormanlarını ziyaret etmelerini özellikle de kayın ağaçlarını görmelerini istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.