Demokrat Parti Gaziemir İlçe Başkanlığı Kongresi Düzenlendi

Demokrat Parti Gaziemir İlçe Başkanlığı Kongresi Düzenlendi

Demokrat Parti Gaziemir ilçe kongresi yoklama ve açılış konuşmasıyla başladı.

Gaziemir İlçe Başkanı Adayı Cüneyt AHMET tarafından verilen önergede Kongre Başkanlık Divanının oluşturulması ve Toplantı Tutanaklarının imzalanması için Divan Başkanlığına Yetki Verilmek üzere Divan Başkanlığına MKK Üyemiz Hüdayi KURT, Divan İkinci Başkanlığına MKK Üyemiz Osman KOCATÜRK, Divan Üyeliklerine MKK Üyemiz Ahmet Nedim TURBİL, İl Yönetim Kurulu Üyelerimizden Ali ŞENOL, Fatma BÜYÜKYÖRÜK, İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Hatice GÜLEÇ ve Narlıdere İlçe Başkanı Erkan ÇELİK tarafından oluşturulması oy birliğiyle kabul edilmiş, Divan teşekkül edilerek yerlerini almıştır.

Divan Başkanımız Hüdayi KURT Kongreye katılan Partili üyelerimizi ve misafirlerimizi Aziz şehitlerin manevi huzurlarında 1 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızı söylemeye davet etmiştir.

Divan Başkanı Demokrat Partinin 7 Ocak 2018 tarihinde Genel Merkezimizde yapılan kutlamalarda İzmir İl Başkanlığı olarak bu toplantıya geniş bir katılım sağlayarak büyük bir moral topladığımızı ifade ederek sözlerine şöyle devam etti.

7 Ocak 2018 Tarihinde 72.Kuruluş Yıldönümünü büyük bir mutluluk ve kıvanç içinde kutladığımız partimiz Türk toplumunun aşinası, ülke kalkınmasının mimarı olan 72 yıllık Demokrat Parti bugün yine, yeni, yeniden zaruret haline gelmiştir. Bu durum karşısında ülkedeki mevcut siyasi tıkanıklığın giderilmesi, devletin ve demokrasinin doğru mecrasına yeniden dönmesi için siyasetin ve toplumun umudu ve ihtiyacı olarak merkez sağın teşekkülü için Demokrat Partiye büyük sorumluluk düşmektedir. Bugün partimizin başında olanlara merkez sağı yeniden tesis etme imkanı doğmuştur ve göreceksiniz önümüzdeki günlerde bu gerçek birkez daha gün gibi ortaya çıkacaktır dedi.

Gaziemir ilçe kongresi Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin UYSAL'ın Kongre’ye göndermiş olduğu mesajın okunmasıyla devam etti.Genel başkanımız UYSAL Gönderiği mesajda;

Değerli Dava Arkadaşlarım; 72 yıldır, “fikri Millet, zikri Millet” olan bizler, bugün de Millet’i ve Vatan’ın bekasını kendine dert edinmiş, söz söylemeye değil sözü sahibine, sözü Millet’e vermeye gelmiş bir hareketin neferleriyiz.

Emanet aldığımız fikri ve ahlaki mirasla, sahip olduğumuz ve Türkiye’yi 47 sene yöneten bu misyon, yarınlar için de ülkenin en büyük ümididir. Bu bilinç ve bu tecrübe ile yoluna devam etmekte olan demokratların varlığı; bugün işine gelenin atıfta bulunarak referans gösterdiği, Adnan Menderes, Turgut Özal ve Süleyman Demirel’in bıraktıklarının ve ortaya çıkardıkları Türkiye’nin teminatıdır.

Demokrasi’nin Türkiye’de tesis edilmesine emeği geçenleri sadece anarak demokrat olabileceklerini sananların bu millete reva gördükleri, kendi demokratlıklarını anlatmaya yetmeyecektir.

Unutulmamalıdır ki, bu Dava’nın, Demokrasi’yi Türkiye’de temin ve tesis etmeye başladığı günden beri, kendine kılavuz edindiği “Yeter! Söz Milletin” kavramı, bugüne dek, Millete karşı bir takım uğraşlar içinde olanlara dur demenin izahıdır. Millet’i düşman belleyen, Millet aşkımız sebebiyle Demokrat Dava’yı da düşman bellemiş ve Demokrat Dava ile mücadele etme kılıfı altında Millet ile kavga etmiştir.

Bugün yılmak, yorulmak, bu davaya sahip çıkmamak; geçmişte Millet’in selameti uğruna, bu Dava uğruna, idama “sessiz” yürüyen, “Hakk’ın takdiri” diyerek her türlü sıkıntılara sabreden Büyüklerimizin aziz hatıralarını sızlatacaktır.

Millet yolunda halisane çalışanlara Allah’ın yardımcı olacağına olan inancımız tamdır.

