"Denge Band" Medya Ege'nin konuğu oldu

"Denge Band" Medya Ege'nin konuğu oldu

Öyleyse gelin hep birlikte tanıyalım Denge Band grubunu.

 

Röportaj: Eylül Ayça Karakuş - İzmir Medya Ege ofisinde bir araya geldiğimiz Denge Band müzik grubuyla keyifle yaptığımız sohbetimiz ''Lafta Kalmasın'' diyerek sizler için kağıda kaleme döküyorum.

Öyleyse gelin hep birlikte tanıyalım Denge Band grubunu.

img_20180904_185924.jpg

Merhabalar... Medya Ege’ye hoşgeldiniz. Beş kişiden oluşan güçlü bir ekiple başlayan -müzik yolculuğunuzun ilk adımlarına gitmek istiyorum ben. Bizler için kendinizden bahsederek, Denge Band grubunun hikâyesini anlatır mısınız lütfen...

img-20180904-wa0050.jpg

Can Özlü (sözcü):

Çocukluk yıllarında saçma ve anlamsız bulduğum müziğe ortaokul yıllarında bağlama, lisede davul, üniversitede akustik gitarla tanışarak bir anlam katmaya çalıştım. Yine tıp fakültesine girişim sonrası Ender Anılır ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Müzik Topluluğunu kurduk. Oğuz Ucagök, Ender Anılır, Ali Arman ile Esrarengiz adlı ilk rock grubumu kurduk. Bu Topluluk ile sayısız konser şenliklerde yer aldık. Bu grup daha sonra Denge grubumuzun oluşmasında bir odak oluşturdu.2014 de İzmir’e hematoloji yan dal eğititmim nedeniyle tekrar dönünce yüksek tahsil hayatının stresini dağıtmak amacıyla ile Denge Band’ı oluşturduk. Müzik hayatıma girdikten sonra ilk ve tek grubum DengeBand ile çalmaktayım. DengeBand ın Lafta Kalmasın albümü davul, vurmalı çalgılar kayıtlarını gerçekleştirdim. Müziği çocukluk yıllarımın tersine hayatımın merkezine oturttum. Yaptığımız müziği ise Ender ve Oğuz’un sözleri ile kendimi en iyi ifade edebildiğim yer olarak görüyorum. Her tür müzik türüne ve kültürüne ilgili olmakla birlikte sıkı bir alternatif ve progresif rock dinleyicisiyim. Erzurum’da yaşıyorum, evli, bir kız ve bir erkek çocuk babasıyım. S.B.Ü Erzurum Bölge E.A.Hastanesinde Hematoloji Bilim Dalında Uzman Doktor olarak görev yapmaktayım.

