Deniz Yücel'den AK partiye tepki: Oyununuz İzmir’de tutmaz

Deniz Yücel'den AK partiye tepki: Oyununuz İzmir’de tutmaz

CHP İzmir eski İl Başkanı Deniz Yücel, Buca Cezaevine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

MEDYA EGE - Buca Cezaevi alanında, İzmir Büyükşehir Belediyesi, TMMOB, İzmir Barosu, çevre örgütleri ve halkın katılımıyla, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Buca Cezaevi planlarına karşı bir eylem gerçekleşti.

Söz konusu eylem ile ilgili AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli "CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in Buca Cezaevi üzerinden yaptığı şudur: Düne kadar, bu alanın AVM’ye tahsisinde sakınca görmeyişlerini yersiz bir yeşil alan savunması ile ört bas etmeye çalışmak, her daim taraflı meslek odalarını da yanlarına alarak gürültü çıkarmak! Tutarlılıktan mahrum bu siyasi menfaat girişimlerinin örneği çok. İş, Urla’daki antik kente gelince tarih; Bergama’daki Millet Bahçesi’ne, Kültürpark’taki ağaçlara gelince yeşil umurlarında olmuyor! Her işi kendi kitaplarına uydurmaya çalışsalar da İzmir görüyor. Buca Cezaevi kangrenine nokta koyan, alanı, yeşili ve tüm donanımıyla halkın hizmetine sunan planı yapan Bakanlığımıza teşekkür etmek yerine; şov peşindeler. Hele ki; İzmir’e bir dikili ağaçlarının nasip olmadığını düşünürsek, kafalarının arkasındaki, ayna gibi görünüyor" açıklamasını yaptı.

61979905-620x410.jpg

CHP İzmir eski İl Başkanı Deniz Yücel de tartışmaya katılarak açıklamalarda bulundu. Yücel Bakanlığın planlarına tepki gösterdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Bugün, Buca cezaevi alanı AKP’nin planıyla betona gömülmesin diye, tam bir İzmir dayanışmasıyla ses yükselttik. İzmir Büyükşehir Belediyesi, TMMOB, DİSK, KESK, İzmir Barosu İzmir Tabip Odası ve Buca Cezaevi Özgürleşirken Platformu ile İzmirli hemşehrilerimiz AKP’nin beton ve talan planına dur dedi. İzmir Büyükşehir Belediyemizin, Buca cezaevi alanının tamamını yeşil alan olarak planladığı yeni düzenlemesiyle, alandaki beton ve ant planları suya düşenleri bir telaş sardı. İzmir'in o alana ve yeşil plana sahip çıkmasından, alana zeytin ağaçları dikilmesinden rahatsız olanlar; İzmir'i bilmeyenler, İzmirliyi anlamayanlardır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının planında yeşil alanın yüzde elli azaltıldığı, beton ve inşaat alanının 2 kat artırıldığı gerçeğini, Tunç Soyer’e ve Buca cezaevi alanına sahip çıkanlara saldırarak kapatamazsınız. “Cambaza Bak” oyununuz İzmir’de tutmaz! Buca cezaevi alanı sadece yeşil alan olsun diyen İzmir bileşenlerine, “AVM istiyorlar” yalanı üzerinden saldırarak, algı oluşturmaya çalışarak, kendi beton ve rant projenizi İzmir’e dayatmanıza izin vermeyeceğiz. ol yakınken İzmir ile inatlaşmaktan, Bucalılara ait olan alanı betona gömme planınızdan vazgeçin. Bilin ki, bakanlığın planında ısrar etmek, İzmir’e, Buca’ya ve doğaya ihanettir."

0x0-1651996145416-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.