Deniz Yücel'den göçmenlerine hakarete suç duyurusu

Deniz Yücel'den göçmenlerine hakarete suç duyurusu

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Düzce Akçakoca ilçe müftüsü Şaban Soytekin hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, geçtiğimiz haftalarda bir Cuma vaazı sırasında, Selanik göçmenlerine, Atatürk’e ve Türkiye’de yaşayan Yahudi vatandaşlara hakaret eden, Düzce Akçakoca ilçe müftüsü Şaban Soytekin hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

21 Mayıs 2021 tarihinde Düzce Akçakoca’da, Cuma namazı öncesi verilen vaazda söylediği sözlerle tüm Türkiye’de tepki çeken Akçakoca müftüsü hakkında, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek ve kamu görevini alet ederek alenen suç işlemek eylemelerini gerçekleştirdiği iddiasıyla müftü hakkında suç duyurusunda bulundu. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, şunları söyledi;

chp-izmir-il-bsk.-av.deniz-yucel.jpg

YAŞADIĞI ÜLKEYİ VE DİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ ATATÜRK’E BORÇLUDUR

Bizler söylemlerimizde, dünyanın her yerinde kişilerin inançlarına karşı uygulanan ayrımcılığa son verilmesi, Müslümanlığa karşı ön yargıların yıkılması için çabalıyoruz. Ancak, bu çaba kendi ülkemizde, kendisini din adamı sanan ama Müslümanlıkla ve insanlıkla asla bağdaşmayacak eylem ve söylemler içinde bulunanların kin, düşmanlık, ayrımcılık ve hakaret dolu sözleriyle sürekli baltalanıyor. Akçakoca da yaşanan olayda da yine sözde bir din adamı, Selanik göçmenlerimize, kurtarıcımız ve kurucumuz Atatürk’e ve ülkemizde yaşayan Yahudi vatandaşlarımıza ağır hakaretler içeren sözler söylemiştir. Üstelik bu hakaretleri, Müslümanların en değer verdikleri ibadetlerden olan Cuma namazı öncesinde verdiği vaazda etmiştir. Bu kişi, bugün yaşadığı ülkeyi ve dinini istediği gibi yaşayabilme özgürlüğünü borçlu olduğu, bir Selanik göçmeni olan Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Selanik göçmenleri hakkında, bir meczubun dahi söylemeyeceği hakaret ve deli saçması sözler sarf etmiştir. Tüm göçmen vatandaşlarımız bu ülkenin birliğinin ve cumhuriyetimizin yapı taşlarıdır. Atatürk’e ve onlara edilecek her kötü söz, şehitlere, gazilere, bu ülkenin birliğine ve güzel dinimizin kutsal öğretilerine edilmiş sözlerdir. Ne insanlık ne Müslümanlık ne de din adamlığıyla bağdaşmayacak bu sözleri eden kişi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Hukuki süreci sonuna kadar takip edeceğiz. Vatanına kavuşmak, vatanını kurtarmak ve özgürce dinini yaşayabilmek için büyük acılar çekmiş, büyük bedeller ödemiş göçmen vatandaşlarımıza edilecek her hakaretin, yapılacak her saldırının karşısında kendimizi siper edeceğimize ve CHP olarak bunun hesabını soracağımıza kimsenin şüphesi olmasın.

CEZALANDIRILMASI VE KAMU DAVASI TALEBİ

Yücel’in, Akçakoca Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı, 01.06.2021 tarihli suç duyurusu dilekçesinin sonuç ve istem kısmında;  

“Dilekçede sunulu ve resen tespit edilecek nedenlerle şüpheli hakkında gerekli tahkikat ve soruşturmanın yapılarak cezalandırılması istemiyle hakkında kamu davası açılmasına karar verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz” ifadeleri yer aldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.