2001 ‘de başlayan Üniversite yıllarında ev arkadaşı olan Oğuz Ucagök ve Ender Anılır’ın defterlerinin arka sayfalarında biriktirdikleri kelimeler, zamanla cümlelere sonra da şarkı sözlerine dönüşünce 2002 yılında eline gitarı alan bu ikili müzik hayatlarına başlamış oldu. Aynı süreçte kendi özgün müziğini icra etmek için bir grup kurma arayışı içerisinde olan Can Özlü (Davul) ve ortak hedefe sahip olan Özgün Atacan’ın (Gitar ve bass) katılımı ile ilk müzik gruplarını 2002 yılında ‘‘Esrarengiz’’ adı ile kurdu. Bu dörtlüye dönem dönem eklenen Bass gitarist Ali Arman ile besteleri daha da güç kazanan grup İzmir de kısa sürede yankı bulmaya başladı. Vokalde Oğuz Ucagök, elektro gitar ve vokalde Ender Anılır, davulda Can Özlü, elektro gitarda Özgün Atacan, bass gitarda ise Ali Arman ile İzmir Bornova’da ilk kayıtlarını yaptılar. Can Özlü ve Ender Anılır birlikte 2002 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Müzik Kulübünü kurarak, müziğe hevesi olan öğrencilerin eğitim almasına olanak sağladılar. Kulüp faaliyetleri çerçevesinde birçok sanatsal etkinlik, yardım konseri ve şenlik düzenlediler. Grup, 2002 yılında Can Özlü ve Ender Anılır ın Tıp Fakültesi yıllarında birlikte kurdukları Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Müzik Kulübü ile çok sayıda öğrenciye müzik eğitimi verilmesini sağladı ve birçok etkinlik ile yardım konserlerine imza attı. Mezuniyet sonrası 2006 yılında yolları ayrılmak zorunda kalan grup üyeleri 2014 yılında Özlü’nün hematoloji ihtisası nedeniyle İzmir’e dönüşü, yeniden müziğe sarılması ve arkadaşlarını bir araya getirme isteği ile tekrardan ateşlediği grup, yarım kalan işlerini tamamlama kararı aldı. Tekrar bir araya gelen Oğuz Ucagök, Uzmanı Can Özlü ve Ender Anılır için her şey yeniden başlıyordu ve ‘‘DENGE’’ yi kurdular. 2002 de yapmış oldukları 50’ye yakın parça içinden özenle seçtikleri 7 adet parçayı yeniden yorumlamak üzere stüdyoya girdiler. Bu dönemde yolları, onlar için bulmacanın son parçası olan Aranjör Osman Hekimoğlu ile kesişti. Kayıt yaptıkları parçalara Osman Hekimoğlu tarafından yapılan modern dokunuşlar sayesinde müziğe dair anlatmak istediklerini bir adım daha ileri taşımış oldular. İlk albüm sonrası gitaristleri ile yollarını ayıran gruba katılan ve 2. Albüm sound’unda oldukça etkili olan Ferit Avcı da artık Denge grubunun üyesi olarak karşımızda. Kendisine başarılar diliyoruz.  

img-20180904-wa0054.jpg

Ali ARMAN : Yaklaşık 20 yıldır müzisyenlik yapmaktayım. Denge ile yollarımız 2002 senesinde stüdyomda kesişti o günlerde kurduğumuz dostluk araya mesafe ve yıllar girse bile uzunca bir süre sonra Can Özlü’nün bir telefonuyla kaldığı yerden sanki hiç kopmamışız gibi devam etti. Yirmili yaşların başlarındaki heyecan ve isteğin otuzlu yaşların sonunda da devam ettiğini görünce albüm kaçınılmaz oldu. Hikayenin tamamlanması için kalan son halkada birlikte çalışmaktan her zaman büyük keyif aldığım lise yıllarımdan eski dostum Osman Hekimoğlu’nun aranjörlüğüyle ile noktalandı.

img-20180904-wa0052.jpg

Oğuz UCAGÖK: İzmir’liyim ve Eczacıyım. Denge benim için aynı evin farklı pencerelerinden hayata bakan bir dostluk grubudur, daima hayatın içinde ve hayata dair sözlerimiz olacaktır. Biz grup olarak insanların gözlerinden hayata bakıp, sözlerimizle ve müziğimizle onların yaşamlarında söylemek istediklerini dillendirmeyi amaçlıyoruz.

img-20180930-wa0006.jpg

Ender ANILIR: Oğuz ile üniversite hazırlık sınıfında başlayan maceramız, hemen akabinde Can ve Ali ile grubumuzu kurarak Ferit ile güçlenmemiz. Denge’nin özeti diyebilirim.  

img-20180904-wa0051.jpg

Ferit AVCI: Benim için Denge ,grubun bir fanı olarak başladı diyebilirim.Oğuz ile dostluğumuz lise zamanlarına dayanır.Kendisi iyi bir basketbolcudur. Spor üzerine olan gençlik sohbetleri yıllar içerisinde müzik ve beste sohbetlerine evrildi.

Ben daha grubun üyesi değilken ,Denge’nin ilk albümü çıktığında , şarkıları Oğuz ile birlikte heyecanla dinlediğimizi bilirim.Bir nevi duygudaşlık diyelim.İlk albümdeki şarkılar beni çok heyecanlandırmıştı.

Ekibin beste anlamında çok güçlü silahları var. Naçizane yorumum :

Oğuz’un şarkıları ; yalnız bir adamı , aşkı , terketmeyi ya da edilmeyi  ve her şeye rağmen hayata en güzel yerinden bakmayı anlatırken,

Ender’in şarkıları ; toplumsal konuları , kültürel deformasyonu ve dünya düzenini veya düzensizliğini anlatabiliyor.

