Deprem gerçeği ile sigorta önem kazandı

Deprem gerçeği ile sigorta önem kazandı

İzmir depreminin ardından sigortanın önemi bir kez daha gündeme geldi. 

İzmir’de yaşanan deprem sonrası evini sigorta yaptıranlar, sıva çatlağı gibi küçük hasarlarda bile maddi kayıplarını önemli ölçüde kapatırken hiç sigorta yaptırmayanlar ise devletin yaptığı yardımlarla yetinmek zorunda kaldı. DASK'ın açıkladığı rakamlara göre, son dönemde zorunlu deprem sigortası yaptıranların sayısı önemli ölçüde arttı. Günlük artışlara göre zorunlu deprem sigortası günlük poliçe üretimi Ege Bölgesi'nde yüzde 118, İzmir'de yüzde 169, Türkiye genelinde ise yüzde 37 arttı. İzmir'de Girişimciler ve İş Dünyası Derneği (GİSİDER) Başkanlığı yapan aynı zamanda Kreas Sigorta Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Merve Çakır, sigortanın insan hayatı için önemini anlattı. Hayatta her zaman bir risk bulunduğunu belirten Merve Çakır, "Son zamanlarda yaşanan gerek deprem, gerekse salgın olayları nedeniyle sigortaya talep giderek arttı. Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız deprem olayı bize bunu gösterdi. Hiç beklemediğimiz bir anda deprem gerçeği ile karşılaştık ve birçok insanımızı kaybettik. Can kayıplarımızın yanında meydana gelen maddi hasarlar oldukça fazla. Elbette sigorta önlemini sadece depremle sınırlamak olmaz. Araç sigortasından sağlık sigortasına kadar her alanda kendimizi garanti altına almak zorundayız" dedi.

6-107.jpg

"KÖTÜ GÜN DOSTUYUZ"

Kreas Sigorta, riskin bulunduğu hayatın her alanında hizmet verdiklerini söyleyen Çakır, "Açıklanan son rakamlarla sigorta yaptıran kişi sayısı İzmir ve Ege Bölgesi'nde yüzde 100'den fazla arttı. Biz de hayat standardını, yaşam kalitesini güvence altına alacak, ihtiyaca dönük ürün ve hizmetleri en uygun koşullarda sunarak, sektöründe tercih edilen örnek bir kurum olarak vatandaşların kötü gün dostuyuz. Bu anlamda deprem, yangın, nakliyat, ferdi kaza sigortası, mühendislik, tarım, kasko, konut, seyahat, sağlık ve işyeri gibi birçok alanda sigorta hizmetleri veriyoruz. Nitelikli ve genç kadromuzla; en uygun koşullarda planlama yaparak, güvenilirlik ve dürüstlük ilkesinden ayrılmadan çözüm odaklı olarak çalışıyoruz" diye konuştu.

5-176.jpg

"YAŞADIĞIMIZ SÜRECE HER ZAMAN BİR RİSK VARDIR"

Girişimciler ve İş Dünyası Derneği (GİSİDER) ve Kreas Sigorta Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Merve Çakır, deprem ve salgın olaylarından sonra sigortaya olan talebin giderek arttığını belirtti. Sigortanın kriz dönemlerinde bir anda insan için can simidi olduğuna dikkat çeken Merve Çakır, "Gün olur yeni aldığın arabanın keyfini çıkarırken kendini talihsiz bir kazada bulursun, Gün olur ailenle birlikte evde mutlu bir akşam geçirirken ansızın deprem kapını çalar. Gün olur iş arkadaşlarınla bir buluşma planlarken işyerinde çıkan bir kaza haberi alırsın. Hayat her zaman risklerle dolu. Karşılaşabileceğimiz risklere karşı hazırlıklı olmalıyız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.