Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde eğitimler başladı!

Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde eğitimler başladı!

Milli Teknoloji Hamlesi yolunda yarının teknolojisini üretecek gençleri yetiştirmek amacıyla, kurulan Deneyap Teknoloji Atölyeleri, bugüne kadar İzmir’in de içinde bulunduğu 55 ilde 66 Atölyede eğitimlere başlamıştır.

Deneyap Türkiye, Cumhurbaşkanlığımızın ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde, 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına yönelik olarak, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında önemli bir iş birliği ile hayata geçirilmiştir.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde öğrencilere 3 yıl boyunca ücretsiz olarak Robotik Kodlama, Elektronik Programlama, Yapay Zekâ, Siber Güvenlik, Nanoteknoloji gibi teknoloji alanlarında eğitim verilmesi planlanmaktadır. Ayrıca, öğrencilerin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerilerinin geliştirilmesi de hedeflenmektedir.,

gorsel-02.jpg

Programa katılan öğrenciler 3 yıllık bir süreçte hem temel teknoloji yetkinlikleri kazanma, hem de özel ilgi alanlarında derinleşme imkânı elde edecektir. Atölye programları ortaokul düzeyinde hâlihazırda 4. ve 5. sınıfta eğitim gören öğrencilere, lise düzeyinde ise 8, 9 ve lise hazırlık sınıflarında eğitim gören öğrencilere hitap etmektedir. Ayrıntılı bilgiye www.deneyapturkiye.org internet adresinden de ulaşılabilmektedir.

Deneyap Teknoloji Atölyelerine öğrenci kabulü, iki aşamalı seçme süreci sonunda yapılacaktır. Sürecin ilk aşaması olan yazılı seçme sınavı, e-sınav yöntemiyle 1 Haziran–26 Haziran 2022 tarihleri arasında seanslar şeklinde gerçekleştirilecektir.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almak isteyen öğrencilerin, elektronik ortamda yapılacak olan e-sınava ön başvurularını https://kys.turkiyeteknolojitakimi.org web sitesi üzerinden 31 Mayıs 2022 saat 23.59’a kadar tamamlamaları gerekmektedir.

İlimizde eğitim verilen Deneyap Teknoloji Atölyeleri ise şunlardır:

Buca Deneyap Teknoloji Atölyesi
Seyhan Mahallesi, Aydın Hatboyu Caddesi No:540 BUCA
Tel-0232 2644433

Karabağlar Deneyap Teknoloji Atölyesi
Yunus Emre Mahallesi 4163 Sokak No:27 KARABAĞLAR
Tel-0232 2645054

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.