Deprem bölgesinden İzmir'e 8982 öğrenci nakil edildi

Deprem bölgesinden İzmir'e 8982 öğrenci nakil edildi

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, İzmir’e şu ana kadar 8982 öğrencinin naklinin yapıldığını ve bu işlemlerin devam ettiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Psikososyal Koordinasyon Birimi tarafından depremden etkilenen ve doğrudan etkilenmeyen illere yönelik hazırlanan Psikososyal Destek Eylem Planı çerçevesinde rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar tarafından çocuklara destek sağlanıyor. Bu kapsamda, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Milli Eğitim Bakanlığının öncülüğünde depremden zarar gören illerden gelen öğrenci ve ailelerine yönelik akademik, sosyal, fiziksel ve psikolojik anlamda faaliyetler gerçekleştiriyor. Depremden zarar gören illerden gelen öğrencilerin nakil işlemleri devam ediyor, şu ana kadar 8982 öğrencinin nakil işlemi tamamlandı ve farklı okullarda eğitime başladı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü oryantasyon sürecini hızlandırmaya yönelik gerçekleştirilen eğitim ve faaliyetler aracılığı ile çocukların ve ailelerin yaralarını sarıyor.

1-2.jpeg

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, İzmir’e şu ana kadar 8982 öğrencinin naklinin yapıldığını ve bu işlemlerin devam ettiğini açıkladı.

Yentür, "Yaşanan bu tarihsel felakette İzmir Eğitim Ailesi olarak nakil gelen öğrencilerimiz için sosyal, kültürel, akademik ve sportif faaliyetler anlamında her türlü fedakarlığı ve gayreti göstermeye devam edeceğiz" dedi.

1-10.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.