Deniz Yücel: Menderes'i, Mustafa Kayalar'ı kimse sahipsiz sanmasın!

Deniz Yücel: Menderes'i, Mustafa Kayalar'ı kimse sahipsiz sanmasın!

CHP İzmir, İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar için bir araya geldi, birlik mesajı verdi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Mustafa Kayalar'ı da, Menderes'i de kimse sahipsiz sanmasın" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, Menderes'e giderek, Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın İçişleri Bakanlığı kararı ile geçici olarak görevden alınmasına sert tepki gösterdi. Menderes Belediyesi'nin önünde yapılan açıklamaya CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanları, İzmir Milletvekilleri, Mustafa Kayalar ve çok sayıda partili katıldı. Kalabalık "Mustafa Kayalar yalnız değildir", "Hak, hukuk, adalet", "AKP hesap verecek" sloganları attı.

fxi8ou-xwaa3ixd.jpg

YÜCEL: "BAŞKANLARIMIZIN YANLIŞINA İLK 'DUR' DİYECEK CHP'DİR"

İl Başkanı Deniz Yücel, görevden alınma kararına sert tepki göstererek, "Menderes Belediye Başkanımızın adliye sürecinde yanındaydık, salıverilme kararı verildikten sonra adliyeden çıkarken onu coşkulu bir kalabalık bekliyordu, o gün Menderesliler Mustafa Kayalar'a sahip çıktı, görüyoruz ki Menderesliler bugün de Mustafa Kayalar'a sahip çıkıyorlar. Bizim belediye başkanlarımızın, Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarının veremeyeceği hesap yok. CHP'li belediye başkanları şeffafça ve hesap verilebilir şekilde belediyeleri yönetirler. Yanlış yola saparlarsa, onlara ilk 'Dur' diyecek olan da yine CHP'dir. Yargıdan, savcılıktan, mahkemeden istediği sonucu alamayan siyasi iktidar çözümü, çareyi idari bir tasarrufla görevden almada buldu. Hakkında mahkumiyet, tutuklama kararı yok ama idari bir kararla, hani o kriminallerle, suç örgütü liderleriyle, mafya babalarıyla boy boy fotoğrafları olan İç İşleri bakanının kararıyla belediye başkanımız görevden alındı. Bu haksızlığı yapanlar, Menderes'in irdaesine darbe vuranlar, seçimde karşılığını en ağır şekilde alacaklar" dedi.

thumbnail-img-20220708-wa0008.jpg

"KAYALAR'I KİMSE SAHİPSİZ SANMASIN"

Seçilmiş belediye başkanlarına yönelik yapılan siyasi operasyonların hesabını halkın soracağını aktaran Yücel, "Halkımız bunları unutmaz, İstanbul seçimlerinde de unutmadı, Menemen'de de, Mendereste'de unutmayacak. Kimse heveslenmesin! Kenarda, köşede ellerini ovuşturanlara, akbabalara, çakallara söylüyorum; kimse heveslenmesin! CHP Menderes İlçe Örgütü, CHP İzmir İl Başkanlığı, belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, milletvekillerimiz Menderes'te birbirine kenetlenmiş durumdalar. Mustafa Kayalar'ı da, Menderes'i de kimse sahipsiz sanmasın" ifadelerini kullandı.

"KAYALAR'I KİMSEYE YEDİRMEYİZ"

Süreçle ilgili mücadele edeceklerini belirten Yücel, "Bu haksızlığa, darbeye karşı, her mecrada hukuk, siyaset kuralları çerçevesinde mücadele etmeye devam edeceğiz. Mustafa Kayalar'ı da, Menderes'i de kimseye yedirmeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

fxi8o9qwiaenl3x.jpg

KAYALAR: “VEREMEYECEK HESABIMIZ YOK”

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, görevden alınma gerekçesini bilmediğini dile getirerek “ 2019 yılında sizlerin iradesiyle ve takdiriyle geldiğim görevimden siyasi bir kararla geçici bir süre uzaklaştırıldım. Biz belediye başkanları bulunduğumuz konum gereği bu durumlarla karşılaşabiliriz ama kendimizi hukuk önünde savunacağız. Pazartesi günü ortaya atılan iddialar sonrası ifademizi verdik ve göreve devam kararımız verildi. Ama dün gerekçesini bilmediğim bir nedenle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaşıldım. Kimse bu süreçte karamsarlığa kapılmasın başımız dik alnımız ak ve kimseye veremeyecek hesabımız yok. Biliyorum ki bugünler geçecek ve inanıyorum ki adalet olması gerektiği gibi ilerleyecek. Bizler de sizlere ilk günkü heyecan ve isteğimizle hizmet etmeye devam edeceğiz. Sürecin başından beri destekleri ile bize güç veren Genel Başkanımıza, Genel Başkan Yardımcılarımıza, Milletvekillerimize, İl Başkanımıza, Tunç Başkan, il ve ilçe başkanlarıma CHP örgütüne teşekkür ederim” dedi.

