DEPREMDE GÖNÜLLERİNİ FETHEDEN İZMİR İÇİN GELDİLER

DEPREMDE GÖNÜLLERİNİ FETHEDEN İZMİR İÇİN GELDİLER

Geçtiğimiz yıl Bursa’da kurulan Doğal Afet ve Sağlık Arama Kurtarma Derneği (DASKUT) İzmir ve ilçelerinde şube oluşturma çalışmalarını hızlandırdı.

Bursa merkezli olarak faaliyetlerini sürdüren ve Türkiye’nin 23 ilinde şubelerini oluşturan  DASKUT İzmir ile 30 Ekim depremiyle tanıştı. Değişik bölgelerden gelen ekipler Bayraklı Manavkuyu Doğanlar Apartmanı arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Çalışmaları sırasında İzmir’lilerden büyük destek gören DASKUT yönetimi İzmir ve ilçelerinde şube oluşturma çalışmalarına hız verdi. Büyük çoğunluğu genç gönüllülerden oluşan yeni üyeler 17 Aralık 2020 Çarşamba günü  İzmir’in Foça İlçesi’nde biraraya geldi. Genel Merkez tarafından atanan geçici İzmir İl Başkanı Can Perk ve İzmir İl Başkan yardımcısı İbrahim Etem Duran’ın ev sahipliğinde genel kurullar yapılana kadar yönetimde görev alacak üyeler belirlendi.

DEPREM İÇİN GETİRDİĞİMİZ ERZAKLARI GERİ GÖTÜRDÜK

Genel Başkanları Tuncay Meriçli  yönetiminde önce Bursa ve tüm ilçelerinde, daha sonra Türkiye’nin 23 İlinde şubeleşme çalışmalarını tamamladıklarını belirten geçici İzmir İl Başkanı Can Perk İzmir ile depremde tanıştıklarını söyledi. Can Perk; “Deprem;  yardımlaşmaya İzmir’lilerin ne kadar duyarlı ve hassas olduklarını bize yaşayarak gösterdi. Doğanlar Apartmanı’nda Arama Kurtarma faaliyetlerine başladığımız anda başta yiyecek içecek ve moral desteği olmak üzere İzmir’lileri yanıbaşımızda bulduk. Böyle birşeyi başka bir afette görmemiştik. Öyleki günler sürecek çalışmalar için getirdiğimiz erzakı, yiyecek, içeceğimizi açmadan geri götürdük diyebilirim. Kemalpaşa’dan ve uzak ilçelerden gelip elleriyle yaptıkları yiyecekleri bize sunan, “Siz işinizi yapın, gerisini düşünmeyin” diyen İzmirli ablaları, anneleri, kadınları unutmamız mümkün değil. Bunu yaşadıktan sonra bu bölgede hemen şubeleşme çalışmalarını başlattık. Çok sayıda gönüllü ile yolu yarıladık” dedi.

Can Perk, DASKUT’a www.daskut.com web sitesi üzerinden gönüllü üye olunabileceğini, yeni üyelere Kızılay ve AFAD tarafından verilecek eğitimlerle, alacakları görev alanlarıyla ilgili özel eğitimlerin zaman geçirilmeksizin online olarak başlayacağını sözlerine ekledi.

Foça Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantı üyelere mazbata ve kimlik belgelerinin verilmesi ve İzmir İl ve İlçeler geçici yöneticilerinin belirlenmesinin ardından sona erdi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.