Deprem nedeniyle kamu binaları yıkıldı! Havalimanları ve yollar kapandı

Deprem nedeniyle kamu binaları yıkıldı! Havalimanları ve yollar kapandı

Maraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki depremde devlet hastaneleri ve belediyeler gibi kamu binaları büyük hasar gördü. Hatay ve Malatya havalimanlarında hasar oluştu, otoyollar kapandı.

Maraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğünde depremde kamu binaları büyük hasar gördü. Devlet hastaneleri yıkılırken Hatay ve Malatya havalimanlarında da hasar meydana geldi.

HAVAALANININ PİSTİ ÇÖKTÜ, DEVLET HASTANELERİ VE POLİSEVİ YIKILDI

20230602-hatay-havalimani.jpeg

Hatay Valisi Rahmi Doğan, "Antakya ve Kırıkhan’da yıkık binalar var. İskenderun ve Antakya’daki devlet hastaneleri yıkıldı. Polisevi de yıkıldı. Vatandaşların oturduğu binalarda yıkıntılar var. Şu anda jandarmanın bahçesine bir karargah kurduk, bütün birimleri buraya topladık. Elimizdeki imkanlarla oralara müdahale etmeye çalışıyoruz. Havaalanı pistinde biraz sıkıntı var, uçakların inmesinde problem yaşanıyor. Mevcut imkanlarımızla faaliyetleri koordine ediyoruz. Hayatını kaybedenler var, çok sayıda da yaralımız var." dedi.

Gazeteci Güven İslamoğlu, depremde çöken Hatay Havalimanı’nın göl havzasına inşa edildiğini hatırlattı. İslamoğlu’nun paylaşımı şöyle:

“Hatay deprem bölgesi. Hastahane yıkılıyor. Havalimanı pisti çöküyor. (Çünkü göl havzasına inşaa edilmiş.) O zaman çok yazıldı çizildi dikkate alınmadı. Sel almıştı şimdi de deprem vurdu. Umarım acıları bir kenara koyduktan sonra bunun hesabını birileri verir.”

İSKENDERUN DEVLET HASTANESİNİN BİR BLOKU ÇÖKTÜ

hatay-1.jpg

Depremde bir bölümü çöken İskenderun Devlet Hastanesi enkazındaki arama kurtarma çalışması sürüyor. İskenderun ilçesi Dumlupınar Mahallesi'ndeki hastanenin yoğun bakım, fizik tedavi, poliklinik hizmetleri ve bazı idari birimlerin olduğu bloku deprem nedeniyle çöktü.

Enkazda askerler, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, AKUT ve vatandaşların desteğiyle arama kurtarma çalışması yürütülüyor.

MALATYA HAVALİMANI HASAR GÖRDÜ

Malatya Havalimanı terminal binasında hasar meydana geldi. Konuyla ilgili olarak Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde saat 13.24`te meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremde Malatya Havalimanı terminal binasında küçük çaplı hasar meydana gelmiştir. Sivil hava trafiğine kapalı bulunan havalimanı, insani yardım ve arama kurtarma uçuşlarına açıktır" denildi.

İSKENDERUN LİMANI'NDA ÇÖKME

16540520-1200x675.webp

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, deprem nedeniyle İskenderun Limanı'nda rıhtımda yer yer çökmeler olduğunun tespit edildiğini, diğer limanlarda operasyonların devam ettiğini bildirdi.

Limanın rıhtım bölümünde bulunan konteynırların bir kısmının da zarar gördüğü hasara ilişkin liman işletmecisi Limak’tan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve birçok ilimizi etkileyen deprem sebebiyle Grup şirketlerimizden Limakport İskenderun rıhtımında kısmi hasar meydana gelmiş olup, konteynırların bir kısmı zarar görmüştür. Herhangi bir can kaybı söz konusu değildir. Tesisimizde hasar tespit çalışmaları tüm hızıyla devam ederken gerekli önlemler ivedilikle alınmaktadır. Limak Şirketler Grubu olarak bölgedeki tüm çalışma arkadaşlarımız ve yakınlarıyla iletişim halindeyiz. Ayrıca tüm imkanlarımız ile bu büyük felaketten zarar gören halkımızın yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda gerekli destek ve yardımın sağlanması için ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile irtibat halindeyiz. Ülkemize geçmiş olsun.”

ADIYAMAN'DA BELEDİYE BİNASI YIKILDI

adiyaman-belediyesinin-merkez-binasi-yerle-bir-oldu-haber7ye-ilk-aciklama-1675674257-3085.webp

Adıyaman Belediyesi’nin ana binası da yıkıldı. Adıyaman Merkez’deki 4 katlı Adıyaman Belediyesi binası tamamen kullanılamaz hale geldi. Binada bir gece bekçisinin olduğu ve enkaz altında olabileceği belirtildi.

AFAD MERKEZİNİ İNŞA EDEN ŞİRKETİN YAPTIĞI YOL ÇÖKTÜ

tag-otoyolu-nun-osmaniye-gaziantep-arasi-deprem-15610261-3066-m.jpg

Hasar gören altyapı tesislerinden biri de, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu oldu. Depremlere müdahalenin koordine edildiği Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) binasını da yapan Silahtaroğlu İnşaat tarafından inşa edilen TAG Otoyolu depremde zarar gördü ve kapatıldı. Silahtaroğlu İnşaat'ın inşa ettiği AFAD binasının tanıtımı yapılırken "Her türlü afete dayanıklı" denilmiş ancak bina, 2022 yılının ağustos ayında Ankara'da yaşanan fırtınada, dış cephesinden hasar görmüştü. (Evrensel)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.