SOYER: “ÜMİTSİZLİĞE KAPILMAYIN”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bugün yine sözcüklerin boğazımıza düğümlendiği bir gündeyiz, haksızlığa uğramanın öfkesi içindeniz. Türkiye’nin tarihinde hiçbir zaman bugünkü kadar hak hukuk bu denli zarar görülmedi, sizden olmayana başka adalet senden olana başka adalet. Hukuk her görüşten insana aynı mesafede durmayı ve adaleti gerektirir. Hukuken hakkında tutuklama kararı yokken görevinden alınması siyasi ve keyfi bir karardır. Bizler elbette bir gün gerçekler ortaya çıkacak. Halkın iradesini entrikalar ile al aşağıya etmeye çalışan bu zihniyete tarih önünde hesap verecek. Hiç merak etmeyin kardeşlerim adaletin terazisi zamanı gelince o teraziyi bozanı da tartar. Asla ümitsizliğe kapılmayın, size söz veriyorum kardeşlerim asla bize güvenen hiçbir İzmirlinin başını eğecek bir iş yapmayacağız. Görevimizin son anına kadar, son nefesimize kadar alnımız ak, başımız dik size hizmet vermeye aşkla, canla ve başla çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

img-20220708-wa0013.jpg

BEKO: “CHP’Lİ BELEDİYELERE SOYKIRIM UYGULANIYOR”

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Menderes Belediye Başkanımıza uygulanan maalesef siyasi bir karar. Türkiye‘de CHP’li belediye başkanlarına nasıl siyasi bir soykırım uygulandığını görüyorsunuz. İstanbul İl Başkanımıza uygulanan siyasi soykırım ile başlayan bu süreçte CHP örgütünün nasıl ayağa kalktığını gördünüz. Bundan sonra da leş kargalarına karşı mücadele etmek boynumuzun borcu. Sevgili Menderesliler ve İzmirliler biz sizin oylarınızla milletvekili olan, mecliste sizi temsil etmeye çalışan vekiller olarak önümüzdeki seçimde Recep Tayyip Erdoğan’ı AKP’yi ve MHP’yi sandıkta alaşağı edemezsek bize yazıklar olsun. Bugün burada Mustafa Kayalar kardeşime sahip çıkan herkese teker teker teşekkür ederim. Genel Başkanımızın talimatı ile Türkiye’de tünelin ucu göründü Türkiye’de artık tünelin ucunda demokrasi, barış, kardeşlik, hak, hukuk, adalet var, CHP iktidarı var” dedi.

SERTEL: "GÜNEYDOĞU'DA BAŞKANLARI GÖREVDEN ALDIN"

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, "Türk demokrasisi ve siyasi yaşamında siz tarih yazıyorsunuz, bir araya geldiniz. Bu haksızlıklara karşı mücadelenin tam içindesiniz. Adı Suç İşleri bakanlığına çıkmış, kötü insanlarla her türlü karanlık işe bulaşmış insanlarla fotoğrafları olan AKP Genel Başkanının kuklasına seslenmek istiyorum, sen bir kuklasın. Bütün iradeni satarak AKP içinde yer almış, kendine bakanlık bulmuş ama adını karanlık ilişkilerden sıyıramamış bir insan olarak bizim belediye başkanlarımıza dil uzatamaz, onlar hakkında karar alamazsın. Seni Türkiye tanıyor, eğer mahkemeler varsa, hukuk varsa sen kendini onların yerine koyamazsın. Mustafa Kayalar adaletin önüne çıkmış, serbest kalmıştır. Sen Menderes halkının oylarını çalamazsın, hakaret edemezsin, haddini bileceksin. Türkiye'de güzel günler yakın, halkımız demokrasi, insan hakları istiyor, üretim istiyor. Halk geleceğinin daha güzel olmasını istiyor. Halkın önünde kimse duramaz. AKP genel başkanı ilk seçimde seni göndereceğiz. Sandıklarla göndereceğiz. Güneydoğu da ve Doğu'da seçilen belediye başkanlarını ertesi gün görevden aldın ama bu halk seni demokrasi ile gönderecek. Geceleri rahat uyuyamıyorsun, yaptığın her zulmün, çaldığın her kuruşun hesabını bu halka vereceksin. Mustafa Kayalar yalnız değildir, yalnız kalmayacaktır" dedi.

