Denizli'de Korkutan Gerginlik

Denizli'de Korkutan Gerginlik

Denizli'ye bağlı Çal ilçesinde Şanlıurfa'dan mevsimlik çalışmak için gelen işçiler ve yol yapımında çalışan greyder operatörü arasındaki yol verme tartışması kavgaya dönünce olay büyüdü.

Medyaege- Kavgayı duyarak toplanan 200 kişilik grup ve iki minibüs mevsimlik işçi arasındaki gerilimi bastırmak için bölgeye Jandarma gönderildi. Gerginlik bir türlü yatışmayınca, güvenlik güçleri olayı yatıştırmak için havaya ateş açtı. İki grup arasındaki olayda bölgeye gönderilen jandarma içerisinde yaralananlar olurken olayla ilgili 6 kişi gözaltına alınarak karakola götürüldü.

Tarım işçileri ve Büyükşehir çalışanı arasında başladı

Mevsimlik işçi olarak Şanlıurfa'dan Denizli'ye gelen işçiler çalışma bölgelerine giderken Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı yol yapım çalışması yapan Greyder operatörü arasında yol verme meselesinden tartışma başladı. İddialara göre operatör uzlaşı sağlamak amacıyla Çal'a gitmeye çalışırken, greyderın önünü kesen işçiler operatöre saldırdı. Operatöre saldırı olduğunu duyan yaklaşık 200 kişilik grup ve işçiler arasında arbede başladı.

Polis yetersiz kaldı

Bölgeye gönderilen polis olayları yatıştırma konusunda yetersiz kalınca bölgeye takviye olarak jandarma gönderildi. Grup ve işçiler arasında kavga çıkınca güvenlik güçleri havaya ateş açtı, 6 kişiyi gözaltına aldı. Öte yandan jandarmadan da yaralananlar olurken mevsimlik işçilerin çoğunun minibüslere binerek ilçeyi terk etmesi üzerine olaylar yatıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.