Dersliklerin tahsisi sonrası Atatürk Lisesi'ne BAL'dan destek geldi

Dersliklerin tahsisi sonrası Atatürk Lisesi'ne BAL'dan destek geldi

Destek mesajı verdiler.

1888 yılında eğitim ve öğretim etkinliğine başlayan İzmir’in en köklü okullarından olan İzmir Atatürk Lisesi’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yüksek istişare kurulu üyelerinden biri olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) “ders” adı altında İslami eğitim faaliyetlerine başlaması iddialarına İzmir Atatürk Lisesi Mezunlar Derneği sert bir açıklamayla tepki göstermişti.

Derneğin, "Değerli Mezunlarımız,Bazı basın kuruluşlarında ve Sosyal medyada paylaşıldığı ve iddia edildiği şekliyle Laik ve Demokratik eğitim Sistemimize aykırı, Okulumuzun Kapısında adını taşıdığımız, sınıflarında ve ruhunda gururla yaşattığımız Atatürk ilke ve inkılaplarını hiçe sayan, tarihi boyunca Kuvayı Milliyecilerin, devrimcilerin yetiştiği bir ilim ve irfan yuvasında böylesi bir faaliyeti her ne şartta olursa olsun kabul etmemiz ve sessiz kalmamız mümkün değildir. Konu ile ilgili yasal çerçeveler dahilinde tüm girişimler gerçekleştirilecek ve tüm mezunlarımız bilgilendirilecektir.Camiamıza ve Kamuoyuna saygı ile duyurulur." açıklamasına İzmir Koleji ve Bornova Anadolu Lisesi Mezunları Derneği'nden de destek geldi.

EZELİ RAKIBİ BAL'DAN ATATÚRK LİSESİ'NE DESTEK GELDİ

İzmir Atatürk Lisesi'nin Türkiye Gençlik Vakfı'na tahsis edilmesi sonrasında İzmir Atatürk Lisesi Mezunları Derneği'nin sert çıkışına ezeli rakibi ve ebedi dostu BAL'dan destek geldi. Izmir Ataturk Lisesi Mezunlari Derneği Başkanı Murat Saraç yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

Değerli Mezunlarımız, 

Ezeli rakibimiz, ebedi dostumuz Bornova Anadolu Lisesinin Mezunları Derneği Okulumuzla ilgili gelişmeler sonucu Derneğimizle bağlantıya geçerek konuyla ilgili destek amaçlı bir açıklamada bulunmuşlardır. Sayın Başkan Aslı Yıldırım olmak üzere destek olan tüm BAL camiasına şükranlarımızı sunar, bu anlamlı destek ve güçbirlikleri için teşekkür ederiz. 

BAL Mezunlar derneğinin mesaj metni;

Sevgili Başkanım,

Şahsınızda tüm Atatürk Lisesi mezunlarını ve hali hazırda eğitim gören kardeşlerimizi selamlıyorum.

Türkiye Gençlik Vakfı'nın okulunuzda gerçekleştirmeyi planladığı "lise öğrencilerine yönelik ücretsiz kurs hizmeti" adı altındaki kerameti kendinden menkul talebini öğrendik. Hem İzmir'in, hem ülkemizin tarihi ve kültürel bağlamda en köklü okullarından biri olan ve adını, her daim şerefle anmaktan asla vazgeçmeyeceğimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, başöğretmen, başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ten alan güzide lisemizde, herhangi bir vakfın, üstelik Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalamak suretiyle, dini eğitim verme talebinin kabul edilmesi mümkün değildir. "Medeniyet ve Değerler Protokolü" gibi bir başlık altında, içeriğinde, gençlerimize neler aktarıldığına dair en ufak bir fikrimizin olmadığı ve yine tekrarlamakta fayda görüyorum ki, herhangi bir vakfın, bir devlet okulunu keyfine göre, arkasına bakanlık iznini alarak dilediğince kullanabileceği gerçeği (zira artık konunun 'intibalık' bir tarafı kalmamıştır) bizleri tedirgin etmektedir.

Bu nedenle ezeli rakip, ebedi dost İzmir Koleji ve Bornova Anadolu Lisesi mezunlarının konu ile ilgili alacağınız tedbirlerle ilgili yanınızda olduğunu ifade etmek isterim. Milli Eğitim Kanunu'nun 2. Maddesi'nde açıkça belirtildiği üzere, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, Anayasamızın temel ilkelerine dayalı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen nesiller yetiştirmek, önce Atamız'a, daha sonra da bu vatanın bağımsızlığı için canını vermiş tüm şehitlerimize borcumuzdur.

Bilgilerinize sunarım.
Sevgi ve dostlukla,

İzmir Koleji ve Bornova Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği adına
Başkan
Aslı Yıldırım

20667893_10155603211512905_387955403_n.jpg20706620_10155603211527905_1438459078_n.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.