DENİZLİ TARIM FUARI, KAPILARINI ZİYARETÇİLERİNE AÇTI

DENİZLİ TARIM FUARI, KAPILARINI ZİYARETÇİLERİNE AÇTI

Tarım ve Hayvancılık sektörünün “ Ege Zirvesi” olarak kabul gören 13. Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı, Denizli protokolü eşliğinde gerçekleşen tören ile kapılarını ziyaretçilerine açtı.

EGS Park Fuar Alanı’nda gerçekleşen açılışa Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak başta olmak üzere Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çameli Kaymakamı Onur Özaydın, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya, Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdinç Duru, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Et ve Süt Kurumu Denizli Et Kombinası Müdürü Mustafa Kıraç, Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Özgür Akdoğan, Denizli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hamdi Gemici ve daha birçok sektör temsilcisi katıldı. 

KATILIMCI VE ZİYARETÇİ SAYISIYLA SEKTÖRE DAMGA VURACAK 

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan “Bu yıl 180 firma katılımıyla gerçekleşecek olan Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı'nın, sektörün buluşma noktası olacağı ve artık uluslararası ölçekte kendine yer bulacağı inancındayız. “ diye konuştu. Gerçekleştirilecek olan ziyaretçi organizasyonlarıyla birlikte 160 bin kişinin fuarı ziyaret etmesini beklediklerini belirten Tan; “Fuara gelen ziyaretçilerimiz çok daha fazla firmayla buluşacak, yeni teknoloji, yeni yöntem ve yeni ürünlerle tanışarak üretimlerine tarıma yön veren teknolojiler ışığında devam edecek. “ dedi. 

Denizli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hamdi Gemici; “Denizli’miz her zaman birçok ilke imza atmıştır. Fuarımız da tarım sektörü için Ege Bölgesi’nde öncü konumundadır. İlimize ve çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

“2016 YILINDA, 673 MİLYON TL DEĞERİNDE TARIMSAL ÜRÜN İHRACATI GERÇEKLEŞTİ” 

Tarım sanayi entegrasyonunda Denizli’de önemli gelişmeler yaşandığını ifade eden Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya, “Denizli, ürettiği ve ihraç ettiği ürünlerde iç pazarda olduğu gibi artık dünya pazarında da kendine yer bulmuştur. 2016 yılında 673 milyon TL değerinde tarımsal ürün ihracatı gerçekleşmiştir. Birçok çiftçi örgütü ve tarımsal kalkınma kooperatifi ilimizde aktif olarak çalışmalarını sürdürmektedir. 376 bin hektar tarım alanımızın yaklaşık yüzde 51’i sulanmaktadır. Bu sayede bağcılık ve meyvecilikte büyük atılımlar gerçekleşmiştir. Büyükbaş hayvancılıkta 70 bin hayvandan 243 bin hayvana ulaşılmış, küçükbaş hayvancılıkta ise önemli ilerlemeler kaydedilmiştir. İlimiz tarımının gayri safi üretim değeri her geçen gün büyümekte olup 2016 yılında 6 milyar 375 milyon TL’lik bir büyüklüğe ulaşmıştır. İlimiz tarımı için büyük önem taşıyan, çiftçilerimizi yeni teknolojilerle buluşturan bu fuarımızın düzenlenmesinde bizi destekleyen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür eder, fuarın ilimiz, bölgemiz tarımına büyük katkılar sağlamasını dilerim.“ diye konuştu. 

“DENİZLİ, FUARCILIĞIN MERKEZİ OLACAK”

Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ise “Ekonomide, ticarette ve sanayide fevkalade yol alan Denizli’mizin tarımda ne kadar yol aldığını da bu fuarımız sayesinde görmekteyiz. Denizli’nin ilerleyen yıllarda fuarcılık anlamında bir merkez olacağını düşünüyorum. Bu nedenle bu fuarı düzenleyen, organize eden ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi. 

Her yıl katılımcı sayısını katlayarak artıran Denizli Tarım Fuarı’na 5 gün süresince 12 ilden binden fazla otobüs ile çiftçilerin ulaşımı sağlanacak, fuar katılımcı ve ziyaretçi sayısıyla tarım sektörüne damga vuracak. 

Çadır ve açık alanlarla birlikte toplam 30.000 metrekare alanda; traktör, biçerdöver, tarımsal mekanizasyon ve teknolojileri, sulama sistemleri ve ekipmanları, sera teknolojileri, tohum, fide, fidan, zirai ilaç, gübre, ekolojik tarım, agro bilişim, hayvancılık, yem, ambalaj firmaları yer alıyor. 

Girişin ücretsiz olduğu Denizli Tarım Fuarı, 22 – 25 Şubat tarihlerinde 10:00 – 18:00, 26 Şubat Pazar günü ise 10:00 – 17:00 saatleri arasında tüm sektör mensuplarının ziyaretine açık olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.