Denizi ilk defa görüler

Denizi ilk defa görüler

Alsancak Rotary Kulübü hayatında denizi hiç görmemiş uçağa hiç binmemiş çocukların hayatlarına dokundu. Doğu'da yaşayan 16 çocuğu uçakla İzmir'e getirerek onlara İzmir'de unutamayacakları iki gün yaşattı.

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonuna bağlı Alsancak Rotary Kulübü bir ilki gerçekleştirerek Gaziantep'te yaşayan denizi görmemiş uçağa hiç binmemiş çocukları İzmir'e getirdi.  Gaziantep'ten uçakla İzmir'e gelen çocuklar ilk gün Arkas Deniz Tarihi Müzesi, İzmir Atatürk Evi Müzesi, Urla'daki Akvaryum'u gezdikten sonra Konak'tan Karşıyaka'ya deniz yoluyla geçerek vapur sefası yaptı. İkinci gün ise Urla Sihirli Masal Evi, Torbalı Araba Müzesi, Efes Antik Kenti'nin ardından Kuşadası'nı da gezerek iki gün boyunca denizi ilk kez görmenin mutluluğunu yaşadı.

Minicik hayatlara dokunmak istedik

Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü'nde köylerde aile hekimliği yapan bir kulüp üyesinin yardımıyla bu çocuklara ulaştığını söyleyen Alsancak Rotary Kulübü Başkanı Yıldız Gürgün, "40 yılı aşkın geçmişi olan bir kulüp olan Alsancak Rotary Kulübü'nde bir ilk gerçekleştirmek istedik. Amacımız sadece maddi olarak bir şey yapmak değil manevi olarak da birilerinin hayatlarına dokunmaktı.  Buradan yola çıkarak geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatında, onlara unutamayacakları bir deneyim yaşatmak fikriyle yola çıktık. Gaziantep İpekyolu Rotary Kulübü bu konuda bize destek olarak hayatında hiç denizi görmemiş ve hiç uçağa binmemiş maddi gücü olmayan 16 çocuğumuzu bulmamızda bize yardımcı oldu. Ayrıca ailelerinden izin alarak onlarla beraber İzmir'e geldiler. Zor bir görevdi hepimiz için fakat sosyal sorumluluk inanılarak çoğalarak topluma fayda sağlar. Burada bu geziyi hep birlikte gerçekleştirdiğimiz Buca, Dokuz Eylül, Kordon, Güzelyalı ve Alsancak kendi kulübüme çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

Gürgün ayrıca, projeye kaynak yaratmak amacıyla sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı, hediyelik eşya ve yiyecek ürünlerden oluşan 94 katılımcıya stant satarak bir kermes düzenlediklerini sözlerine ekledi. Bu projenin başka projelere ilham olması nedeniyle "İLHAM KAYNAĞI KERMESİ" adını alan kermes Swissotel Kordon Salonu'nda 13 Aralık perşembe günü saat: 10.00-18.00 arasında açık olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.