Demirtaş'ın Kruvaziyer Gemi Şirketine Destek

Demirtaş'ın Kruvaziyer Gemi Şirketine Destek

Egeli turizmci Demirtaş'ın kruvaziyer gemi şirketi kurulması önerisine destek verdi.

İzmir Ticaret Odası (İzTO) Başkanı Ekrem Demirtaş’ın kruvaziyer gemi şirketi kurulması önerisine Egeli turizmcilerden destek geldi. Dünya kruvaziyer turizminin büyüdüğüne, yolcu gemilerinin sayısının ve kapasitelerinin arttığına dikkat çeken Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, “Sayın Demirtaş’ın önerisini destekliyoruz. Üç yanı denizlerle çevrili ülkemizde Türk bayrağının dalgalandığı kruvaziyer gemilerin dolaştığını görmek bizi de mutlu eder” dedi.

Dünya kruvaziyer turizminin İzmir’i de içine alan Akdeniz turu ile başladığını hatırlatan ETİK Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, dünyada hızla gelişen kruvaziyer turizminin ülkeye ve kente oldukça yüklü gelir bırakan bir turizm çeşidi olduğunu söyledi. İşler, orta ve üst gelir grubuna hitap eden bu turizm alanında, kruvaziyer gemi yolcu ve tayfalarının limanlarda yaptığı doğrudan harcamaların milyon dolarlarla dile getirildiğini anlattı.

2018 yılında 24 milyon kişinin kruvaziyer yolculuğu yapacağının tahmin edildiğini belirten ETİK Başkanı Mehmet İşler, bu büyümeden Türkiye limanları ve İzmir Limanı’nın da pay almasının beklendiğini söyledi. Doğu Akdeniz’de ve Türkiye’de yaşanan olaylardan kruvaziyer turizmin de olumsuz etkilendiğini, İzmir’e deniz yoluyla gelen turist sayısının dibe vurduğunu hatırlatan Mehmet İşler, “İzmir’in kruvaziyer turizmindeki payını artırmak ve İzmir’i tanıtmak için uluslararası alanda etkin çaba harcamak gerekiyor” dedi.

İzmir Ticaret Odası (İzTO) Başkanı Ekrem Demirtaş’ın kruvaziyer gemi şirketi kurulması önerisinin yerinde bir öneri olduğunu belirten ETİK Başkanı Mehmet İşler, “Üç tarafı denizlerle çevrili olan, dünya turizminde yedinci sırada bulunan  olan Türkiye’nin kruvaziyer gemisinin olmaması büyük eksiklik” diye konuştu. İşler, “Türkiye’nin ve İzmir’in büyük projelere ihtiyacı var. Bu anlamda turizmciler olarak büyük ve farklı düşünen Sayın Demirtaş’ı destekliyoruz”diye konuştu. 

“Üç yanı denizlerle çevrili ülkemizde Türk bayrağının dalgalandığı kruvaziyer gemilerin dolaştığını görmek bizi de mutlu eder” diyen Mehmet İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kruvaziyer turizmindeki gelişmelere ve artan talebe paralel olarak yolcu gemisi sayısı ve gemi kapasiteleri de artıyor. Oysa bizim kurvaziyer gemimiz yok. Bu anlamda, İzmir Ticaret Odası Başkanı Sayın Ekrem Demirtaş’ın ‘Kendi gemimiz neden yok? Kendi şirketimizi neden oluşturmuyoruz?’ soruları yerinde sorular. Sayın Demirtaş’ın ‘Artık kendi kruvaziyer şirketimizi kuralım. Akdeniz’de Türk bayraklı kruvaziyer gemiler dolaşsın’ sözlerini olumlu buluyor ve destekliyoruz. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızın ülkemizin kruvaziyer potansiyelini düşünerek bu yolda adımlar atacağına inanıyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.