Biri Ying , diğeri Yang …Bu durum Denge’yi oluşturuyor sanırım :)

Beş erkeği bir araya getiren tek şey elbette evrensel olan müzik olurdu, ki sizler de bunu doğrulamış oluyorsunuz. :) Neden Denge Band? Grubun hakkını veriyor mu bu özel isim?

Şarkılarımız, sözlerimiz ve esinlendiğimiz duygular, yaşamlar düşünüldüğünde, aydınlık ya da karanlık tarafları, iyi ve kötüyü, güzel ve çirkini, zengin ile fakiri ve daha sayabileceğimiz farklı kutuplarda oluşan yaşam metalarını aynı grupta, aynı bakış açısıyla farklı şarkılarda ve sözlerde tanımlayabilmenin adıdır DENGE..

img-20180904-wa0057.jpg

Doktor olmanızın yanı sıra meşakkatli bir işin içine girmek sizi yormuyor mu? Müzik ruhun gıdasıdır, bunu bilmeyen yok. Sizin için şunu söyleyebilir miyiz?

''Denge Band grubu hem ruha hem sağlığa iyi geliyor,dinleyicileri iyileştiriyor.''

Albüm bazlı bakarsak; 2. Albümünü yapan ve müzik caminasının yeni bir üyesi olarak aslında hedeflediğimiz, istediğimiz şey bu. İnsanların duyuglarına terecüman olabilmek, iyi gelmek, umut ve sevgi duygusunu gerçekçi şekilde düşündürebilmek ve hayata güzel bakan insanların dilinde dolaşan şarkılar olabilmek.

Denge Band grubunun en büyük özelliğinden bahsetmek istiyorum. Şarkı sözleri ve besteleri tamamen gruba ait. Yani hazır yiyici değil aksine asıl mesleğinizin yoğun ve yıpratıcı temposuna rağmen üretken bir grupsunuz. Bunu neye bağlıyorsunuz?

Oğuz Ucagök: Etkilendiğimiz ya da yaşamımıza giren bir cümle ya da his bile bazen besteye dönüşebiliyor.

Ender Anılır: bunu tam olarak açıklamak zor. Herhangi bir duygu ya da yaşanan bazı hayatları görmenin bizde oluşturduğu melodiler diyelim

Oğuz-Ender: Hiç Bugün şu şarkıyı yapalım. Böyle bir şarkı yapmalıyız diye keskin bir kural olmadı. Sanıyoruz ki her beste günlük hayatın farklı duygudurumlarındaki akışında gelişiyor.

Lafta Kalmasın ismini verdiğiniz abümünüzde yedi adet şarkıya yer vermişsiniz. Klip şarkısını hangi şarkıya çektiniz ve çekim esnasında kamera karşısında neler hissettiniz?

Şimdiye kadar Zorbozan, Bana Gel Demedin ve Aşk Kumar isimli şarkılarımıza klip çektik. Bizim için akılda kalan en güzel şeyler tanıdığımız insanlar, arkadaşlıklar ve çekimlerdeki eğlenceli ortam

Bundan sonra ki yıllarda hedefiniz nedir? Sahne aldığınız özel yerler var mı ya da ilerleyen zamanlarda sahne çalışmalarınız olacak mı?

En büyük hedefimiz sürekli üretmek müzik yapmak bir arada olmak..Kıbrıs’ta bir tıp kongresinde geçtiğimiz yıl Lansman konserimiz oldu ancak farklı şehirlerde olmanın zorlukları ve iş yoğunluğu sık konser verebilmemizi genel olarak engelliyor. Konserler için bu nedenle seçici davranıyoruz. Bu konuda belirlediğimiz bir konser takvimi var ve kısa sürede konserlerimiz başlayacak, diğer albümler de gelecek.

Müzikle beslendiğinizi söyleyebilir miyiz? Şimdi yapmış olduğumuz sohbette görüyorum ki her birinizde ayrı bir heyecan ve müziğe inanmışlığınız var. Ve bu güçlü grubun en değerli özelliği yıllar öncesine dayanan dostluğu... Samimiyetinizle cevaplamanızı istiyorum, beş arkadaşın anlaşamadığı bir durum oldu mu hiç?

