Demirören Total'i Devir İşlemlerinin Ardından Alabildi

Demirören Total'i Devir İşlemlerinin Ardından Alabildi

Demirören Grubu geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde 325 milyon Euro'ya akaryakıt satıcısı Total'i satın almış ancak bankalardan istediği krediyi bulamadığı için devir teslim gerçekleştirilememişti.

Geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde Fransızlardan Total'i 325 milyon Euro'ya Total'i satın alan Demirören Grubu satışın üzerinden 6 ay geçmesine rağmen şirketi bir türlü devi alamamıştı. Grup, sonunda Total'i devir alarak kendi bünyesine katmayı bugün başardı.

Devir krizinin arka planında ise Demirören'in bankalardan istediği koşullarda kredi bulamaması iddiası öne sürülürken, 2015 Kasım'ında gerçekleştirileceği düşünülen devir işlemleri önce Şubat'a ardından Nisan'a ertelendi.

Erdoğan Demirören'in bir türlü istediği şartlarda kredi bulamaması nedeniyle devir işlemlerinin tamamlanamadığı iddiası, Ziraat Bankası'nın araya girmesiyle çözüldü. İddiaya göre Ziraat Bankası'nın 140 milyon Euroluk kredi vermeyi kabul etmesinin ardından, başka bir banka daha gruba 35 milyon Euro kredi verdi. 325 milyon Euro'nun 175 milyonunu krediyle tamamlayan grup, geri kalan tutarı da kendi kasasından karşılayarak Total'i resmen kendi bünyesine kattı.

Fransızlar teşekkür ederek Demirörenler'in dedi

Türkiye'nin 5. en büyük petrol şirketi olan Total Türkiye'nin sahibi Fransızlar çalışanlarına teşekkür ederek, şirketin yeni sahibinin Demirören Grubu olduğunu duyurdu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından sunulan 2015 verileri dahilinde Total Türkiye'nin en büyük 5. akaryakıt şirketiyken, Demirören Grubu ise 11. sırada. Grup tarafından yapılan bu satın almayla beraber sıralamada bir anda yükseliş gösterdi.

Grup daha önce Milliyet ve Vatan gazeteleriyle gündeme gelmişti

2012 yılında Doğan Holding'ten alınan Milliyet ve Vatan gazeteleri ile beraber medya sektörüne giriş yapan grup, bir çok çalışanın işine son vererek kendi kadrosunu oluşturmuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.