Destanın İzleri İzmir’de Yeniden Canlanıyor

Destanın İzleri İzmir’de Yeniden Canlanıyor

Çanakkale Savaşı ve İstiklal Harbi’ni her yaştan insana heyecan duydurarak öğretmek üzere hazırlanan “Çanakkale’den Cumhuriyet’e Gerçek Tarihi Objeler ve Fotoğraflar Müzesi ”  Türkiye’yi dolaşıyor.

Telgraf Yapım ve Dünya Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından hazırlanan sergi Ege Park Mavişehir Alışveriş Merkezi ev sahipliğinde 9-15 Eylül tarihlerinde İzmirlilerle buluşuyor. Cumhuriyetimizin ilanına kadar uzanan tarihsel süreci halkımıza adeta yeniden yaşatacak gerçeklikte hazırlanan gezici müze ziyaretçilerini hayran bırakacak bölümlerden oluşuyor. Proje içerisinde döneme ait üniformalarla giydirilmiş askerler, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nın sembolü olmuş kahramanlar ve yapılarla ilgili maketler, fotoğraflar ve gerçek savaş objeleri kahramanlık türküleri eşliğinde sunulacak.

Çanakkale Savaşı’ndan Cumhuriyet’e Uzanan Yolculuğu, Canlı Tanıkları Anlatacak…

Sergilendiği her yerde büyük ilgi gösterilen projenin uzman rehberleri, tiyatral anlatımlarla ziyaretçilerine duygu dolu anlar yaşatıyor. Ortaya çıkan pandemi salgını nedeniyle gerekli tedbirlerin alındığı projede, müze görevlileri etkinlik boyunca güvenli ortamın korunmasını sağlayacaklar. Savaşta kullanılmış silahlar, süngüler, mataralar, kıyafetler ve kişisel eşyalardan oluşan yüzlerce gerçek objeyi görme fırsatı sunan sergi, meraklılarını bir daha unutamayacakları tarihsel bir yolculuğa çıkarıyor. Mutlaka görülmesi gereken bu muhteşem sergi 15 Eylül’e kadar ziyaretçilerine açık olacak.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.