Desteğini geri çekti! Snapchat ve Instagram'daki GIF’lerin...

Desteğini geri çekti! Snapchat ve Instagram'daki GIF’lerin...

Snapchat ve Instagram, kullanıcıların fotoğraflarına eklemek için birkaç ırkçı GIF'i gördükten sonra Giphy GIF etiket özelliklerini geçici olarak kaldırdı. Peki GIF özelliği Snapchat ve Instagram'a geri gelecek mi? İşte yanıtı...

Snapchat ve Instagram ortak hareket ederek, ırkçı içerikler barındırdığı gerekçesiyle uygulamadaki Giphy GIF entegrasyonunu kaldırdı. Bir Snap sözcüsü, ”Çok üzgünüz. Bu GIF, Snapchat'da hiç görünmemeliydi. Ekibimiz GIF'in kaldırılması için Giphy ile çalışmış ve artık görünmemesi gerekiyor. Giphy’i bizim uygulamamızdan çıkarma sürecine giriyoruz, bunun bir daha asla gerçekleşmeyeceğinden emin olabilirsiniz” dedi.

Irkçı animasyonu ilk kez İngiltere'den 21 yaşındaki bir Snapchat kullanıcısı ilk gördü. Daha sonra siyahi insanlara yönelik ırkçı içeriklere sahip başka GIF’ler de iki platformda ortaya çıktı.

Bir Instagram sözcüsü, “Bu tür içeriklerin Instagram'da yeri yoktur. Giphy ile konuyu araştırdıkça entegrasyonumuzu durdurduk” dedi. Giphy ise yaşanan olayların ardından bu durumun bir daha yaşanmaması için çalıştıklarını bildirdi. 

Snapchat ve Instagram'a GIF özelliğinin tekrar gelip gelmeyeceği belli değil.

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.