Demokrat Parti İzmir’de Kongre Rüzgarı Devam Ediyor

Demokrat Parti İzmir’de Kongre Rüzgarı Devam Ediyor

Demokrat Parti İzmir İl Başkanlığına bağlı İlçelerde kongre rüzgarı devam ediyor.

Demokrat Parti İzmir İl Başkanlığına bağlı İlçelerde kongre rüzgarı devam ediyor. Kiraz’da gerçekleşen kongreye tek aday olarak giren İlçe Başkanı Adayı Ratun Artun ilçe başkanı olarak seçildi.

Demokrat Parti Kiraz Olağan İlçe Kongresi, ilçenin Köprübaşı mevkiinde bulunan kahvehanede coşkulu ve yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Kiraz İlçe Kongresine Genel İdare Kurulu Üyelerinden Sait Demir ile Kazım Özçoban, Merkez Karar Kurulu Üyelerinden Hüsnü Eyi ile Ahmet Nedim Turbil, Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Metin Dökmeciler, Yüksek Haysiyet Divan Kurulu Üyesi İsmet Doğan, İl Yönetim Kurulu üyelerinden Minür Bulut, Enver Özdemir ile Nurşen Durğut, İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Güleç, Kiraz İlçesinin tanınmış simalarından Mevlüt Taşkın, Sadet Taşkın, Hüseyin Uludağ, Onur Çavuş, Şükrü Işık, Halit Ali Fidan ile Halit Sebzeci, Demokrat Parti Menderes İlçe Başkanı Hüseyin Kızıltaş ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ödemiş İlçe Başkanı Mutahhar Ateş ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Buca İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Münevver Dinsever, partililer ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla çoşkulu bir şekilde icra edildi.

Kongrede Demokrat Partiye büyük ilgi gösteren başka partilerden İlyas Çınar, Arif Öztürk, Çayağzı Muhtar Adayı İsmail Deniz, Gürkan Yılmazoğlu, Mehmet Karga, Vehbi Öztürk de katılırken Kiraz Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Çetin, Kadın Kolları Başkanı ise Şehriban Uludağ oldu.

Kiraz İlçe Kongresi Açılış ve Yoklamanın ardından İlçe Başkanı Adayı Ratun Artun tarafından verilen kongre divanının oluşturulmasına ilişkin vermiş olduğu önergenin okunmasının akabinde Kongre Divanı teşekkül ettirildi ve Kongre Divan Başkanı Genel İdare Kurulu Üyesi Sait Demir tarafından Kongrede hazır bulunan partilileri Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, Demokrasi Şehitlerimiz ve Bu vatanın bekası için toprağa düşmüş tüm şehitlerimizin manevi huzurlarında bir dakikalık saygı duruşuna ve ardından İstiklal Marşımızı söylemeye davet etti.

Kongre Gündemi gereği Demokrat Parti Genel Başkanımız Sayın Gültekin UYSAL’ın Kongre Mesajı tüm Partililerimize okundu.

EMANET OYLARI GERİ ALACAĞIZ

Ardından Genel İdare Kurulu Üyesi Kazım Özçoban yaptığı konuşmada şunları söyledi, “Demokrasinin kalesi İzmir seçimlerde mihenk taşı olmuştur. Demokrat Parti İzmir’de ülkeyi şahlandıracak çalışmaları başlatarak kongrelerin ardından atağa geçeceğiz. Bugün aldığımız mirası yaşatmak için var gücümüzle çalışacağız dedi.

Kongrede Kiraz ilçe başkanı adayı Ratun Artun’un yaptığı konuşmayla devam etti.

"Kiraz ilçesinde işsizlik var. Geleceğin teminatı gençlerimizin dışarılara gitmesini değil, Kiraz ilçesinde kurulacak iş alanlarında iş sahibi olmalarını istiyoruz. Merhum Başvekilimiz Adnan Menderes ve dava arkadaşlarının emanetine sahip çıkılmasının üzerimizde bir borç olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca kongremize katılan İyi Parti İlçe Başkanı Halit Demir ve Yönetim Kurulu üyeleri Metin Demirel ile İbrahim Esen’e, kongremize çelenk gönderen Belediye Başkanımız Saliha Özçınar'a, Veteriner Hekim Erol Çomak'a ve kongremize ilgi ve katılım gösteren değerli partililerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kiraz ilçesinde Demokrat Parti’ye gönül veren değerli partililerimizi bir çatıda toplayarak güzel bir birlik ve beraberlik oluşturacağımıza inanıyorum" dedi.

Toplantı Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Metin Dökmeciler’in Konuşmasıyla devam etti. İl Başkanı Dökmeciler Demokrat Parti İzmir İl Başkanlığı olarak Kiraz İlçe Başkanlığına yapmış olduğumuz atamanın akabinde kısa sürede Kiraz İlçemizde Demokrat Partinin Bayrağını dalgalandırıyor olmaktan son derece mutlu ve gururlu olduğunu söyleyerek bugün bu coşkulu kalabalığı burada görmek sahip olduğumuz inanç, kararlılık ve azim yeniden tazelenmesine vesile olmuştur diyerek sözlerine devam etti.

YAPILACAK İLK SEÇİMLERDE DEMOKRAT PARTİ ÜLKE İKTİDARINDA YENİDEN SÖZ SAHİBİ OLACAKTIR;

Türkiye’de son 15 yıldır 2 kutuplu siyasi politikanın güdüldüğünü ifade eden İl Başkanı Dökmeciler, “Halkın demokrasiden yana ve özellikle demokrat kimliklerle birlikte olmayı arzulaması söz konusudur. 2019 yılında yapılması muhtemel olan seçimlerde Demokrat Parti kilit parti olarak parlamentoda temsil edilecektir.

Türkiye’deki birçok siyasi partinin içinde yer alan ve tamamı da Demokrat Parti kökenli olan siyasi büyüklerimizin tekrar geriye dönüşleri söz konusu olacak. Ümit ediyorum ki Demokrat Parti hem iktidarda hem de Türkiye’de tekrar yönetimde söz sahibi olacaktır ” şeklinde konuştu.

Kongre seçimlerin yapılması için ilçe seçim kuruluna yetkinin devredilmesiyle devam etti. Yapılan seçimlerin ardından Demokrat Parti Kiraz İlçe Başkanlığına Ratun Artun, Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine Muzaffer Tetik, Onur Çavuşoğlu, Ümit Öztürk, Hüseyin Uludağ, Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklere ise Ali Fidan, Halit Sebzeci, Şükrü Işık ve Semih Dursun seçildi.

Seçimlerin ardından açılışı yapılmak üzere ilçe binası geçildi ve Kiraz İlçe Başkanlık Binasının açılış kurdelesi kesildi.

Genel İdare Kurulu Üyesi Sait Demir Millet yolunda halisane çalışanlara Allah’ın yardımcı olacağına olan inancımız tamdır.

İşte tüm bu duygu ve düşüncelerle, Millet sevdası ile yollara düşen, Millet için düşünen, tüm vatandaşlarımızı, üyelerimizi ve bu davanın bayrağını her daim omzunda ve yüreğinde taşıyan kıymetli demokratları en kalbi duygularımla selamlıyor, Kiraz İlçe Binamızın Partimize ve Milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.