Demokrat Parti Çiğli'de kongre yapıldı!

Demokrat Parti Çiğli'de kongre yapıldı!

Demokrat Parti Çiğli'de yapılan seçimde Mehmet DEMİRCİ Güven tazeleyerek Demokrat Parti Çiğli İlçe Başkanı olarak seçildi. 

Çiğlide İlçe Kongresi Açılış ve Yoklama ile başladı.Çiğli İlçe Başkanı Mehmet Demirci, Muharrem Aydın ve Serpil Sağlam tarafından kongre divan başkanlığının oluşturulmasıyla ilgili verdiği önergeyle devam edildi. Demokrat Parti Çiğli İlçe Kongresini Yönetmek üzere Divan Başkanlığına Genel Başkan Yardımcısı Osman VAROL, Divan İkinci Başkanlığına Gençlik Kolları Genel İdare Kurulu Üyesi ve Ege Bölge Sorumlusu Avukat Ilgaz MERAL, Divan Üyeliklerine Karabağlar İlçe Başkanı Köksal KAYA, Kınık İlçe Başkanı Nail KORKMAZ ve Bergama İlçe Başkanı Mustafa KARAKAYA tarafından oluşturulması hakkında verilen önerge oy çokluğuyla kabul edilerek divan başkanlığı oluşturulmasına karar verildi.

Divan Başkanlığına seçilen üyelerin Divan Masasında yerini almasından sonra Divan Başkanı, Kongreye katılan partilileri Atatürk ve Aziz Şehitlerin manevi huzurunda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı söylemeye davet etti. 

Gündem Maddeleri Gereği Çiğli İlçe Başkanlığının Faaliyet Raporu ve Kesin Hesap Raporu Muharrem AYDIN tarafından okundu ve Yönetim Kurulunun ibrası oy birliği ile sağlandı.   Gündem Maddeleri Gereği Siyasi Konuşmalarda ilk olarak Divan Başkanı tarafından söz Çiğli İlçe Başkanı Adayı Mehmet DEMİRCİ adına Çiğli Belediye Başkanı Adayı ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Müşerref TUNA’ya verildi. 

Türk toplumunun aşinası, ülke kalkınmasının mimarı olan 74 yıllık Demokrat Parti zaruret haline gelmiştir. Bu durum karşısında ülkedeki siyasi tıkanıklığın giderilmesi, devletin ve demokrasinin doğru mecrasına yeniden dönmesi için siyasetin ve toplumun umudu ve ihtiyacı olan merkez sağın teşekkülü için Demokrat Partiye büyük sorumluluk düşmektedir.   Bugün partimizin başında olanlara merkez sağı yeniden tesis etme imkanı doğmuştur dedi. Bizlerde bu bilinç ve kararlılıkla bugün yapmış olduğumuz Çiğli İlçe kongremizle bugüne kadar demokrasi ve millete hizmet aşkından taviz vermeyen Demokrat misyon, tekrar bozulan ülke yönetiminde taşları yerli yerine oturtmak için elimizi taşın altına koymaya hazır olmalıyız. Bu Parti her daim Türk Milleti için ekmek, iş ve güvenli bir gelecek kapısı olmuştur dedi. 

Daha sonra Divan Başkanı tarafından siyasi konuşmasını yapmak üzere, İzmir İl Başkanı Metin DÖKMECİLER’e söz verildi.  İl Başkanı DÖKMECİLER, yaptığı konuşmada; Demokrat Parti sevdalılarını partinin etrafında toplanmaya çağırarak, “Zihinlerin bulandığı bir dönemde herkesin ikbal kapılarını zorladığı bir dönemde benim bir davam var diyerek davasının dışında başka bir şey düşünmeyen 74 Yıllık bu büyük misyona hizmet edenlere bizlerde ancak şükranlarımızı sunarız” şeklinde konuştu. 

