Denizli’den ABD’ye müzik köprüsü

Denizli’den ABD’ye müzik köprüsü

Denizlili şarkıcı Küçük, “Amacım Türk müziğini ve kültürünü dünyaya tanıtmak”

 

Genç yaşta müziğe başlayarak ABD’de müzik eğitimine devam eden Denizlili genç müzisyen Mahir Can Küçük, müzik yolculuğunu başarı ile sürdürüyor. Küçük’ün  bestelediği ‘Pamukkale Yolları” eserine Berklee Üniversitesi tarafından klip çekilirken, şarkı ABD’nin bu güzide okulunun Youtube sayfasında Şubat’ta yayınlanacak.

Müziğe küçük yaşlarda başlayan, ilerleyen yıllarda müziği profesyonel anlamda yapabilmek adına eğitim almaya karar veren Küçük, bugünlerde Amerika’nın en iyi müzik okulu olan Berklee College Of Music(Berklee Müzik Okulu)'de dünyanın en iyi eğitmenlerinden müzik eğitimi alıyor.

“Türk müziğini tanıtacağım”

Yurtdışında eğitim alırken aynı zamanda Denizli ve Türk müziğini en iyi şekilde temsil etmek için elinden geleni yaptığını söyleyen Küçük, “Kendimi geliştirdikçe daha iyi işler yapacağıma inanıyorum. Yakında zamanda kendi bestelediğim “Pamukkale Yolları” türküsü Berklee tarafından yayınlanacak. Bu gururu ülkeme yaşatıp ileride ülkemin kültürüne ve müziğine önemli katkılar sağlamış biri olarak anılmak istiyorum” dedi. İlk lisans eğitimini Endüstriyel Tasarım üzerine tamamlasa da (Bu eğitimi esnasında Timur Sekçuk’un öğrencisi olmuştur) müzik tutkusunun her zaman öncelikli olduğunu belirten Küçük, “Eğitimimi tamamladıktan sonra çok sevdiğim müziğin üzerine gitme, vizyonumu dünyanın her yerinden müzisyenlerin bulunduğu Berklee’de geliştirmeye karar verdim” diye konuştu. Mahir Can Küçük, Berklee’nin görkemli konser salonunda gerçekleşen etkinlikler olan 2016’daki Uluslararası Folklor Festivalinde Türkiye’yi temsil edecek grubun lideri olarak atanmış,  Berklee Orta Doğu festivalinin korosuna seçilen birkaç erkek vokalistten birisi oldu.

“Hedefiniz için kararlı olun”

Hedefi ve hayali olan herkesin yeterli disipline sahip olduğu sürece amacına ulaşacağını söyleyen Küçük, “Zengin kültürümüzü yaşatmak, müziğimizi dünyaya tanıtmak, ve mesajlımı müzik aracılığıyla iletmek için elimden geleni yapmak hayat amaçlarımdandır. Grubumuz The Çay Party’de ABD, Kanada, Türkiye ve Filistinli müzisyen arkadaşlarımızla Berklee’nin ve Boston’ın prestijli etkinliklerinde Türk müziği icra etmenin benim için anlamı büyük.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.