Demokrat Parti Kınık İlçe Başkanlığı Kongresi Gerçekleştirildi

Demokrat Parti Kınık İlçe Başkanlığı Kongresi Gerçekleştirildi

Kınık ilçe kongresinin partimize, ülkemize ve İzmir’imize hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz

Demokrat Parti Kınık ilçe kongresi yoklama ve açılış konuşmasıyla başlamış, Kınık İlçe Başkanı Mehmet TÜRKBAŞ tarafından verilen önergeyle kongre divan başkanlığına Genel İdare Kurulu Üyemiz Kazım ÖZÇOBAN, Sait Demir, Merkez Karar Kurulu Üyelerimizden Hüsnü EYİ, Kayhan KUMAŞ, Nedim TURBİL ve İl kadın kolları başkanı Hatice GÜLEÇ tarafından oluşturulması oy birliğiyle kabul edilmiş, Divan teşekkül etmiştir.

Divan Başkanımız Kazım ÖZÇOBAN Kongreye katılan Partili üyelerimizi ve misafirlerimizi Aziz şehitlerin manevi huzurlarında 1 dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızı söylemeye davet etti.

Kongre Kınık İlçe Başkanı Mehmet TÜRKBAŞ tarafından ilçe başkanlığı faaliyet raporu ve gelir gider hesapları okundu ve oy birliği ile ibra edildi.

Kınık İlçe Başkanı TÜRKBAŞ; 80 milyonluk bir ülkeyiz, hepsi içimizdeki tek tük çürük insanlar olsa bile hepsi kardeş ve hepsi Vatanını sevmek durumundadır. Bugünkü oluşan durumun başlıca nedeni ise rejimin ve demokrasinin sigortası, toplumun da çimentosu olan Demokrat Parti’nin uzun yıllar Türkiye Büyük Millet Meclisi dışında kalmasından kaynaklanmıştır. Mecliste muhalefet görevini yapan parti olan CHP bütün çabalara rağmen dengeleri sağlayamamıştır. Durum böyle olunca Türk toplumunun aşinası, ülke kalkınmasının mimarı olan 71 yıllık Demokrat Parti zaruret haline gelmiştir. Bu durum karşısında ülkedeki siyasi tıkanıklığın giderilmesi, devletin ve demokrasinin doğru mecrasına yeniden dönmesi için siyasetin ve toplumun umudu ve ihtiyacı olan merkez sağın teşekkülü için Demokrat Partiye büyük sorumluluk düşmektedir. Bugün partimizin başında olanlara merkez sağı yeniden tesis etme imkanı doğmuştur dedi.

Kınık Kongresine Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin UYSAL'ın Kongre mesajı Damgasını Vurdu.

71 yıldır, “fikri Millet, zikri Millet” olan bizler, bugün de Millet’i ve Vatan’ın bekasını kendine dert edinmiş, söz söylemeye değil sözü sahibine, sözü Millet’e vermeye gelmiş bir hareketin neferleriyiz.

Emanet aldığımız fikri ve ahlaki mirasla, sahip olduğumuz ve Türkiye’yi 47 sene yöneten bu misyon, yarınlar için de ülkenin en büyük ümididir. Bu bilinç ve bu tecrübe ile yoluna devam etmekte olan demokratların varlığı; bugün işine gelenin atıfta bulunarak referans gösterdiği, Menderes ve Özal’ın bıraktıklarının ve ortaya çıkardıkları Türkiye’nin teminatıdır.

Demokrasi’nin Türkiye’de tesis edilmesine emeği geçenleri sadece anarak demokrat olabileceklerini sananların bu millete reva gördükleri, kendi demokratlıklarını anlatmaya yetmeyecektir.

Unutulmamalıdır ki, bu Dava’nın, Demokrasi’yi Türkiye’de temin ve tesis etmeye başladığı günden beri, kendine kılavuz edindiği “Yeter! Söz Milletin” kavramı, bugüne dek, Millete karşı bir takım uğraşlar içinde olanlara dur demenin izahıdır. Millet’i düşman belleyen, Millet aşkımız sebebiyle Demokrat Dava’yı da düşman bellemiş ve Demokrat Dava ile mücadele etme kılıfı altında Millet ile kavga etmiştir.

Bugün yılmak, yorulmak, bu davaya sahip çıkmamak; geçmişte Millet’in selameti uğruna, bu Dava uğruna, idama “sessiz” yürüyen, “Hakk’ın takdiri” diyerek her türlü sıkıntılara sabreden Büyüklerimizin aziz hatıralarını sızlatacaktır.

Millet yolunda halisane çalışanlara Allah’ın yardımcı olacağına olan inancımız tamdır.

İşte tüm bu duygu ve düşüncelerle, Millet sevdası ile yollara düşen, Millet için düşünen, tüm vatandaşlarımızı, üyelerimizi ve bu davanın bayrağını her daim omzunda ve yüreğinde taşıyan kıymetli demokratları en kalbi duygularımla selamlıyor, gerçekleştireceğimiz kongrenin Partimize ve Milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Sait DEMİR Yaptığı konuşmada;

Demokrat Parti tekrar gündeme gelmek için hazır durumdadır. Bizler de İzmir’de ve ilçelerinde önceden olduğu gibi hazırlıklarımızı gözden geçiriyor ve eksik teşkilatlarımızı tamamlayarak olası bir erken seçimde veya 2019 senesinde yapılacak seçimlere her anlamda hazır olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Herkes Demokrat Parti’den gelecek olan sürprize hazır olsun. Demokrat Parti’nin genel merkezi ile seçimlerle ilgili ciddi çalışmaları söz konusu.

