Deniz kirliliğine karşı Sığacık'ta farkındalık etkinliği

Deniz kirliliğine karşı Sığacık'ta farkındalık etkinliği

Sığacık'ta düzenlenen deniz kirliliğine karşı farkındalık etkinliğinde konuşan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, "Amacımız denizlerimizi ve çevremizi temiz tutmak, bu ilçe hepimizin vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını diliyoruz" dedi.

Seferihisar Belediyesi, Seferihisar’da eğitimli dalışçılar ve Oluşum Medya iş birliği ile hazırlanan organizasyonda Sığacık deniz kirliliğine karşı bir farkındalık etkinliği düzenlendi. Programa Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Sahil Güvenlik Komutanı Semih Ümit, Teos Dalış Okulu Merkezi Hamdi Uygur, Seferihisar Dalış Okulu Merkezi Aydın Tunca, Serenad Dalış Merkezi Adem Gürsoy, Su Ürünleri Kooperatifi Birlik Başkanı Metin Kara, Sığacık Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Efeer, Başaranlar Dalış Personeli Mustafa Gür, Sığacık Gezi Tekneleri Kooperatifi Başkanı Orhan İşim, Sığacık Balıkçıları Özel Tekneler katılım sağladı.

2022-08-23-17-42-12-1.jpg

Dalgıçlar, Sığacık Balıkçı Limanı'ndan denize dalarak su altında temizlik yaptı. Yaklaşık 1 saat süren çalışmada dalgıçlar içinde araç lastiği, demir parçaları, halat balıkçı malzemeleri, cam ve plastiklerin de bulunduğu bir römork dolusu atık topladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, şu ifadelere yer verdi. “Buradaki etkinliğin amacı 30 Ekim 2020 yılında yaşanan Deprem ve tsunami yaşadık ve o zamandan beri de deniz temizlenmedi. Denizin üstü kadar altı da çok önemli, deniz kirliliğine farkındalık yaratmak adına dalgıç eğitmenlerimiz ve Oluşum Haber ekibiyle birlikte gerçekleştirdiğimiz bir etkinlikti. Burada emek veren herkese teşekkür ediyorum. Amacımız denizlerimizi ve çevremizi temiz tutmak, bu ilçe hepimizin vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını diliyoruz.” dedi.

2022-08-23-17-42-12.jpg

Dalgıç eğitmenlerinden Adem Gürsoy, “ Bizler dalış eğitmenliği esnasında kişisel bilinci oluşturmaya çalışıyoruz. Deniz kirliliği denizin üstüne baktığınız zaman etkileyici, ancak altına baktığınız zaman bambaşka bir durumla karşılaşmamız mümkün oluyor. Sizlerin sayesinde yapılan bu etkinlikler toplumsal bilinci de belirli bir seviyeye getirmeyi hedefliyor. Buradaki asıl amaçta bu olmalı siyasal bilinci belirli bir seviyeyi getirdikten sonra herkesin bilinçlenmesi gerekiyor. Bu tur manzaralarda yaşanmasın. Denizlerimiz, Bizim en büyük yaşam alanlarımız, bunlara sahip çıkmalıyız ki geleceğimiz güven altında olsun. Toplumsal bilincin bir arada olduğu gözlemlediği konular, bunlar da Oluşum Haber’in destekleri etkili olacağını düşünüyoruz." dedi.

2022-08-23-17-42-11-1.jpg

Aydın Tunca, Seferihisar Dalış Merkezi, “ Burada söylenmesi gerekenler söylendi. Bu tarz farkındalıklar daha da arttırılmalı, ben basına ve Kıymetli Belediye Başkanımız İsmail Yetişkin’e çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

2022-08-23-17-42-11.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.