Denizli’den 25 sanatçı toplam 56 eser ile katıldı

Denizli’den 25 sanatçı toplam 56 eser ile katıldı

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü Karma Sergisi”

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Zaferiye Abalıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi Sergi Salonu’nda düzenlenen ve 8 Mart 2017 Çarşamba günü açılışı yapılan sergiye, ülkemizin çeşitli şehirlerinden 31,  Denizli’den 25 sanatçı toplam 56 eser ile katıldı. Sanat Yönetmenliğini Prof. Dr. Tahsin Hancıoğlu’nun yaptığı; resim, baskı, heykel ve fotoğraf çalışmalarından oluşan karma sergi, vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu’nun konuşması ile başladı. Sayın Abalıoğlu konuşmasında; kadın olmaktan başka hiçbir suçu bulunmayan kadınların uğradıkları şiddetten dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Ülkemizin gelişmişlik seviyesinde, kız çocuklarının okutulmamasının ve erken yaşta evlendirilmesinin yanı sıra kadınların ekonomiye katılımlarının düşük olmasının da payı olduğuna değindi. Tüm kadınların “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutladı.

Sayın Abalıoğlu’nun ardından Merkezefendi Kaymakamı Sayın Şükrü Görücü konuşmasına tüm kadınların Kadınlar Gününü kutlayarak başladı. Kadınlar gününün tarihçesine ve önemine değinen Sayın Görücü, ilimizde ve ülkemizde çok başarılı kadınların olduğunu dile getirdi. Abalıoğlu Ailesine ve sergiye katılan sanatçılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Daha sonra söz alan Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Zümrüt Erikoğlu, annesi Zaferiye Abalıoğlu’nun okul yaptırma anısını sergi ziyaretçileri ile paylaştı. Annesinin, çağdaşları arasında modern bir Türk kadını örneği olduğunu, kedisinin sürekli annesini örnek aldığını ve hem annesiyle hem de babasıyla gurur duyduğunu söyleyerek sözlerini sonlandırdı.

Sergi açılışına; Merkezefendi Kaymakamı Sayın Şükrü Görücü ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Mustafa Gökoğlan’ın yanı sıra, akademisyenler, sanatçılar ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Daha sonra konuklar, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi öğretim üyesi Doç. Dr. Fatma Akyüzlüer ve Öğr. Gör. Dr. Birol Işıkdemir’in müzik dinletisi eşliğinde sergiyi gezdiler.  

Zaferiye Abalıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi bünyesinde bulunan iki sergi salonunun birinde 56 sanatçının birer eseri “Karma Sergi” dâhilinde sergilenirken, diğer salonda vakfın 2012 yılında uyguladığı “Kültürlerarası Resim Kampı” ve 2015 yılında uyguladığı “Sivil Toplum Diyaloğu İçin Sanat” isimli iki Avrupa Birliği Projeleriyle oluşan koleksiyonundan bir seçki sanatsever izleyiciler ile buluşturulmaktadır.

Türk sanatının modern ve çağdaş örneklerini bir araya getiren sergi, 17 Mart 2017 tarihine kadar hafta içi 08.00-18.00, hafta sonu cumartesi günü 13.00-17.00 saatleri arasında ziyaretçilerine açık olacaktır.

Eserleriyle sergiye katılan sanatçıların isimler alfabetik sırayla;

ALAYBEY KAROĞLU

KORKUT TİRYAKİ

ASLI VİZE

LEYLA ALİYEVA ÖNEN

ASUMAN AYPEK ARSLAN

MEHMET ÖZKARTAL

BAHAR BİLİCİ ÖZTÜRK

MELEK ŞAHAN

BEKİR İNCE

MELİHA YILMAZ

BİRSEN ÇEKEN

MELTEM DEMİRCİ KATIRANCI

BÜŞRA ÖZCAN

MERİH TEKİN BENDER

CEREN TEKİN KARAGÖZ

MERVE GÜVEN

ÇAĞATAY AKENGİN

NİLÜFER HATİCE SÜZEN

EKİN BOZTAŞ

NİZAMİ ÇUBUK

ELİF KOCAMAN AKGÜL

NUR GÖKBULUT

ELİF MAMUR YILMAZ

NURAY MAMUR

EMEL KEYSAN

ÖZGÜR LEBEOĞLU

ENGİN ASLANER

RASİM ŞOHOĞLU

ERDAL KOCABEY

SEDAT GÖKÇE

FATİH BAŞBUĞ

SELAHATTİN YILMAZ

GÖRKEM UTKU ALPARSLAN

SEMİH ATALAY

GÜLAY BAŞAR

SEVCAN SARİBAŞ

GÜLTEKİN AKENGİN

SEVİNÇ ASLANER  

HADRA TANRIVERDİ BİRECİK

SEYHAN İLHAN

HAKAN PEHLİVAN

SİNEM ÇAKIR UYSAL

HALUK ARDA OSKAY

SÜNDÜZ GÖZLÜKAYA IŞIK

HANDAN BÜLBÜL

ŞULE TEKEŞİ

HATİCE PARLAK

TAHSİN HANCIOĞLU

HÜLYA KAROĞLU

VELİTTİN KALINKARA

HÜSEYİN ELMAS

YÜKSEL HANCIOĞLU

HÜSEYİN UYSAL

ZEKİ AKAKÇA

KAMURAN KÖSEOĞLU

ZUHAL BAŞBUĞ

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.