Tecrübeli siyasetçi 'Aksakal' aday adayı!

Tecrübeli siyasetçi 'Aksakal' aday adayı!

Ali Eyce yazdı; Tecrübeli siyasetçi 'Aksakal' aday adayı!

Seçimlerin olması, seçmenin olması kadar doğal bir şeydir; seçilmek isteyenlerin olması.

Siyasi partilerin içinde seçilmek isteyenlerin sayısı her gün artarken, siyasetin yıllarca içinde olan insanların da aday adaylık sürecine girmeleri, yerel siyasetin çok ama çok ateşli ve bir o kadar renkli geçeceğini gösteriyor.

Kim neresinden bakarsa baksın, hangi siyasi parti içinde olursa olsun siyasette ‘KADIN’ dendiğinde benim hem düşüncemde, hem de yazılarımda önceliği hak edenlerden oluyor.

Türkiye’nin siyasi hayatında ve Türkiye’deki siyasi partilerde yeterince yer alamayan kadınlarımızı, siyasete daha da çok katılmaya teşvik etmek hepimizin faydasına.

Çünkü kadının girdiği yer siyaset de olsa, renkli olur, sıcak olur, güler yüzlü olur, pozitif olur, koruyucu olur, kollayıcı olur, paylaştırıcı olur, verimkâr olur.

Nokta!

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Balçova Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıklayan Semra Aksakal’da, işte sırf bu nedenlerden dolayı desteklenmeyi sonuna kadar hak ediyor.

Neden mi?

1988 yılından beri siyasetin içinde kadının daha çok yer alması için mücadele ettiği için.

1994 yılında yeni döneminde CHP’nin kurucu üyelerinden olduğu için.

CHP Parti Meclisi’nde üç dönem görev yaptığı için.

Konak Belediyesi’nde Meclis Üyeliği yaptığı için.

Kadın olarak bütün kadınlar adına siyasette iyi şeyler yapmaya çalıştığı için desteklenmeyi sonuna kadar hak ediyor.

Aksakal, Balçova Belediye Başkanlığına Aday Adaylığını açıkladığında sadece siyasetçi değil, aynı zamanda girişimci iş kadını, ticaret yapan kadın olarak bütün kadınlar için örnek oldu.

Aday adaylığını açıkladığı cümlelerinin içinde, “Bugüne kadar gerek siyasi, gerekse ticari yaşamında hep kadınlarımıza el uzatmayı öncelikli tuttum. Türkiye’de kadın örgütünü ilk kuran partimizde, siyaset yapmak isteyen birçok genç arkadaşımıza ve özellikle de kadınlara destek oldum” diyen Aksakal’ın aday adaylığı bütün kadınlar adına çok ama çok önemli.

Bu arada Balçova Belediye Başkan Aday Adayı Semra Aksakal’ın siyasi hayatı bu şekilde devam ederken, iş hayatı diğer şekilde devam ederken, her ikisinde de hayatının önceliği kadınlar olurken, kendisine de kadın olarak verdiği değeri attırmaya devam ettiğini de artı söylemek gerekiyor.

‘Öğrenmenin yaşı yoktur’ düsturuyla Hukuk Fakültesi 2.Sınıf öğrencisi olan Aksakal’ın, her alandaki bu azmi bütün kadınlara yol olsun, ışık olsun, örnek olsun.

Kadının olduğu yerde yol da bulunur, ışık da bulunur,örnek de olunur.

İyi haftalarımız olsun!

whatsapp-image-2023-12-11-at-10-47-54.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum