Deprem Araştırma Komisyonu mesailerine çok hızlı başladı

Deprem Araştırma Komisyonu mesailerine çok hızlı başladı

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, “İzmir Depremi Ortak Akıl Buluşması” isimli Deprem Çalıştayı’na katıldı.

Depreme Karşı Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi ve Deprem Zararlarının En Aza İndirilmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’nun CHP’li üyeleri, İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç ile CHP Parti Meclisi Üyesi ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, mesailerine çok hızlı bir şekilde başladı. 

Deprem Araştırma Komisyonu’nun CHP’li üyeleri, 115 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 1035 vatandaşımızın yaralandığı, 376 binanın ise ağır hasar gördüğü ya da yıkıldığı depremi yaşayan İzmir’de geçtiğimiz iki gün boyunca yoğun mesai yürüttü. 
     
Uluslararası düzeyde yetkin bilim insanlarının konuşma ve sunum yaptığı, İzmir depreminin bilimsel yöntemlerle analiz edildiği “İzmir Depremi Ortak Akıl Buluşması” adı altında 12 Kasım Perşembe günü düzenlenen Deprem Çalıştayı’na katılan CHP’li Üyeler, çalıştayda; İzmir depreminin bilimsel yöntemlerle analiz edildiğini, alınacak tedbirler ve deprem sonrası yapılması gereken konuların konuşulduğunu aktardı. CHP Milletvekilleri, “depremin yıkıcı etkisini en aza indirerek can ve mal kaybını önlemenin” ancak kararlı politikalarla mümkün olabileceğini, bunun da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki Cumhuriyet Halk Partisi’nde olduğunu vurguladı. 
     
Çok verimli sonuçların elde edildiği çalıştayda; sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri, üniversitelerden temsilciler ve uzmanlar hazır bulundu. Çalıştaya, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nun diğer CHP’li Üyesi Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin de katıldı. 
   
Av. Sevda Erdan Kılıç ve Ulaş Karasu, 13 Kasım Cuma günü ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, İzmir Milletvekili Murat Bakan, Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile birlikte depremin etkileri, yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında basın toplantısı gerçekleştirdi. 

“Dayanışmamız büyüdükçe bütün yaralarımız mutlaka sarılacaktır”

Milletvekilleri Av. Sevda Erdan Kılıç ve Ulaş Karasu, depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı’nın yanında bulunan, arama kurtarma ekipleri ile deprem mağduru ailelere ücret talep etmeden hizmet veren kafenin işletmecilerine teşekkür ziyaretinde bulundu. Bu kafenin depremde büyük bir dayanışma örneği sergilediğine ve bunun da herkese örnek olması gerektiğine işaret eden Milletvekilleri, “Bu dayanışmamız büyüdükçe bütün yaralarımız mutlaka sarılacaktır.” dedi.

Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi Milletvekilleri, enkaz kaldırma çalışmaları tamamlanan Rıza Bey Apartmanı’nın temelinde incelemelerde bulundu ve kurtarma ekiplerinin “Acaba bir can daha kurtarabilir miyiz” diyerek canhıraş bir şekilde görev yaptıkları ve kendilerinin de o anlara tanıklık ettiği günleri anımsayarak duygulandı. 

Mahalle muhtarlıkları ziyaret edildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ve CHP İzmir İl yöneticileri ile birlikte deprem bölgesinde bulunan Son Mühür Gazetesi ve haber portalını ziyaret ederek geçmiş olsun dilekleri ileten CHP Milletvekilleri Av. Sevda Erdan Kılıç ve Ulaş Karasu, Manavkuyu Mahalle Muhtarı Fatma Ceylan’ı da ziyaret etti. Ziyarette hasarlı binalarla, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Milletvekilleri, görüşülen mahalle sakinlerinin hasarlı binalarını boşaltmayla ilgili yaşadıkları sorunları ele aldı ve bu konuyu çözüme kavuşturmak için ilgili kurumlarla görüşmeler yaptı.

CHP Milletvekilleri; Ali Öztunç, Vecdi Gündoğdu ve CHP İzmir İl yöneticileriyle birlikte Mansuroğlu Mahalle Muhtarı Yasemen Yavuzcezzar’ı da ziyaret ederek bu mahalledeki sorunlar ve hasarlı binalarla ilgili bilgi aldı; deprem mağduru vatandaşlarla görüştü.

Depremden etkilenen bir diğer ilçe olan Karşıyaka’da Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç ve ilçe örgütünü ziyaret eden CHP Milletvekilleri, ilçe örgütünden hasarlı binalar ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 

Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi Milletvekilleri Av. Sevda Erdan Kılıç ve Ulaş Karasu, daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile birlikte Karşıyaka Belediyesi’ne geçerek Belediye Başkanı Cemil Tugay’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Görüşmede Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan hasarlı binalar ve deprem sonrası yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alındı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.