İşte tüm bu duygu ve düşüncelerle, Millet sevdası ile yollara düşen, Millet için düşünen, tüm vatandaşlarımızı, üyelerimizi ve bu davanın bayrağını her daim omzunda ve yüreğinde taşıyan kıymetli demokratları en kalbi duygularımla selamlıyor, gerçekleştireceğimiz kongrenin Partimize ve Milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Demokrat Parti Gaziemir İlçe Başkanı Adayı Cüneyt AHMET Kongreye katılan partililer huzurunda yaptığı konuşmada;

Demokrat Parti Gaziemir İlçe Başkanlığına Atandığım günden itibaren ben ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla birlikte Partimizin Gaziemir ilçesinde tekrar gündeme gelmesi ve burada Demokrat Partinin Yeniden Teşkilatının kurulması için tarafına yapılan atamanın kendisini çok mutlu ettiğini ve yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte yeniden Gaziemir’de söz sahibi olabilmek adına çalışmalara başladıklarını anlatarak Bizler de Gaziemir ilçemizde önceden olduğu gibi hazırlıklarımızı gözden geçirdik ve teşkilatımızı tamamlayarak olası bir erken seçimde ve veya 2019 yılında yapılacak seçimlere her anlamda Demokrat Parti olarak Gaziemir İlçemizde hazır olmaya çalışacağız” diye konuştu.

 

Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Metin DÖKMECİLER yapmış olduğu konuşmada kongreye katılan partililerine seslenerek “Herkes Demokrat Parti’den gelecek olan sürprizlere hazır olsun. Demokrat Parti’nin genel merkezi ile seçimlerle ilgili ciddi çalışmaları söz konusu.

Yaşanan geçmişe bakarak Türkiye’de bize karşı inanılmaz bir teveccüh var. Bizler gerçek demokratlarız. Yani bizler sadece bayrağa ya da sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü arkamızı alarak siyaset yapan insanlar değiliz. Bu nedenle bu ülkenin genişi kucaklamaya ihtiyacı var. Ümit ediyorum ki Demokrat Parti tekrar iktidara geldiğinde yine genişi kucaklayacaktır şeklinde konuştu.

Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Metin DÖKMECİLER yapmış olduğu konuşmada İzmir’in ve İzmir’in ilçelerinin demokrat bir şehir olduğunu söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti: “İzmir Atatürk milliyetçisi bir şehirdir. İzmir bayrağını çok sever. İzmir Atasını ve marşını çok sever. İzmir’de yaşamak bir ayrıcalıktır. Ben İzmirlilerin demokrat ve Demokrat Partili olduğunu biliyorum. İzmir’lilerin hepsi bize aynı şeyi söylüyor:

“Hepimiz demokratız” diyorlar. Kendimizi parlamentoda, meclis de ve belediye başkanlıklarında Mutlaka göstereceğiz.

Türkiye’yi 47 sene yöneten demokrat misyon İzmir’de, İzmir’in İlçelerinde ve özellikle Gaziemir ilçemizde tekrar söz sahibi olacaktır dedi.

 

“2019 DEMOKRAT PARTİ’NİN YILI OLACAKTIR.

Millet için hayalini kurdukları, tesisi için hayatlarından oldukları demokrasi, darbelere, tertiplere, idamlara dayanmış ve bugün bizlere miras kalmıştır.1946’da, millet adına hayallerle yola çıkan Demokratların mirasını, demokrasiye inanarak sahiplenen, adalet diyerek savunan bizler, maalesef bugün geçmişte olduğundan çok daha ciddi sorunlara tanık olmaktayız.

Her geçen gün artan şekilde sertleşen siyasi baskı ile bugün, bu demokrasi mirasını gasp etmek isteyen, siyasi rant uğruna demokrasi diyen iktidarın uygulamaları, 1946’da Demokrat Parti’nin “yeter” demesine neden olan ortamı aratır bir hal ortaya çıkarmıştır.

İşte bu noktada bugün, 72 yıl sonra Demokrat Parti, her türlü karşıt tertibe rağmen, içeriden ve dışarıdan yapılan her türlü saldırıya rağmen yeniden millete sözü teslim etmek, demokrasiyi yeniden millete hizmetkâr etmek için var olduğunu duyurmaktadır.

Bu varoluşun bir emaresi olarak Demokrat Parti İzmir İl Başkanlığı olarak Narlıdere, Kınık, Kiraz, Bayraklı, Çeşme ve Bugün icra ettiğimiz Gaziemir ilçe kongremizin partimize, ülkemize, ilimize ve Gaziemir İlçemize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum diyerek sözlerini tamamladı.

Siyasi konuşmaların ardından Kongre (ilçe başkanı, 8 asil yönetim kurulu üyesi, 8 yedek yönetim kurulu üyesi ve 5 il kongre delegesi seçilmek üzere ilçe seçim kuruluna devredildi.

Yapılan seçimde Demokrat Parti Gaziemir İlçe Başkanlığına Cüneyt AHMET ve İlçe Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine Hüseyin ER, Oğuzhan ÇELİK, Ayhan İĞDİ, Celalettin ABACI, Ahmet AKTAŞ, Oktay AKKURT, Kaya AŞKIN, Necati AKALIN Seçildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.