Deri sektörü fuara tam not verdi!

Deri sektörü fuara tam not verdi!

IF Wedding Fashion İzmir – 14. Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı ile eş zamanlı düzenlenen Leather & More Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı, sektör profesyonellerini modanın başkenti İzmir’de buluşturdu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), İzmir Ticaret Odası (İZTO) partnerliğinde İZFAŞ tarafından gerçekleşen Leather & More – 3. Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı, üç gün boyunca sektörün önde gelen deri ve deri giyim markalarını, perakendecileri, toptancıları, deri aksesuar mağazaları, tasarım firmaları yerli ve yabancı deri ve deri giyim üreticilerini Fuar İzmir’de bir araya getirdi. Fuar, önemli iş bağlantılarına da fırsat tanırken, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen iş insanlarını ve satın almacılarını fuar katılımcılarıyla ortak iş potansiyellerini geliştirmek amacıyla buluşturdu.

2020’nin deri anlaşmaları İzmir’de

2020 yılında hem katılımcı, hem de alan bakımından yüzde 40’ı aşan bir büyüme sağlayan Fuar, yılın ilk iş birlikteliklerine de ev sahipliği yaptı. Başta İzmir, İstanbul, Aydın ve Manisa illerinden olmak üzere 40’ın üzerinde katılımcı firmayı ağırlayan Leather and More – 3. Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı, yılın ilk iş anlaşmalarına imza attı. Türkiye’nin çeşitli noktalarından gelen satın alımcıların yanında; Almanya, Azerbaycan, Belçika, Fransa, Güney Kore, İngiltere, İspanya, Kosova, Montenegro, Pakistan, Rusya, Tunus, Ukrayna, Vietnam ve Yunanistan’dan sektör profesyonelleri bir araya geldi.

Deri sektörünün amiral gemisi ayakkabı

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar; “2019 ihracat rakamlarımız bir önceki yıla göre eşit kapandı. Tüm sektörler için benzer şeyi söylemek mümkün. Fakat Türkiye’de özellikle ayakkabı ortalama artışı yüzde 4 iken, biz yüzde 26’lık bir artış yakaladık. Bu çok sevindirici, çünkü ayakkabı bugün deri sanayisinin bir numaralı ürünüdür. Ege Bölgesi de bu işte öncü olduğunu gösterdi” şeklinde konuştu. Zandar; “2020’de ayakkabıdaki artışın süreceğine inanıyorum, bunu yurtiçi ve yurtdışı fuarlarıyla destekliyoruz. Yeni yılda ihracattan beklentim tüm sektörler bazında yüzde 15’lik bir artış, umuyorum gerçekleşir” dedi.

Sektörde oyun kurucu olmanın yolu tasarımdan geçiyor

Leather &More Fuarı’nın sektör ve İzmir açısından çok önemli bir organizasyon olduğuna değinen Zandar, “Deri sektöründe tasarımcıya ve mühendise yapılan her türlü desteğin arkasındayız, başka türlü ihracatta katma değer yaratma şansımız yok. Biz deri yapmayı biliyoruz, deriyi satmayı daha iyi öğrenmemiz gerekiyor. İşte burada tasarım devreye giriyor. Dünya bizim iyi deri yaptığımızı biliyor, önemli olan tasarım yanımızı güçlendirip daha katma değerli ürün satabilmenin yollarını bulabilmek. Çünkü dünyada tüm piyasalar çok sabit. Büyümüyor, hatta küçülüyor. Küçülen piyasalarda daha çok bulunmak istiyorsanız adetle değil fiyatla yer almanız gerekiyor. Ülke olarak orta ve düşük fiyat bazında iyi bir yerimiz var fakat artık üst fiyat bazında da yerimizi sağlamlaştırmamız lazım. Bu da ancak tasarımla olur. Tasarımları güçlü olan firmalar çok güzel ihracat yapıyorlar. Bu yıl Fuarda ilk kez firmalar; karma ve firma bazında defileler düzenledi. İnsanlar artık tasarım ve görselliğin ne kadar önemli olduğunun farkında ve bunu göstermenin yollarını arıyorlar. Bu çok büyük bir başarı” diyerek sözlerini tamamladı.

Firma Sahibi: Güven Yılmaz

“Biz İzmirli bir firmayız. İzmir’de en büyük eksiğimiz ihracattı. İzmir deri sektöründe çok önde ancak,  İstanbul firmalarına göre tasarım ve sunum eksiğimiz vardı. Bizim sektör olarak ihracatı denememiz gerekiyor. Bu açıdan baktığımızda fuarlar bizim için çok önemli. İzmir bu anlamda çok güzel şeylere imza atıyor. Bu fuardan çok memnunuz. Bütün amacımız sektöre katkıda bulunmak ve deri fuarının da İZFAŞ’ın yaptığı diğer büyük fuarlar seviyesine geldiğini görmek. Geçen yıl Fransa ve Almanya ile bu fuarda anlaşmalar yaptık. Bu yıl için de Polonya, Hollanda ve Yunanistan’dan müşterilerle görüşmelerimizi yaptık ve firma siparişlerini aldık. Fuar, bu anlamda bizim için çok başarılı geçti”.

Firma Sahibi: Fatoş Öder

“Fuara her yıl katılıyoruz. Her sene daha da iyiye gidiyoruz. Belediyemiz ve İZFAŞ ailesine biz deri firmaları için böyle bir fuar organize etmelerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Fuarın, IF Wedding Fashion İzmir Fuarı ile aynı tarihlerde olması bizim için çok büyük avantaj oldu. Deri firmaları olarak hem ihracatta hem de sunumda İstanbul firmalarının önüne geçtik. Bu yıl standımızda kişiye özel defileler düzenledik ve ilgiden çok memnun kaldık. Şu ana kadar Polonya, İspanya ve özellikle İran’la ihracat anlaşmalarımızı yaptık. Yunanistan bizim için önemli ihracat pazarıydı. Bu yıl yaptığımız yeni anlaşmalarla Yunanistan’dan müşterilerimizin sayısı arttı.

Firma Sahibi: Hakan Keskin

“Bu sene fuardan oldukça memnunuz. Yurtiçi ve yurtdışından pek çok bağlantımız oldu. Mevcut bağlantılarımızın üzerine bu yıl Bakü’den ve İngiltere’den satın almacılarımız vardı. İzmir’in kendi ürünlerini yapıp ihraç etmesi ve pazarda adını duyurması bizim için çok önemli”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.