Deprem ve tsunami mağdurlarına bugün nakit ödeme başlıyor!

Deprem ve tsunami mağdurlarına bugün nakit ödeme başlıyor!

Seferihisar Kaymakamlığı tarafından yapılan hasar tespit çalışmaları sonucunda elde edilen verilere göre, 226 işyeri ve 46 konutta maddi hasar oluşturulduğu tespit edildi.

AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Aydın; bugün itibariyle 121 işyerine nakit yardım ödemelerinin yapılacağını ifade etti.

Ege Denizi'nde 30 Ekim Cuma günü meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremin ardından Seferihisar Kaymakamlığı bahçesinde ve Sığacık 80. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu’nda kurulan, Afet Koordinasyon Merkezi olayın yönetilmesinde eşgüdümün sağlanması açısından büyük bir rol oynadı.

Depremin hemen ardından Seferihisar Kaymakamı Naci Aktaş başkanlığında kurulan ekipler, Sığacık Mahallesi’ndeki ev ve işyerlerindeki hasar tespit çalışmalarını tamamladı.

0-(8)-099.jpg

Konuyla ilgili bilgi veren AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın:

“Devletimiz depremin ilk anından itibaren sıcaklığını Seferihisar’da hissettirdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve 6 bakanımız bölgeyi ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldılar. İlçe sakinlerimizin ve esnafımızın mağduriyetlerinin en kısa zamanda  giderilmesi için talimatlarda bulundular. Bütün kurumlarıyla eşzamanlı ve koordineli olarak mükemmel ve titiz bir şekilde çalışmalara başlandı. Sahada hasar tespit çalışması yürüten, 4’er kişiden oluşan 7 ayrı grup, üç gün boyunca Sığacık’ta girilmedik ev ve iş yeri bırakmadılar. Seferihisar depremden etkilenmedi fakat depremin hemen ardından oluşan ve bölgemizde ilk kez rastlanan tsunami felaketinin, yapılan hasar tespit çalışmalarından sonra, Seferihisar Sığacık Mahallesi’nde toplam 226 işyeri ve 46 konutta maddi hasar oluşturduğu tespit edildi. İşyeri ve konutlarında hasar tespit edilen 121 işyerine bugünden itibaren nakit ödeme yapılmaya başlanıyor. Ödemeler kademeli ve hızlı bir şekilde Afet Koordinasyon Ekibi'nin topladığı bilgilere göre mağdur vatandaşlarımızın beyanları doğrultusunda banka hesaplarına yatırılacak.” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.