Yaşanan geçmişe bakarak Türkiye’de bize karşı inanılmaz bir teveccüh var.

ÜLKENİN GENİŞİ KUCAKLAMAYA İHTİYACI VAR

Demokrat Partisiz Türkiye bu kadar olur. Bizim mantığımız ve felsefemiz bu olamaz. Son olarak da biz Türkiye’de yaşayan bütün insanların inançlarını istedikleri şekilde yaşayabilme özgürlüklerine inanan insanlarız. Biz gerçek demokratlarız. Yani bizler sadece bayrağa ya da sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü arkamızı alarak siyaset yapan insanlar değiliz. Bu nedenle bu ülkenin genişi kucaklamaya ihtiyacı var. Ötekileştirmeden. Ümit ediyorum ki Demokrat Parti tekrar iktidara geldiğinde yine genişi kucaklayacak. Genişi kucakladığını herkes görecek ki tekrar bu ülkede Misakı Milli sınırları korunacak. Saygılı bir şekilde İstiklal Marşı’mız okunacak. Bayrağımız korunacak. Herkes istediği dine inanacak” şeklinde konuştu.

Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Metin DÖKMECİLER yapmış olduğu konuşmada İzmir’in ve İzmir’in ilçelerinin demokrat bir şehir olduğunu söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti: “İzmir Atatürk milliyetçisi bir şehirdir. İzmir bayrağını çok sever. İzmir Atasını ve marşını çok sever. İzmir’de yaşamak bir ayrıcalıktır. Ben İzmirlilerin demokrat ve Demokrat Partili olduğunu biliyorum. İzmirlilerin hepsi bize aynı şeyi söylüyor: “Hepimiz demokratız” diyorlar. Kendimizi parlamentoda, meclis de ve belediye başkanlıklarında Mutlaka göstereceğiz.

Türkiye’yi 47 sene yöneten demokrat misyon İzmir’de tekrar söz sahibi olacaktır dedi.

 

“2019 DEMOKRAT PARTİ’NİN YILI OLACAKTIR"

”Şahsi kaygılarını milletin önünde gören zihinlerin saldırısına 1946’dan beri, her ara rejimde, her darbede en ciddi şekilde maruz kalan, tanık olan, hatta demokrasi karşıtlarının tezgahladığı kurmaca mahkemelerde sanık olan, millet için “kurban olan” demokratlar, makamlarını, sıfatlarını, canlarını inançları yolunda kaybetmeye rıza göstermişler ancak demokrasiye duydukları inanç ve gururlarını her daim muhafaza etmişlerdir.

Millet için hayalini kurdukları, tesisi için hayatlarından oldukları demokrasi, darbelere, tertiplere, idamlara dayanmış ve bugün bizlere miras kalmıştır.1946’da, millet adına hayallerle yola çıkan Demokratların mirasını, demokrasiye inanarak sahiplenen, adalet diyerek savunan bizler, maalesef bugün geçmişte olduğundan çok daha ciddi sorunlara tanık olmaktayız.

Her geçen gün artan şekilde sertleşen siyasi baskı ile bugün, bu demokrasi mirasını gasp etmek isteyen, siyasi rant uğruna demokrasi diyen iktidarın uygulamaları, 1946’da Demokrat Parti’nin “yeter” demesine neden olan ortamı aratır bir hal ortaya çıkarmıştır.

Devletin her kademesinde tek bir zihniyetin hakim olduğu, bırakınız devleti, sosyal hayat içinde aynı zihniyette olmayanların cezalandırıldığı, karşıt olanların, iktidara darbe yapmak noktasında “makul” bir şüpheye neden olduğu bir siyasi ortam, bugünü daha anlamlı kılmaktadır.

İşte bu noktada bugün, 71 yıl sonra Demokrat Parti, her türlü karşıt tertibe rağmen, içeriden ve dışarıdan yapılan her türlü saldırıya rağmen yeniden millete sözü teslim etmek, demokrasiyi yeniden millete hizmetkâr etmek için var olduğunu duyurmaktadır.

Bu bağlamda Kınık ilçe kongremizin partimize, ülkemize, ilimize ve Kınık halkına hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum diyerek sözlerini tamamladı.

Kongre (ilçe başkanı, 4 asil yönetim kurulu üyesi, 4 yedek yönetim kurulu üyesi ve 9 il kongre delegesi seçilmek üzere ilçe sseçim kuruluna devredildi.

Yapılan seçimde Demokrat Parti Kınık İlçe Başkanlığına yeniden güven tazeleyerek Mehmet TÜRKBAŞ ve İlçe Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine Nail KORKMAZ, İlhan GÜNAY, İshak TANBERK, Ali KARASU İlçe Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine Fahri ÇEKER, H.Hüseyin GÜDEN, Kemal GÜNAY ve Mustafa GÖNÜL Seçildi.

Kınık ilçe kongresinin partimize, ülkemize ve ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.