"Demokrasi onu hak edenlerindir"

"Demokrasi onu hak edenlerindir"

DYP Genel Başkanı Çetin ÖZAÇIKGÖZ 23 Nisan mesaj yayınladı.

DYP Genel Başkanı Çetin ÖZAÇIKGÖZ  yayınladığı mesajında şu cümlelere yer verdi;

"23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılmasından sonra 100 yıl geçmiş olmasına rağmen hala daha ülkemizde demokrasinin tam manası ile oturamamış olması, noksansız bir işlerlik kazanamamış olması hiç kimseyi ümitsizliğe sevk etmemelidir.

Bugüne kadar Dünya’nın hiçbir yerinde parlamentoların kurulması ve anayasaların yürürlüğe girmesi ile toplumlar, milletler hemen özgürlüğe,  eşitliğe, demokrasiye  kavuşmuş değildir.

İngiltere bugünkü demokrasisini geçmiş kuşakların yapmış olduğu 800 yıllık mücadeleye borçludur. 15 Haziran 1215’de ‘Magna Carta’ ile demokrasiye hemen başlamış değildir. Çünkü 70  gün sonra 24 Ağustos 1215’de iptal edilerek yürürlükten kaldırılmıştır. 10 yıl sonra 1225’de tekrar ilan edilmiştir. Zamanımızdaki demokrasiye kavuşuncaya kadar İngiltere’de çok kan dökülmüş, çok can verilmiştir.

Türkiye’de de bahis konusu 100 yıllık geçmişe sadece emek ve mücadele verilmemiş aynı zamanda can da verilmiştir. Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan ve Namık Gedik bunun örnekleridir. Hep 3 demokrasi şehidimizden bahsedilir ama aslında 4 demokrasi şehidimiz vardır. ‘Balkondan kendini attı’ denilen İçişleri Bakanımız Namık Gedik de unutulmamalıdır.

Yani kısaca söylemek istediğim şudur: Tarih boyunca özgürlük, eşitlik ve demokrasi mücadelesi verenler bu mücadeleyi kendileri için değil gelecek kuşaklar için vermişlerdir. Ne yazık ki 100 evvel açılan TBMM bugün hala daha milletimize batılı anlamda, modern ve ileri bir demokrasi sunamamıştır.

Ne pahasına olursa olsun DYP olarak biz bu mücadeleye devam edeceğiz. Tıpkı Mendereslerin, Demirellerin yaptığı gibi bayrağı yere düşürmeden elden ele taşıyarak burca dikeceğiz çünkü demokrasi hak edenlerindir.

Bu düşünce ve duygularla aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.