BAKAN SAVCIYA SESLENDİ: "TAKİP EDİYORUZ"

Murat Bakan, "Yargıyı tarikatların arka bahçesi haline getirdiler. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu Üyelerini AKP atıyor. TSK'nın terfisini yaptığı savcı bu operasyonu yapan savcı. Biz bu operasyonları FETÖ'den tanıyoruz. Geçmişte FETÖ iltisaklı belediye başkanlarını görevden el çektirip soruşturma başlatmadınız. Kaynakları yandaşa aktaran bu iktidar utanmadan Menderes Belediye Başkanına operasyon yapıyor. Bu siyasi bir operasyondur. Bir belediye başkanı 8 ay süren soruşturmada görevinde kalacak, çağrıldığında ifade verecek, o belediye başkanını gözaltına alıp, sabaha kadar bekletip, sabah mevcutlu olarak getireceksiniz... Bu terbiyesizliktir. Adli kontrolle bırakıp, sonra görevden uzaklaştıracaksınız. Biz buna sessiz kalmayacağız. Devletin dini adalettir, adaletle yönetilmeyen devlet yıkılmaya mahkumdur. Ben savcıya sesleniyorum, bu işin arkasında olanları biliyoruz, sizi takip ediyoruz. Bu operasyonlara izin vermeyeceğiz. Suç İşleri Bakanına sesleniyorum, senin kimlerle ilişkin olduğunu Türkiye biliyor. Senden de hesap soracağız. Bu adliye koridorlarına mevcutlu getirilerek tutuklanacaksın. Alnımız ak, başımız dik.

SERTER: "HARAMİLER YAKINDA GİDİYOR"

Bedri Serter: Bunların korkuları Atatürk Cumhuriyeti'nden, bunların gidişine az kaldı. Bizlere çamur atmaya çalışıyorlar, biz çamur tutmayız, çamurun içindekileri, bataklığın çocukları biz çamur tutmayız. Bir aradayız, 84 milyonun, Mustafa Kayalar'ın, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütünlüğünün sahibiyiz. Şerefsizler, ahlaksızlar insanlar aç yatıyor aç! Bu haramiler yakında gidiyor!

BAYIR: "HAKLARINDAN GELECEĞİZ"

Tacettin Bayır: Menderes ne ilk ne de son olmayacak. Sandıkta kazanamayan Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir'de algı operasyonu yapıyor. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. İzmir' kazanamayacaklarını biliyorlar, sandıkta kazanamadığımız İzmir'i çamur atarak alabilir miyiz hesabı içindeler. Savcıyla ilgili Murat Bakan konuştu, adamın görevi, aldığı talimat bu. Biz bunların hakkından geleceğiz.

POLAT: "BİZ KAZANACAĞIZ"

Mahir Polat: Algı operasyonlarıyla varız demeye çalışıyorlar. CHP'lileri başka partiyle kıyaslanmasın. Savaş meydanlarından çıktık, hodri meydan. Memleketin her yerini tahrip ettiler, demokrasiyi yok ettiler. Gidiyorlar. Kalkınacak bir Türkiye geliyor. Biz halkız, bizden korkmayın, biz haklıyız ve inanıyorum ki biz kazanacağız.

ARSLAN: “İZMİRLİLER DİZ ÇÖKMEZ, BOYUN EĞMEZ”

CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Ednan Arslan’dan ise oldukça sert bir açıklama geldi ve Arslan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu sert bir dille eleştirdi. Arslan, “Menderes’in öz evladı Mustafa Kayalara sahip çıkmak için buraya gelen herkese teşekkür ederim. Sanıyorlar ki Mustafa Kayaları görevden alınca Menderes sinecek, sanıyorlar ki müfettişleri CHP’li belediyelere gönderince bir adım geri atacağız. Ne söyleyeceğimiz sözden nede yapacağımız işten geri adım atmayız. Bizler İzmirliyiz sadece zeybek oynarken diz çökeriz. Bizler tam bağımsızlık mücadelesi veren Mustafa Kemal’in askerleriyiz, İsmet Paşa’nın yol arkadaşlarıyız, emperyalizme boyun eğmeyen ne ezilen ne ezen hakça bir düzen diyen Karaoğlan’ın yol arkadaşlarıyız. Hak, hukuk, adalet diyerek haksızlığa, hukuksuzluğa uğrayanlar için milyonlarca km yol yürüyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun yol arkadaşıyız. CHP’liler baş verir baş eğmez, bunu unutmayın yarına kalır yanınıza kalmaz. Suçişleri Bakanı sana sesleniyorum Antalya’da bir belediye başkanı aldığın rüşveti açıkladı ne yaptım orada, hiçbir şey. Bu memleketin 128 Milyar Doları arka kapılardan satılırken ne yaptın, bir bakan ballı yollardan dezenfektan satarken ne yaptın hiçbir şey. Senin cesaretin bu kadar mı Suçişleri Bakanı” İfadelerini kullandı.

Kaynak: Halime Erdoğan/ Gündeme Bakış

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.