Müziksiz olmaz diyelim. İnandığımız şey aslında müzik üretmenin ve paylaşmanın güzeliği. Dediğiniz gibi uzun yıllara dayanan değerli bir hukukumuzun olması grup ile ilgili planlamaların olumlu yönde ilerlemesine oldukça katkı sağlıyor. Bunun farkındayız ve bu bizim için çok kıymetli.

Evet sevgili Medya Ege okuyucuları burada hemen size bir sır vermeliyim ki her biri birbirinin gözünün içine bakarak gülümsedi.

Merak ediyor musunuz anlaşmazlıkları oluyor mu diye? Öyleyse hadi bir kahve daha alalım ve keyifli grubun hikayesini beraber öğrenelim.

Tek anlaşamadığımız konu stüdyo sonrası ne yesek? Genelde kokoreç ve tantuni arasında kalıyoruz

Grubunuza neden bir kadın almadınız? Kasıtlı sormuyorum bu soruyu ama sahiden merak ediyorum.

Kadınlık bizce dünyanın en büyük olgusu. Kadınlar dünyanın merkezindeler diyebilriz. İleride farklı projelerde kadınlara grubumuzda yer vermeyi tabi ki isteriz. Kadınların bizi duygu ve düşünce anlamında da ilerleteceğini, daha anlamlı hale getireceğini düşünüyoruz. Yaptığımız besteler ve müziklerde bize yakın kadınların fikirlerini alıyoruz. Grubumuza güç katıyor kadınlar. Sonuçta yazdığımız parçaların içinde en büyük satranç taşı kadınlar.

Günümüzde sosyal medyanın yaygınlığını hepimiz biliyoruz. Sizler Denge Band müzik grubu olarak sosyal medyada ne kadar aktifsiniz?

Sosyal medya artık iletişim dünyasının en büyük gerçeği ve karar verici bir olgu. Bize ait official facebook, instagram hesaplarımız var. Grubumuz ile ilgili gelişmeler oldukça ya da dinleyiciler arasında sosyal aktivitelere destek veren paylaşımlarımız oluyor. Mümkün olduğunca kullanmaya çalışıyoruz.

img-20180904-wa0047.jpg

Medya Ege ropörtajının sonuna gelirken sizlerden grubunuz hakkında hissettiklerinizi öğrenmek istiyorum. Neler hissetiğinizi bizlerle paylaşır mısınız lütfen?

Can ÖZLÜ:Ürettiğimiz bestelerimizi, müziğimizi daha önce hiç tanımadığımız bir kişiden duymak, dinleyenlerimizle bu duyguları paylaşmak harika bir his..ürettikçe paylaştıkça mutlu oluyoruz,daha fazlasını eklemek istiyoruz (music FOREVER)

Ali ARMAN : Denge’nin bir parçası olmak her zaman güzeldi, değerliydi ve öyle olacak.

Oğuz UCAGÖK: Uzun yıllardır yürüdüğümüz yolda çoğu şeye aslında daha yeni başlıyoruz.

Ender ANILIR: Herkesi çok seviyorum, kıymetli olan bestelerimizi birlikte çalmak, ekip olarak stüdyoda ya da sahnede çalabilmekten daha büyük bir keyif yok. Forza DENGE

Ferit AVCI: Bu güzel insanlarla bir arada olmak, bestelere ve yeni fikirlere kafa yormak çok güzel.Enerji ,kendini stüdyoda prova alırken ya da besteler üzerine fikirleri oluştururken gösteriyor.Mutluluk ve memnuniyet hissettiklerim. Umarım daha da güzel çalışmalarımız, albümlerimiz ve konserlerimiz olur. Teşekkürler

Keyifli sohbetimiz için teşekür ediyor başarılarınızın devamını diliyorum.

Bu arada sevgili dostlar sohbet arasında canlı canlı şarkılarını dinleme şansım oldu. Lafta Kalmasın albümünün ilk şarkısı olan Aşk Kumar adlı eseri dinledim. Ve sizler de dinlemek istiyorsanız eğer sizi Denge Band grubunun You Tube daki klip sayfasına bekliyoruz.

Dinlemezseniz bu eseri pişman olursunuz. benden söylemesi...


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.