Dervişoğlu'ndan sert açıklamalar! "Haddini bilsin"

Dervişoğlu'ndan sert açıklamalar! "Haddini bilsin"

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkanlığında basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak, "Çetelere laf yetiştirsin ve haddini bilsin" dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Çeşme Projesi hakkında ki soruyu da cevaplayarak Turizm Bakanına, Bakanlığı bir seyahat acentesi olarak görmekten vazgeçin çıkışında bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da sert çıkan Dervişoğlu’ndan Soylu’ya haddini bil çıkışı geldi. Öte yandan Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Akşener’in İzmir Programı hakkında da bilgi verdi. Dervişoğlu, “Akşener’in 6 Nisan Çarşamba günü İzmir’ geleceğini ve 3 ilçeyi ziyaret edeceğini kaydetti.

“İKTİDARA GELDİKLERİ DÖNEMDE ÇEYREK ALTIN ALINAN PARAYA DOMATES ALINAMIYOR”

Dervişoğlu, yaptığı açıklamasında ülkedeki yoksulluğa dikkat çekti. 23 Milyon insan açlık sınırının altında yaşıyor. Asgari ücretle geçinen insanlar açlıkla, yoksulluk sınır arasında yaşamakta. Ramazan ayında tenceresini kaynatmamaktadır. Genel Başkanımızın da dediği gibi asgari ücret 3 aylık enflasyona göre belirlenmeli. Toplumun tüm kesimleri zor durumda. Sanayici de bu hükümetin yanlış politikalarından nasibini aldı. Bu beyler iktidara geldiğinde bir çeyrek altına alınan parayla bugün bir kilo domates alınamamaktadır” diye konuştu.

“YAPMANIZ GEREKEN HEMEN GENEL SEÇİME GİTMEKTİR”

Dervişoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Pembe tablolar çizen bu iktidar ve sözcülerine İzmir’den seslenmek istiyorum, yanlış yaptınız, uyarlılara kulak vermediniz. Türkiye’nin ekonomik sıkıntı ile geleceğini zora soktunuz. Yapmanız gereken hemen genel seçime gitmektir. Geçen sene çıkan yangınlarda hükümetin bir tedbir planı olmadığını, ekipman eksiği olduğunu belirtmiş ve meclise taşımıştık. Soru ve yazılı önergelerimiz hepsi reddedildi. Şimdi kendilerini tekrar uyarmak istiyoruz. Orman yangınları karşısında ki zafiyeti görerek, bizler bir takım çalışmalar içindeyiz, yeni bir araştırma önergesi verdik ve yangınlar konusunda ziyadesiyle yetersiz kaldığımız ortadadır ve 8 il de de geçtiğimiz hafta yangınlar çıktı. Satın alına ya da kiralanan yangın söndürme uçaklarının yeterliliği araştırtılmalı dedik ve bu konuyu gündeme taşıyacağız. Dilerim ki çağrımıza kulak verirler ve önergemiz reddedilmez”

624ad1a714e6b.jpg

“O SİLAH KENDİLERİNİ VURUR”

Seçim yasası hakkında da Konuşan Dervişoğlu, “Muhalefet olarak seçim yasasının olumsuz yanlarını dile getirdik. Ancak beklentimizi alamazdık, iktidar, iktidarını sürdürmek amacıyla seçim yasasını değiştirerek kendi lehine tanzim etmeyi bir araç olarak telaki ediyor. Kendi beklentilerine karşı düzenleme yapıyor. Hiçbir iktidar milletin gözünden düştüyse kanun yaparak kendini kurtaramaz. Eğer kanun yapma gücünüzü bir silaha çevirdiyseniz bilin ki o silah sahibine sadık değildir ve kendi sahibini de vurur. Sandık geldiğinde Türk Milleti onlara gereken cevabı verecektir. Bu yasa kendi iktidarlarını korumak ve Cumhurbaşkanının devletin uçağı, arabasıyla, imkanlarıyla propaganda çalışmasına olanak sağlamaktadır. Böyle yaparak kendilerine fayda sağlayacaklarını sanıyorlar. Cumhurbaşkanı devlet uçağıyla gelip İzmir’de seçim propagandası yaptığında ona gerekli tepkiyi İzmirli gösterecektir”

“OLDUĞU MAKAMA YAKIŞMAYAN BİR ZATI MUHTEREM”

“Polisimiz ağır çalışma koşulları altındalar ve bizler de 3600 ek gösterge mücadelesini uzunca zamandır veriyoruz. Onların hak ve hukukunu korumaya yönelik adımları atıyoruz. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener polislerin ağır çalışma koşullarına dikkat çekti. Genel Müdürlük polislerin çalışma koşullarını değerlendireceğini söyledi ama bir İçişleri Bakanımız var her şeye karışan, İçişleri Bakanlığı dışında her şeyi yapan olduğu makama hiç yakışmayan bir zatı muhterem. Bizim açıklamalarımızdan neden bu denli rahatsız oluyor anabilmiş değilim. Süleyman Soylu’ya sesleniyorum bize laf yetiştireceğine şemsiyesi altına saklandığı çetelere laf yetiştirsin ve haddini bilsin.”