İl Başkanı DÖKMECİLER, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Türkiye zor bir dönem geçiriyor. Biz siyasetin yeniden şekillendiği bu süreçte eksik ilçe kongrelerimizi tamamlama çalışmalarımızı başlattık. Covid 19 Salgınından sonra İzmir İl Başkanlığı Olarak ilk olarak Karabağlar, Bergama,Tire, Ödemiş İlçe kongreleri ve bugün icra ettiğimiz Çiğli ilçe kongremizle başlattığımız kongrelerimizin tamamlanmasından sonra güçlü bir şekilde halkın karşısına çıkacağız.   Demokrat Partinin toparlanması, eski gücüne ulaşabilmesi için partinin eski isimlerinin, partiye inanmış kişilerin partinin etrafında toplanmasını bekliyoruz.  Böylelikle gücüne güç katacak olan 74 Yıllık Demokrat Parti, milletin önüne yaşanılan kaostan kurtulmanın reçetesini bir kez daha sunacaktır. Ülkemizin kurtulmasının yegane çaresi ve reçetesi  Demokrat Parti ve kadrolarıdır. Türkiye'nin Demokrat Parti'siz geçirdiği yıllar ortadadır ve üzülerek söylemek isterim ki geldiğimiz durum, nokta bellidir “ diye konuştu. 

Kongre Gündem maddeleri gereği Divan Başkanı tarafından Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin UYSAL’ın kongre mesajının okunması için İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Kerem EMANET’i kürsüye davet etti. 

Demokrat Parti Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin UYSAL, göndermiş olduğu kongre mesajında; 

“Bugün yılmak, yorulmak, bu davaya sahip çıkmamak; geçmişte Millet’in selameti uğruna, bu dava uğruna, idama 'sessiz' yürüyen, 'Hakk’ın takdiri' diyerek her türlü sıkıntılara sabreden büyüklerimizin aziz hatıralarını sızlatacaktır. Millet yolunda halisane çalışanlara Allah’ın yardımcı olacağına olan inancımız tamdır.  İşte tüm bu duygu ve düşüncelerle, Millet sevdası ile yollara düşen, Millet için düşünen, tüm vatandaşlarımızı, üyelerimizi ve bu davanın bayrağını her daim omuzunda ve yüreğinde taşıyan kıymetli demokratları en kalbi duygularımla selamlıyor, gerçekleştireceğimiz kongrenin Partimize ve Milletimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

Divan Başkanı Osman VAROL divanın yetkisini ilçe seçim kuruluna devretmeden önce bir konuşma yaparak; "Bugüne kadar demokrasi ve millete hizmet aşkından taviz vermeyen Demokrat misyon, tekrar bozulan ülke yönetiminde taşları yerli yerine oturtmak için elimizi taşın altına koymaya hazır olmalıyız. Bu Parti her daim Türk Milleti için ekmek, iş ve güvenli bir gelecek kapısı olmuştur. Geçmişe dönüp şöyle bir baktığımızda sıkışan Türkiye siyasetinde de buna yine taliptir. Ülkemiz ve Milletimiz için var olma sorunu yaşatanlar kendi çıkarları uğruna bu yola girdikleri aşikardır.  Bizler Demokrat Parti olarak 74 Yıllık geçmişimizi önce ülkemiz ve milletimiz ilkesi ile bugünkü siyasi konjonktürde üzerimize düşen görevi milletimizin talepleri doğrultusunda yerine getirmeye kararlıyız.  Bugün bu salonu dolduran sizler ve ulvi bilinçle hareket eden, Demokrat Parti Genel Başkanımız Gültekin UYSAL ile Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK'ün İlkeleri ışığında yolumuza devam ediyoruz. 1 Ekim tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasına müteakip Sayın Genel Başkanımızın Türkiye Siyasetinde gündemi değiştirecek önemli açıklamalarda bulunacaktır" dedi. 


Divan Başkanı oy pusulasında yer alan Asil ve Yedek Yönetim Kurulu Üyelerini tanıttıktan sonra yetkiyi seçim kuruluna devrederek seçimlere geçildi. 

Çiğli İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:  


İlçe Başkanı Mehmet DEMİRCİ 


Yönetim Kurulu Asil Üyeler: 

Muharrem AYDIN 

Mustafa GÜNAY 

Serpil SAĞLAM 

Yalçın KAYGISIZ 

Ayfer OKAN 

Ferdi TAŞ 

Teyfik DAYAN 

Mehmet ÖZBEK 


Yönetim Kurulu Yedek Üyeler: 

İbrahim ŞİMŞEK 

Zafer AYDIN 

Doğukan OKTAY 

Yılmaz GÜLER 

Agim VAHİT 

Aydın İRİK 

Ozan GÜLER 

Yusuf VARDAR 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.