Deniz Baykal: Doğu'da Halk Teröre İsyan Ediyor

Deniz Baykal: Doğu'da Halk Teröre İsyan Ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Burdur'un ilçelerinden Bucak'ta partililerle buluştu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin önceki Genel Başkanı Deniz Baykal, Burdur'un ilçelerinde Bucak'ta CHP ilçe başkanlığını ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi. Partililerle sohbet eden Baykal, ilçe başkanlığında bir konuşma yaptı.

CHP eski genel başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Bucak'ta yaptığı ziyarete CHP Burdur İl Başkanı Barış Ayten, İlçe Başkanı Aziz Yıldırım ve il/ilçe yönetim kurulu üyeleriyle bir çok vatandaş katıldı. Baykal yaptığı konuşmada Türkiye'nin çok acı günlerden geçtiğini söyleyerek, doğuda yaşanan terör hareketliliği hakkında konuştu.

Baykal doğudaki vatandaşların kendi topraklarını ve evlerini geride bırakarak, oturduğu yerlerden göç ettiğini belirtti.

"Doğudaki halk anladı..."

Doğu yaşayan insanların terörün faydası olmadığını anladığını ifade eden Baykal bu duruma sevindiğini dile getirerek; "Doğudaki halk anladı ki 'Terörün bana faydası yok, artık terör bana da silah doğrulttu. Bana, beni koruyacak devlete ihtiyacım var.' İşte kardeşlerim, Doğu halkı bunu gördü. 'Terör yandaşlığı yapan partilerden de bana fayda yok' dedi. 'Beni koruyacak bir devlete ihtiyacım var' dedi. Şu anda Doğuda halk artık isyan ediyor." dedi.

Doğuda yaşayan insanların daha önce terör örgütünün kendilerini koruduğunu zannettiğini söyleyen eski genel başkan, doğudaki insanların da teröre lanet okuduğunu ifade ederek, doğudan kaçan insanların nereye gittiği sorusunu yöneltti. Sorduğu soruyu kendisi cevaplayan Baykal; "Kandil'e mi, Kobani'ye mi, Süleymaniye'ye mi, Erbil'e mi, Kuzey Irak'a mı gitti? Hayır. Türkiye'ye gittiler. Daha güvenlikli Türkiye'yi tercih ettiler. Yani bizleri tercih ettiler. İşte bu çok önemli bir olaydır. Bizim daha güçlü olmamız lazım." şeklinde konuştu

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.