“DEPREMZEDELERİN HALİ PERİŞAN”

“İzmir Büyükşehir Belediyemiz geçtiğimiz günlerde bizlere 3 yıllık faaliyetlerini anlattı ve neler eksik onların da tespiti noktasında bir açıklamada bulundu. Başkan Tunç Soyer’e çok teşekkür ederiz. Sorular soruldu ve cevapları verildi, tehdidin deprem konusunda yaşandığını gördük. Deprem mağdurlarının hali perişan, çok büyük bir mağduriyet içindeler, az, orta, çok hasarlı evler var, yıkılanlar var ve az hasarlı, orta hasarlıda ne yapılacağını hala hiç kimse bilmiyor. Gecikmiş adımları atmakta geciken iktidar nedeniyle şu an depremzedelere maliyetler de yüklendi. Bir aile bir evde oturuyormuş o evi kredi ile almış ama o evin kredisi ödeniyor. Yeni eve yerleşince de yeni bir kredi külfeti ile karşılaşıyor. Sayın Cumhurbaşkanını bu anlamda göreve davet ediyorum. İZDEDA, geçtiğimiz haftalar da onlar da vekilleri bilgilendirmek için toplandılar ama o davet bana ulaşmadı ve ben gazeteciler sayesinde toplantıdan haberdar oldum ve İl Başkanımızdan rica ettim o iletişim eksikliği giderilsin. Yarın İZDEDA Başkanı TBMM’de konuşacak. “

“AKŞENER’İN PROGRAMI”

Sayın Genel Başkanımız 6 Nisan’da İzmir’e gelecek ve esnaf ile görüşecek. 20 Ocak 2020 tarihinden beri Genel Başkanımız Anadolu’yu karış karış geziyor, emeklinin, dulun, yetimin halini dinliyor, hane hane ziyaretlerde bulunuyor. 276 ilçe 78 il gezdi. Sayın Genel Başkanımız pandemiye rağmen 2 yılda 78 ilimizi gezdi, esnafımızın, köylümüzün, çiftçimizin, gençlerin sorunlarını yerinde tespit etmiştir. Diler ve umarım ki iktidar muhalefetin ve İYİ Parti2nin sesine kulak verir. Genel Başkanımız İzmir ziyareti kapsamında saat 11:30’da menderes ilçemizi, 13:30’da Bornova İlçemizde Çamdibi’ni, saat 15:00’da da Kemalpaşa’yı ziyaret edecek Esnaf, vatandaş ve çiftçi ile buluşacaktır”

“BAKANLIK, BAKANLIĞI BİR SEYAHAT ACENTESİ OLARAK GÖRMEKTEN VAZGEÇMELİ”

Çeşme Projesi için de konuşan Dervişoğlu, “Çeşme Projesi için Sayın Bakan İzmir Milletvekillerine de bilgi verdi. Ama çevresel duyarlılığın ön plana alınması lazım. Kültür ve Turizm Bakanlığını yönetenlerin de o bakanlığı bir seyahat acentesi olarak görmekten vazgeçmemeleri gerekiyor. Yapılacak projelerde doğaya zarar vermemeleri ve İzmirlilerin hassasiyetleri üzerinde durmaları gerekiyor. “

“HÜKÜMET ZATEN İZMİR’E ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPIYOR”

Buca Metrosu hakkında da konuşan Dervişoğlu, “Ben şunu bilirim İzmir’in o metroya ihtiyacı var mı yok mu? Var başka bir parti yapıyor diye bu proje engelleniyorsa onu kınarım, ihalede eksiklik varsa onu yapanı da eleştiririm. Hükümet zaten İzmir’e üvey evlat muamelesi yapıyor. Topladığı vergi kadarını İzmir’e vermiyor, yatırımlarla da desteklemiyor. İzmir kendi imkanları ile bir şeyler yapıyor. Temin edilen kredinin geri gitmesine neden olabilir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.